Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Coneixement del Medi Social i Natural 6è de primària CEIP Folch i Torres –Esplugues de 
Llobregat 
T1/ LA REPRODUCCIÓ DELS...
Coneixement del Medi Social i Natural 6è de primària CEIP Folch i Torres –Esplugues de 
Llobregat 
B)Les ALGUES són vegeta...
Coneixement del Medi Social i Natural 6è de primària CEIP Folch i Torres –Esplugues de 
Llobregat
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

T1 reproducció éssers vius-resum-curs 14-15

323 vues

Publié le

  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

T1 reproducció éssers vius-resum-curs 14-15

  1. 1. Coneixement del Medi Social i Natural 6è de primària CEIP Folch i Torres –Esplugues de Llobregat T1/ LA REPRODUCCIÓ DELS ÉSSERS VIUS. CONEIXEMENTS PREVIS. Els éssers vius estan formats per Cèl·lules. Hi ha éssers molt senzills, d’una sola cèl·lula, i de molt complexos, com les persones. Tots els éssers vius fan tres funcions bàsiques, són les Funcions Vitals: Nutrició (digestió, respiració, circulació,excreció), Relació i Reproducció. 1-LA REPRODUCCIÓ DELS ÉSSERS VIUS. La reproducció és una de les funcions vitals dels éssers vius. Mitjançant la reproducció poden crear nous éssers. La reproducció dels éssers vius pot ser de dos tipus: ASEXUAL i SEXUAL. Reproducció ASEXUAL Reproducció SEXUAL Característiques Éssers vius Característiques Éssers vius *Participa un sol individu i un sol tipus de cèl·lula. *És produeix de forma ràpida. *Els nous éssers són idèntics al l’original. *éssers unicel·lulars. *fongs. *algunes plantes. *alguns invertebrats. *Participen dues cèl·lules diferents, són les cèl·lules sexuals o gàmetes. Una cèl·lula femenina i altre masculina. *És produeix de forma lenta. *Els nous éssers NO són idèntics al l’original, encara que tenen semblances. *la majoria dels éssers vius, plantes i animals. 2-LA REPRODUCCIÓ DE LES PLANTES I ALTRES ÉSSERS. Les plantes, igual que els animals, poden tenir reproducció Asexual i Sexual; també hi ha diversos grups de plantes que és reprodueixen amb un cicle alternant reproducció sexual i asexual. 2.1)LA REPRODUCCIÓ DE FONGS,D’ALGUES I DE PLANTES SENSE FLOR. A)Els FONGS, no pertanyen al grup de les plantes, són un grup d’éssers vius que es reprodueixen principalment amb reproducció Asexual, tot i que poden presentar també un cicle de reproducció Asexual-sexual.
  2. 2. Coneixement del Medi Social i Natural 6è de primària CEIP Folch i Torres –Esplugues de Llobregat B)Les ALGUES són vegetals molt senzills que poden tenir reproducció Asexual, o bé reproducció Sexual ,però també poden tenir un cicle alternant els dos tipus de reproducció. c) Les plantes que NO tenen flor són del grup de les CRIPTÒGAMES , i tenen un cicle alternant reproducció Asexual amb reproducció Sexual. Són d’aquest grup les MOLSES i les FALGUERES. En tots aquests éssers vius, en la fase asexual les cèl·lules reproductores són les espores, i en la fase sexual les cèl·lules són els gàmetes.  Dibuixar els següents éssers vius. Fong Molsa Falguera Exemple de cicle reproductor Asexual-Sexual  (Dibuixar el dibuix Pag.15 llibre en tamany més gran )
  3. 3. Coneixement del Medi Social i Natural 6è de primària CEIP Folch i Torres –Esplugues de Llobregat

×