Publicité

Nje bote me dhe pa teknologji

25 Sep 2017
Publicité

Contenu connexe

Publicité

Nje bote me dhe pa teknologji

 1. Nje bote me dhe pa teknologji Ndikimi i teknologjise ne jeten e perditeshme
 2. Teknologjia eshte nje pjese e pandare e jetes sone te perditeshme.
 3. Telefonat celular
 4. Kompjuteri personal
 5. Televizori
 6. Pajisje te tjera elektroshtepiake
 7. Teknologjia e larte e perdorur ne fusha te ndryshme te shkences
 8. Mjetet moderne te transportit
 9. Interneti dhe sherbimet e tij
 10. e-LEARNING
 11. e-BANKING
 12. e-COMMERCE
 13. e-MAIL
 14. Rrjetet sociale
 15. Po sikur te mos ekzistonte teknologjia e avancuar e diteve te sotme, si do te ishte jeta jone?
 16. Ndoshta do te ishte shume e ngjashme me jeten ne fillimin e shekullit XX.
 17. Cilesia e jetes Per shkak te mungeses se pajisjeve shtepiake moderne dhe teknologjise se ulet cilesia e jeteses do te ishte shume me e ulet se ajo e sotmja. Gjithashtu do te kishte me shume semundje ne qarkullim per shkak te mungese se pajisjeve te avancuara ne mjeksi.
 18. Ekonomia Ekonomia do te ishte shume pak e zhvilluar ne krahasim me ate te sotmen, sepse do te mungonin pajisjet dhe makinerite e teknologjise se larte.
 19. Financat Sot sa vjen e po shtohet ndikimi i e-BANKING ne jeten tone. Mund te permendim transfertat e parave, blerjet online, kartat e kreditit etj. Pra eshte koha e “parase dixhitale”. Por nese nuk do te ekzistonte e- BANKING, njerezit do te perdornin Cash dhe sistemet bankare do te ishin shume me pak efikase dhe praktike.
 20. Transporti Transporti masiv do te realizoej nga karrocat me kuaj, anijet, varkat dhe trenat me avull pasi makinat do te ishin me te pakta ne numer ndersa avionet nuk do te mbanin me shume se 2 persona.
 21. Komunikimi Duke qene se nuk do te kishte internet apo rrjete celular do te perdorej gjeresisht sistemi postar, pasi telefonat nuk do te mund te mbulonin dot distanca te medha. Gjithashtu komunikimi do te ishte me i ngadalte dhe aspak i sigurte.
 22. Arsimi Arsimi do te ishte shume me ndryshe nga ai i sotmi per shkak te kushteve inferiore, mugeses se mjeteve mesimore te avancuara dhe burimeve te kufizuara te informacioneve.
 23. Argetimi dhe informimi Ne mungese te televizorit, kompjuterave dhe telefonave celular informimi do te kryhej nga gazetat gjithashtu do te frekuentoheshin gjeresisht teatrot dhe sallat e koncerteve, te cilat do te sherbenin si burime argetimi.
 24. Pra jeta pa teknologjine moderne do te ishte shume me ndryshe. Por kjo nuk do te thote se teknologjia sjell vetem te mira!
 25. Siguria Nje nder problemet kryesore qe hasim sot eshte siguria. Duke qene se ne i bazojme shume aktivitete te jetes tone mbi internetin kjo na ben pre e hackerave, te cilet shfrytezojne pikat e dobeta te ketij rrjeti global per te pasur akses ne te dhenat tona.
 26. Shendeti Nje tjeter problematike qe vjen nga telefonat celuar, televizori, kompjuterat personal dhe interneti eshte konsumi i madhe i kohes. Shume njerez kalojne nje kohe shume te gjat duke perdorur te pakten nje prej mjeteve te permendura me siper. Kjo sjell pasoja te renda per shendetin si demtim te syve, probleme sociale, jete sedentare, e cila sjell komplikime te tjera shendetesore etj.
 27. Ulja e nivelit te inteligjences Ne ditet e sotme inteligjenca artificiale eshte duke zevendesuar ate njerezore, pra shume detyra logjike kryhen nga kompjuter apo robote. Edhe pse eshte nje zgjidhje shume praktike ka dhe anet e saja negative, pasi shfaqet dukuria e “trurit dembel”. Kjo dukuri ka te bej me uljen e nivelit te inteligjences per shkak te mungeses se arsyetimit logjik.
 28. “Tashme eshte mjafte i qarte fakti qe teknologjia ia ka kaluar njerezimit” Albert Einstein
Publicité