Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Mitä on moderni brandimarkkinointi?

200 vues

Publié le

Miksi brändi on B2B-yritykselle niin tärkeä asia juuri nyt? Miten vahva brändi tuo kilpailuetua? Sari Venäläisen esitys Advance B2B:n Kasvupäivässä 9.5.2019.

Publié dans : Marketing
 • Identifiez-vous pour voir les commentaires

 • Soyez le premier à aimer ceci

Mitä on moderni brandimarkkinointi?

 1. 1. Sari venäläinen Head of Brand Marketing Twitterissä @sarrrrba, oikealta nimeltään Sarbuliino.
 2. 2. 1 — Miksi brändi on tärkeä asia B2B-yritykselle? 2 — Mitä moderni brändimarkkinointi on?
 3. 3. Olipa kerran maailma, jossa kaikki markkinointi oli brändimarkkinointia.
 4. 4. Sitten tapahtui kaksi asiaa samaan aikaan: Rahaa oli yhtäkkiä paljon vähemmän, mutta teknologiaa todella paljon enemmän.
 5. 5. Ei minua varten tarvitse keittää Ei nyt tehdä tästä mitään numeroa
 6. 6. Mahtava blogi jota kukaan ei lue?
 7. 7. Mahtava blogi jota kukaan ei lue? Kohdeyleisö joka ei ole koskaan kuullutkaan?
 8. 8. Mahtava blogi jota kukaan ei lue? Kohdeyleisö joka ei ole koskaan kuullutkaan? Myynti ei vieläkään ole yhtään helpompaa?
 9. 9. brändiongelma.
 10. 10. Miksi brändi siis on niin tärkeä asia B2B-yritykselle?
 11. 11. Brändi on yritykselle sama asia kuin maine henkilölle. 1
 12. 12. Samalla tavalla kuin “mulkuksi tiedetyn” ihmisen on vaikea löytää uusia kavereita, on huonomaineisen yrityksen vaikea saada myyntikäyntejä bookattua.
 13. 13. On helpompi myydä, kun potentiaalisen asiakkaan mielikuva on positiivinen.
 14. 14. Vahva brändi antaa laskuttaa enemmän. 2
 15. 15. Korkeaksi koetusta arvosta ollaan valmiita maksamaan enemmän. Jumbosijan brändi keräilee lattianrakoihin pudonneet roposet.
 16. 16. Vertailutilanteen ratkaisee brändi tai hinta.3
 17. 17. “Maailmassa, jossa jokainen kilpailee kanssasi samoista asiakkaista, täytyy asiakkaalle antaa syy ostaa juuri sinulta. Ellet tätä syytä anna, pitää sinulla olla todella hyvä hinta.” Jack Trout
 18. 18. Monella eri ratkaisulla voi päästä maaliin, mutta brändi vaikuttaa siihen, mikä ratkaisu valitaan. Jos asiakas ei muuten osaa tehdä eroa vaihtoehtojen välillä, hinta ratkaisee.
 19. 19. brändi varmistaa kilpailukyvyn myös ylihuomenna.4
 20. 20. Kilpailuetu on sitä vahvempi, mitä hankalampi se on kopioida. Helposti kopioitavia ovat tuotteet, palvelut ja ominaisuudet. Nämä myös vanhenevat ajan myötä ja käyvät tarpeettomiksi.
 21. 21. Brändiä ei voi kopioida. Siksi se on parhaimmillaan yrityksen kaikista arvokkain erottautumistekijä — kilpailuetu, jota on vaikea horjuttaa.
 22. 22. positioi, tai tule positioiduksi5
 23. 23. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos et itse tee määrätietoista työtä brändisi eteen, tekee sen silloin joku muu — eikä lopputulos koskaan ole kannaltasi se kaikista mairittelevin.
 24. 24. Mitä siis on moderni brändimarkkinointi?
 25. 25. Brändimarkkinoinnin tarkoitus on muokata kohderyhmän mielikuvia yrityksestä haluttuun suuntaan. Tavoite on luoda pitkäaikaista kilpailuetua.
 26. 26. “What we think” “What customers think” brändiongelma!
 27. 27. “What customers think” “What we think” Brändi Asiakaskokemus Positio Yrityksen tarkoitus Arvolupaus Kulttuuri Äänensävy (tone of voice) Visuaalinen identiteetti Ihanteellisen asiakkaan määritelmä Tarina Kilpailukenttä Mielikuvat Uskomukset Asenteet Trendit Maine
 28. 28. 1 — Asiakastutkimus 1 — Bränditutkimus
 29. 29. Brändimarkkinointi arjessa on… … mielipidevaikuttamista … asiakkaan kohtaamista … kilpailijoista erottautumista … muistijäljen synnyttämistä sekä ennen kaikkea tarinankerrontaa.
 30. 30. On paljon vaarallisempaa olla mitätön, kuin jakaa mielipiteitä. Ajan myötä suurin osa tuotteista ja palveluista vanhenee tai käy tarpeettomaksi. Tällöin ainoa aikaa kestävä asia on brändi — ja sen tärkein rakennusaine on rohkeus.
 31. 31. Kiitos!

×