Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Åtgärdsprogram
för att stoppa den
Svenska
Korruptions
Modellen
Går det att göra om, att göra rätt?
Absolut, men det krävs kunskap, mod och kurage, det krävs
ledarskap.
- Kom ihåg att al...
Återinföra tjänstemannaansvaret omgående.
Inte så mycket från ett juridiskt perspektiv då det
finns lagar som täcker de fl...
Avsluta samverkan mellan fack och politiska partier.
Facket är en av samhällets viktigaste aktörer som skall tillgodose
me...
Säkerhetsställa jävet, de dubbla stolarna samt inkomsterna.
Att granska sig själv är lukrativt för den enskilda individen....
Alla skattemedel och statsbidrag som utgår till organisationer,
förbund, föreningar mm. skall redovisas med 100% transpare...
Lyft & omdefiniera - Korruption - högst upp på Agendan. Den
svenska definitionen går i svenska korruptions modellens spår ...
Man kan jämföra ett samhällssystem med ett pussel. Pusselbitar
som en gång blev en perfekt bild får ändrade förutsättninga...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Åtgärdsprogram för att stoppa den svenska korruptionsmodellen

516 vues

Publié le

Korruption

Publié dans : Actualités & Politique
 • DOWNLOAD FULL. BOOKS INTO AVAILABLE FORMAT, ......................................................................................................................... ......................................................................................................................... 1.DOWNLOAD FULL. PDF EBOOK here { https://tinyurl.com/y8nn3gmc } ......................................................................................................................... 1.DOWNLOAD FULL. EPUB Ebook here { https://tinyurl.com/y8nn3gmc } ......................................................................................................................... 1.DOWNLOAD FULL. doc Ebook here { https://tinyurl.com/y8nn3gmc } ......................................................................................................................... 1.DOWNLOAD FULL. PDF EBOOK here { https://tinyurl.com/y8nn3gmc } ......................................................................................................................... 1.DOWNLOAD FULL. EPUB Ebook here { https://tinyurl.com/y8nn3gmc } ......................................................................................................................... 1.DOWNLOAD FULL. doc Ebook here { https://tinyurl.com/y8nn3gmc } ......................................................................................................................... ......................................................................................................................... ......................................................................................................................... .............. Browse by Genre Available eBooks ......................................................................................................................... Art, Biography, Business, Chick Lit, Children's, Christian, Classics, Comics, Contemporary, Cookbooks, Crime, Ebooks, Fantasy, Fiction, Graphic Novels, Historical Fiction, History, Horror, Humor And Comedy, Manga, Memoir, Music, Mystery, Non Fiction, Paranormal, Philosophy, Poetry, Psychology, Religion, Romance, Science, Science Fiction, Self Help, Suspense, Spirituality, Sports, Thriller, Travel, Young Adult,
     Répondre 
  Voulez-vous vraiment ?  Oui  Non
  Votre message apparaîtra ici
 • Soyez le premier à aimer ceci

