Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Näin teet hyvän Facebook-mainoksen

219 vues

Publié le

Hyvä Facebook-mainos on erottuva ja kohdennettu tietylle yleisölle. Näillä neuvoilla pääset alkuun.

Publié dans : Marketing
 • Identifiez-vous pour voir les commentaires

 • Soyez le premier à aimer ceci

Näin teet hyvän Facebook-mainoksen

 1. 1. NÄIN TEET HYVÄN FACEBOOK-MAINOKSEN
 2. 2. 1. Mainoksen rakentaminen
 3. 3. Esimerkki: Mainoksen rakentaminen Mainosteksti Suositus: 125 merkkiä. Kuva Koko: 1200 x 628 px Otsikko Suositus: 25 merkkiä. Toimintakehoite Voit valita eri vaihtoehdoista. Metakuvaus Suositus: 30 merkkiä (ei näy kaikissa mainosmuodoissa) Emojit ovat ok!
 4. 4. ● Mainoksesta huomataan ensin kuva. Kannattaa käyttää kuvaa, joka sopii mainoksen tekstiin ja tukee sitä. ● Testaa erilaisia kuvia ja tekstejä. Paras vaihtoehto löytyy kokeilemalla. ● Lyhyempi teksti on usein parempi. Älä kuitenkaan jätä olennaista sanomatta. ● Valitse mainokseen vain YKSI toimintakehoite. Muista! Kuva ja teksti ovat kokonaisuus.
 5. 5. 2. Tee mainos tietylle yleisölle
 6. 6. ● Päätä ensin mainoksen kohdennus ja tee sen jälkeen mainos tuolle yleisölle sopivaksi. ● Mieti, missä vaiheessa ostajan matkaa kohdeyleisö on: vasta oppimassa vai jo ostamassa? ● Korosta tämän ostajan saamaa hyötyä (ei niinkään sitä, miten fantastinen tuotteesi on). ● Kohdenna, mutta älä ole pelottava. “Olet käynyt sivustollamme!” voi olla luotaantyöntävä. Muista! Tee mainos, joka puhuttelee tiettyä valittua kohdeyleisöä.
 7. 7. Esimerkki: Tietylle yleisölle tehty mainos ▪ Mainoksen viesti on kohdennettu (olet selvästi kiinnostunut tekoälystä..) ▪ Arvolupaus on selkeä (..tietoa tekoälyn mahdollisuuksista…) ▪ Tone of voice on kohderyhmälle harkittu
 8. 8. 3. Vinkkejä mainosteksteihin
 9. 9. ● Anna selkeä arvolupaus. ● Ole rehellinen. Älä lupaa mainoksessa sellaista, mitä laskeutumissivu ei lunasta. ● Jätä tilaa uteliaisuudelle. Mainoksen ei tarvitse kertoa kaikkea. (Lupaa vinkkejä, mutta älä listaa niitä mainokseen). ● Aikapaine saattaa toimia, jos mainostat esim. tapahtumaa (“Viimeinen päivä ilmoittautua!”). Muista! Pidä aina mielessä se yleisö, jolle mainos on tarkoitettu.
 10. 10. 4. Vinkkejä kuvan ja videon käyttöön
 11. 11. Kuvan käyttö ▪ Kuvan tarkoitus on saada käyttäjä pysähtymään somevirrassa. Mieti, mikä kiinnittää kohderyhmäsi huomion. Usein ihmiset kiinnostavat ihmisiä. ▪ Valitse kuva, joka on yhdenmukainen brändisi ilmeen kanssa. ▪ Suurin osa somesisällöstä kulutetaan mobiilisti. Huomioi tämä kuvaa valitessa.
 12. 12. Videon käyttö ▪ Facebookin algoritmi suosii videoita, joten niiden käyttö kuvan sijaan kannattaa myös linkkimainoksissa. ▪ Tärkein asia, tuote ja logo heti videon alkuun! ▪ Ideaali videon kesto on 10-30 sekuntia. Pidemmästä videosta kannattaa leikata mehukas pätkä tai tehdä erillinen traileri. ▪ Mobiilissa toimii neliö- tai vaakavideo. Niitä katsotaan enemmän ja pidempään kuin pieneltä näyttäviä pystyvideoita.
 13. 13. Muista, että paras tulos Facebook-mainonnalla syntyy kokeilemalla erilaisia mainoksia ja kohderyhmiä.
 14. 14. Haluatko parempia tuloksia Facebook-mainonnalla? 14 Pyydä ilmainen Facebook -mainostilin terveystarkastus

×