Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

architectural portfolio

726 vues

Publié le

This is an architectural portfolio for internship

Publié dans : Design
  • Login to see the comments

architectural portfolio

  1. 1. 2nd Year
  2. 2. 2nd Year
  3. 3. Primary School Dance Academy Exhibition Hall Restaurant 2nd Year
  4. 4. WE WERE ASKED TO DESIGN A PLACE WHERE THE TRADITIONAL ARTS AND CRAFTS, WHICH ARE AT THE STAGE OF EXTINCTION DUE TO THE MODERNISATION AND ADVANCEMENT OF TECHNOLOGY, CAN BE SHOWCASED BY THEIR ARTISTS AND CRAFTSMEN, HENCE PROVIDING THEM A SOURCE OF INCOME. THE SITE WAS LOCATEDONTHEBANKOFRIVERGOMTI IN GOMTI NAGAR EXTENSION, AMAR SHAHEED PATH, LUCKNOW . SOME OTHER REQUIREMENTSWEREGIVENASFOLLOWS: :• GUEST HOUSE WITH 5 V.I.P. ROOMS AND 20 GENERAL ROOMS. • STORAGE SPACE • COVERED EXHIBITION SPACE • OPEN EXHIBITION SPACE • SEMINAR HALL FOR 150 PAX. • FOODS AND BEVERAGES BLOCK • ADMINISTRATIVE BLOCK • AMPHITHEATRE FOR 300 PAX Covered Exhibition Guest House Food & Beverage Car Parking Admin Block V.I.P. Guest House Kiosk Amphitheatre Open Exhibition 2nd Year Seminar Room
  5. 5. 2nd Year
  6. 6. 2nd Year A task of designing an Artist’s House was given to us to keeping in a mind to give the full comfortable to the artists and a consist of a display area for their paintings. Site Location; Climate: Nainital Cold & Cloudy
  7. 7. A task of designing a Auditorium was given to us which shall be a complete family entertainment venue. Site is locatedon shahmina road SiteArea: 3000SQ. 3rd Year
  8. 8. 3rd Year A CHALLENGE OF DESIGNING A SHOPPING MALL WAS GIVEN TO US ON A SITE OF 14 ACRESONRAEBAREILIROAD,LUCKNOW. WE WERE ASKED TO DESIGN THE MALL KEEPING IN MIND THE LOCALITY AND THE EXPECTED FOOTFALL.ANOTHERREQUIREMENTWA STO PROVIDE 35% OF THE TOTAL BUILT- UP AREAASTHERENTABLEOFFICESPACES.
  9. 9. 3rd Year
  10. 10. • GENERAL SPECIFICATION • The Planning has been done without disturbing the old grid of road network in order to maintain the sanctity of the fair. • The whole structure is placed on a plinth of 150mm from the ground which made up of stone. • The Structure is made with the help of wooden stud frame (80mm×80mm), covered with 10mm thick wooden panels on the inner and outer side. • The Pitched roof is supported by a system of wooden trusses covered with metal corrugated sheets. • Smaller shops/stalls are provided with a 1000mm high counter while larger shops and stalls like showroom and restaurants are provided with openings. • All the shops and showrooms are facing the road while the inner side of the unit is used as the service area and for accommodation of the stall and showroom owners. • Each unit is provided with several rooms and a set of male and female toilets for the accommodation of the shop and stall owners. • Store room are also provided in the service area which can be approached by the trucks for loading and unloading. FOODS AND BEVERAGES BLOCK TEXTILE BLOCK TEXTILE EXHIBITION BLOCK ELECTRONICS BLOCK

×