Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Projekt by Alket Selimaj

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
Projekt
Projekt
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 23 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Diaporamas pour vous (19)

Similaire à Projekt by Alket Selimaj (19)

Publicité

Projekt by Alket Selimaj

  1. 1. LISTA E KONCEPTEVE KRYESORE :  -Te ushqyerit  -Elementet esenciale te ushqyerit  -Diete e shendetshme  -Perberes natyror  -Obezitet,Bulimi,Anoreksi,Struma endemike  -Ushqimi BIO dhe OMGJ  -Siguri ushqimore
  2. 2. OBJEKTIVAT:  Te shpjegoje konceptet kryesore persa i perket kesaj teme projekti.  Te pershkruaje format kryesore te crregullimit te te ngrenit dhe ndikimit ne veprimet sociale.  Te argumentoje menyrat e ushqimit qe permirsojne sjelljen dhe mendimin e te rinjve ndaj ushqyerjes.
  3. 3. TE USHQYERIT  Ushqyerja eshte nje proces nepermjet te cilit merren dhe perdoren nga organizmi elementet kryesore te ushqimit.Ushqimi eshte nje nevoje baze fiziologjike dhe nje kusht i domosdoshem per nje shendet te mire.Trupi i njeriut ka nevoje per elementet kryesore ushqimore ,te cilat ndahen ne shtate klasa : karbohidrate,proteina,yndyrna,vitamina , minerale,uje dhe fibra.
  4. 4. YNDYRNAT  Yndyrat/vajrat janëmaterie ushqyese të pasura me energji. Përdorimi i yndyrës me sasi të tepruar favorizon jo vetëm mbipeshën por edhe shfaqjen e sëmundjeve të ndryshme e posaçërisht. Për këtë arsye duhet të kemi kujdes nga yndyrat e fshehta, gjatë përdorimit të: prodhimeve të suxhukut, llojeve të djathërave të pasura me yndyrë, fritimit,etj.  Këshillë:Perdorimime i yndyrnave deri ne 10-15 gr i yndyrnave bimore(per cdo lloj perdorimi) duke mos e tejkaluar masen e lejuar.
  5. 5. PRODHIMET E GRURIT DHE PEMËT BISHTAJORE, PRODHIMETE TJERA TË DRITHËRAVE DHE PATATET.  -Artikujt ushqimorë përbëjnë pjesën kryesore te një ushqimi të shëndoshë. Prandaj buka, prodhimet e brumërave, orizi, misri, patatet, ose pemët bishtajore duhet të konsumohen shumë here në ditë.

×