Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

violentaeli2.ppt

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
Violenta
Violenta
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 16 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Plus récents (20)

Publicité

violentaeli2.ppt

 1. 1.  Motto: Violenţa este arma celor slabi.
 2. 2. Tot ce ne înconjoară are o culoare, un parfum sau un sunet.  Ce culoare are violenţa?  Cum miroase violenţa?  Ce sunet scoate violenţa?
 3. 3. Ştiaţi că...?  Violenţa fizică şi cea verbală sunt două dintre cele mai des întalnite tipuri de violenţă în şcolile din Europa.  Violenţa şcolară este de cele mai multe ori nefatală , dar poate cauza serioase prejudicii dezvoltării persoanei.  Copilul bătăuş este un copil bătut.
 4. 4.  România se afla pe primul loc între 37 ţări din lume privind numărul de profesori care au raportat acte de violenţă ale elevilor în timpul orelor.  În România 70% dintre tineri se tem să se ducă la ore din cauza actelor de huliganism, care, conform statisticilor, se petrec cel puţin o dată pe săptămână.  Dintre toate jignirile, batjocura este cea care se iartă cel mai greu.
 5. 5. Spune-mi mami, de ce avem o gură şi două urechi? Poate, draga mea, pentru că natura a hotărât că e nevoie să ascultăm de două ori mai mult decât să vorbim...
 6. 6. 1. Nu luăm cu noi decât binele pe care l-am făcut. 2. Adevărul te ajută să-ţi recapeţi sănătatea. 3. Nu te grăbi să arăţi cine eşti, ceilalţi vor vedea singuri. 4. Dacă vrei să fii fericit o clipă, răzbună-te... dacă vrei să fii fericit o viaţă, iartă! 5. Cel care este însoţit de gânduri nobile nu este niciodată singur.
 7. 7. Hârtia mototolită Caracterul meu impulsiv mă făcea să explodez la cea mai mică provocare. De cele mai multe ori, după unul din aceste “evenimente”, mă simţeam vinovat şi ruşinat şi încercam să-l consolez pe cel care rămăsese rănit de cuvintele mele. (material preluat de pe www.didactic.ro)
 8. 8. Într-o zi, un prieten care m-a văzut prezentând scuze, după o asemenea explozie de furie, mi-a înmânat o coală de hârtie şi mi-a spus: Mototoleşte-o!
 9. 9. Mirat, l-am ascultat şi am făcut o minge din acea coală de hârtie.
 10. 10. Apoi mi-a spus: Acum fă-o aşa cum era înainte! N-am reuşit, fireşte! Am încercat s-o întind cât mai bine, dar hârtia rămânea şifonată.
 11. 11. Atunci prietenul a adăugat: “Inima oamenilor este ca această coală de hârtie. Impresia pe care o laşi în acea inimă pe care ai rănit-o va fi la fel de greu de şters precum “ridurile” de pe această hârtie. Chiar dacă vom încerca să corectăm greşeala, “semnele” vor rămâne.” COLEGI PĂRINŢI FRAŢI PROFESORI
 12. 12. Începând de astăzi, începând chiar din această clipă, fii mai înţelegător şi răbdător! Când simţi că vei exploda aminteşte-ţi de HÂRTIA MOTOTOLITĂ.
 13. 13. o cutie din fier în care să vă ţineţi furiile, o cutie cu flori în care să aruncaţi fricile, o cutie incoloră în care să stea durerile, şi un mic cufăr în care să vă ascundeţi tristeţile. Dragi copii, vă invit să vă construiţi simbolic: o cutie de lemn în care să vă ţineţi bucuriile, o cutie din pânză prin care să iasă nemulţumirile, o cutie din carton în care să vă strecuraţi emoţiile
 14. 14. Dragi părinţi, dragi profesori,  Copiii cresc zâmbind; copiii cresc în joacă; ei cresc folosind culorile şi dând crezare poveştilor care se termină cu bine. Când violenţa le şterge zâmbetul sau le opreşte joaca sau schimbă culorile în negru şi face poveştile de necrezut, copiii nu mai cresc pe dinăuntrul lor . Dr. Cristian Andrei
 15. 15. Să exmatriculăm violenţa! Material realizat de înv. BURNIC ELISABETA

×