Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

A19 - FISA 19 - HotPot

595 vues

Publié le

A19 - FISA 19 - HotPot

Publié dans : Formation
  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

A19 - FISA 19 - HotPot

  1. 1. Investeşte în oameni!   ACTIVITATEA  19  –  Hotpotatoes   Folosirea  instrumentelor  TIC  –  utilizarea   programului  de  realizare  de  teste  si   activitati  de  invatare  Hotpotatoes     SCOP   90  minute   DURATA   1. Parcurgeți Fisa de lucru 19 pentru a vedea pasii de realizare a unei activitati de invatare. 2. Urmariti exemplul de activitate realizata cu HotPotatoes de la sfarsitul fisei si de pe site-ul ticlimbimoderne.wikispaces.com.   3. Realizați o activitate pe care sa o postati pe INDICAȚII   pagina personala de pe site-ul ticlimbimoderne.wikispaces.com Fisa  de  lucru  19  –  Crearea unei activitati de invatare folosind Hotpotatoes Calculator   Internet MATERIALE   NECESARE  
  2. 2. Investeşte în oameni! Fisa 19: HotPotatoesPentru activitatile de evaluare se pot folosi aplicatii precum Hot Potatoes. Hot Potatoes Instrumentul software Hot Potatoes, permite atât generarea propriu-zisă a exerciţiilor, cât si configurarea acestora sub forma unor pagini web, foarte uşor de accesat cu ajutorul unui browser, fiind foarte util în procesul de evaluare, la toate clasele, indiferent de profilul lor. Aplicaţia este formată din 6 programe de bază: JQuiz, JMatch, JClose, JCross, JMix şi JMasher care le asamblează pe celelalte. JQuiz - crează exercitii bazate pe întrebări, exerciţii cu variante multiple de răspuns, exerciţii cu alegere duală, exerciţii cu răspuns scurt. JClose - crează exerciţii de completare a spaţiilor libere. Utilizatorul lucrează cu un text din care lipsesc anumite cuvinte şi trebuie să găsească termenii potriviţi pentru a rezolva exerciţiul. JMatch - crează exerciţii de împerechere sau de ordonare. În partea stângă apare o listă de itemi ficşi (ce pot fi imagini sau text), iar în partea dreaptă itemi amestecaţi. Programul poate fi folosit pentru a împerechea cuvinte cu definiţii, imagini, traduceri, sau pentru a ordona propoziţii ca să formeze o secvenţă sau un dialog.
  3. 3. Investeşte în oameni! JCross – creează cuvinte încrucişate ce pot fi completate on- line. JMix – se foloseşte la compunerea exerciţiilor cu propoziţii amestecate, foarte bune pentru fixarea unor definiţii. Utilizatorului i se vor propune o serie de cuvinte, pe care va trebui să le dispună în ordinea corectă. JMasher - grupează seturile de exerciţii sub o denumire generică, oferă un aspect uniform, creează hiperlegături pentru navigare şi o pagină de index.

×