Åtgärdsprogram för att stoppa den svenska korruptionsmodellen

 1. 1. Åtgärdsprogram för att stoppa den Svenska Korruptions Modellen
 2. 2. Går det att göra om, att göra rätt? Absolut, men det krävs kunskap, mod och kurage, det krävs ledarskap. - Kom ihåg att alla framsidor per automatik alltid har en baksida. Precis som med kroppen, hur du än gör, ryggen har du alltid bak. - Under mitt möte med ansvariga för Järva Lyftet på stadshuset 2010 tog jag upp - Kejsaren utan kläder effekten. Fem onödigt förlorade år kan jag tycka idag. - När problem inte tas på allvar då växer dom. Prioritera att -skapa- riktiga jobb (inte låtsas jobb; nya marknader) dom finns. Samtidigt de nödvändiga åtgärderna inom statsmaskineriet. Den 8 sept. 2014 publicerades - De Fem Första Stegen tillsammans med Analysen Valet 2014-Summering. - Vill man stoppa den "Svenska Korruptionsmodellen" måste man införa dessa åtgärder omgående;
 3. 3. Återinföra tjänstemannaansvaret omgående. Inte så mycket från ett juridiskt perspektiv då det finns lagar som täcker de flesta situationerna utan snarare som en kraftfull markering från statens sida att det är slut på lekstugan. Lagar som inte nyttjas har ingen verkan. 1.
 4. 4. Avsluta samverkan mellan fack och politiska partier. Facket är en av samhällets viktigaste aktörer som skall tillgodose medlemmars intresse. Denna föråldrade samverkan mellan LO och Socialdemokraterna är en låsningseffekt som inte är anpassad efter tidernas evolution. Organisationer kan ha samma värderingar men det som var en lyckosam konstellation i dåtid gör inte att det per automatik är ett framgångsrikt koncept i nutid. Sverige är ett av de få länderna som fortfarande håller sig kvar med näbbar och klor vid denna samverkan. 2.
 5. 5. Säkerhetsställa jävet, de dubbla stolarna samt inkomsterna. Att granska sig själv är lukrativt för den enskilda individen. För samhället i stort och medborgarna är konsekvensen att det är en dold faktor som göder maktmissbruk samt underminerar regelverkets syfte. 3.
 6. 6. Alla skattemedel och statsbidrag som utgår till organisationer, förbund, föreningar mm. skall redovisas med 100% transparens. Att tillgodose sig miljarder och inte behöva redovisa vad man gjort med pengarna är en naiv och oansvarig kravspec. från statens sida. Alla betyder alla utan undantag, regler är till för att följas i handling i verkligheten. Ordet och stadgars formulering skall inte kunna vara en genväg i periferin. Idag är det mer en norm som alla känner dvs. det är helt upp och ner. 4.
 7. 7. Lyft & omdefiniera - Korruption - högst upp på Agendan. Den svenska definitionen går i svenska korruptions modellens spår och bör revideras till den internationella definitionen omgående. I en global värld kan vi inte jämföra päron och äpplen samtidigt som vi trovärdigt slår oss för bröstet. Alla instanser, myndigheter och kommuner skall förstå att "svängdörrar tiden" är förbi. Etablissemanget måste leva som dom lär. Korruption har alltid funnits och kommer alltid att finnas, det som varierar är dess omfattning, bredd och förankring över tid. New York i mitten på 1800 talet hade sin korrupta topp. Det, som allt annat går i cykler. En välbehövlig rensning är på inkommande då vår korruption är inte mindre kostnad för samhället, enkom bara att vi gör det - På ett annat sätt. Den svenska korruptionsmodellen har nått New Yorks brytpunk 1840 här och nu 2015. Sverige blöder, inte sällan där man aldrig tror. Det rinner ut pengar till fel fickor, syften och länder. När du hör någon politiker eller chef säga motsatsen, ta dig en rejäl funderare och fråga dig varför. 5.
 8. 8. Man kan jämföra ett samhällssystem med ett pussel. Pusselbitar som en gång blev en perfekt bild får ändrade förutsättningar om pusselbitarna ändrar form över tid. Att försöka pressa in de ändrade formade bitarna för att skapa den ursprungliga bilden är att förneka utvecklingens gång och att blunda för den nödvändiga anpassningen som utvecklingen kräver. Man kan inte stoppa utveckling, man kan försöka styra den. Låt dig inte drabbas av pessimism eller bitterhet. Alla har en ryggsäck och problem. Ett problem innebär också alltid en möjlighet, det finns lösningar på allt. Frågan är om man är beredd att betala priset. Att ha kakan kvar och ändå äta upp den är helt enkelt en illusion, inget annat. Världen består av mer bra människor än dåliga, hitta dom som kan och vill hjälpa dig för morgondagen kan vi osynliga "någon" faktiskt påverka. Någon kan vara både du och jag, helst tillsammans. Sluta; "Följa John", utan att först veta -Vem är John? Gör om - Gör rätt, för att du väljer det - inte för att du måste. Enkelt om man vill.

×