aftesia ne rrjet

A
PROJEKT
TEMA; AFTESIA NE RRJET
KLASA: VIII A
LENDA: AFTESIM TEKNOLOGJIK
PUNOI: LENCI MUKA
INTERRNETI
• Interneti është sistemi i rrjeteve kompjuterike të ndërlidhur që
përdor Suitën e Protokollit të Internetit për të lidhur miliarda
pajisje në të gjithë botën. Ai është një rrjet i rrjeteve që
përbëhet nga miliona rrjete private, publike, akademike,
biznese, dhe qeveritare, me fushëveprim lokal deri në global,
të lidhura nga një koleksion i gjerë elektronik, wireless, dhe
teknologjitë e rrjeteve optike. Interneti mbart një gamë të gjerë
të burimeve të informacionit dhe shërbimeve, të tilla si
dokumentet e ndërlidhura hypertext dhe aplikacionet e World
Wide Web, posta elektronike, telephony, dhe rrjetet peer-to-
peer për file sharing.
TE MIRAT E INTERNETIT
• Interneti ofron mundësi pa limit si për të rriturit, ashtu dhe për fëmijët,
adoleshentët. Të mirat që ofron interneti kanë karakteristika të
ndryshme, sepse ata mund të komunikojnë me të tjerët, të vizitojnë
uebsajte të ndryshme për qëllime argëtimi dhe informimi për projekte
shkollore, qasje më e lehtë në shumë informata, blerje, lexim lajmesh,
studime dhe plagjiatura të ndryshme, lojëra, transaksione bankare
dhe financiare, reklama etj.
TE KEQIAT E INTERNETIT
• Ndikimi psikologjik i medias sociale është i madh.
Aspekti më i rëndësishëm është aftësia e saj për të
lidhur njerëzit rreth botës dhe për të sjellë gëzim
pavarësisht largësisë, të gjesh të njohur të vjetër me të
cilët kishe humbur lidhjet dhe të vendosësh lidhje me të
afërm të largët. Ndikimi social është një nga sukseset
më të mëdha të revolucionit mediatik social, përmes
krijimit të rrjeteve të mëdha që ndajnë mes tyre
identitete, informacion dhe ide.
RRJETI I RRJETEVE
• Nevoja e dallimit të botës shkencore dhe asaj ushtarake të lidhur në ARPA-Net, për
shkak të sekreteve ushtarake solli që në fillim të viteve `80 nga ARPA-Net të ndahet
rrjeti ushtarak Mil-Net, ndërsa ARPA-Net mbet në duar të shkencëtarëve. Në pjesën
civile të këtij rrjeti në vitet ´80, bëhet katapultimi i numrit të kompiuterve të lidhur në
të. Shkaktar i rritjes së numrit të lidhjeve, merret organizata amerikan National
Science Foundation (NSF). Kjo organizatë arriti që të gjithë llogaritësit e qendrave
të rëndësishme shkencore në ShBA t'i lidhë në këtë rrjet. Kështu me këtë lidhje u bë
e mundshme që nga rrjete të vogla të kyçen në rrjetin e madh dhe nga ai në ndonjë
rrjetë apo kompjuteri tjetër. Me këtë edhe u krijua "rrjeti i rrjeteve" për të cilin për një
kohë të shkurtër merr dhenë fjala "internet" . Me këtë edhe fjala ARPA-Net u largua
nga kokat e njerëzve rreth viteve ´80.
1 sur 5

Recommandé

Interneti par
InternetiInterneti
Internetivjosashala
291 vues7 diapositives
Projekt ne TIK par
Projekt ne TIKProjekt ne TIK
Projekt ne TIKAnisa 19
58.6K vues8 diapositives
interneti par
internetiinterneti
internetiIzaura Xhumari
29.4K vues12 diapositives
Informatike Biznesi par
Informatike Biznesi Informatike Biznesi
Informatike Biznesi Faton_Mustafa
5.5K vues27 diapositives
BIZNESI ELEKTRONIK - Dr. Mihane Berisha (Skriptë) par
BIZNESI ELEKTRONIK - Dr. Mihane Berisha (Skriptë)BIZNESI ELEKTRONIK - Dr. Mihane Berisha (Skriptë)
BIZNESI ELEKTRONIK - Dr. Mihane Berisha (Skriptë)fatonbajrami1
23.3K vues34 diapositives
Punim seminarik informatik par
Punim seminarik informatikPunim seminarik informatik
Punim seminarik informatikDuresa M. Bytyqi
11.8K vues18 diapositives

Contenu connexe

Similaire à aftesia ne rrjet

Teknologji topologji rrjetash - Lojet e Network-ut par
Teknologji topologji rrjetash - Lojet e Network-utTeknologji topologji rrjetash - Lojet e Network-ut
Teknologji topologji rrjetash - Lojet e Network-utXhejni Tanku
735 vues11 diapositives
Interneti par
Interneti  Interneti
Interneti Zamira Hodaj
582 vues10 diapositives
Historiku i internetit par
Historiku i internetit Historiku i internetit
Historiku i internetit Zamira Hodaj
16.8K vues10 diapositives
Interneti par
Interneti  Interneti
Interneti Zamira Hodaj
2K vues10 diapositives
Projekt informatike.. par
Projekt informatike..Projekt informatike..
Projekt informatike..Daniela Muhaj
255 vues12 diapositives
Informatik par
InformatikInformatik
InformatikSuelaTosuni
40 vues10 diapositives

Similaire à aftesia ne rrjet(10)

aftesia ne rrjet

  • 1. PROJEKT TEMA; AFTESIA NE RRJET KLASA: VIII A LENDA: AFTESIM TEKNOLOGJIK PUNOI: LENCI MUKA
  • 2. INTERRNETI • Interneti është sistemi i rrjeteve kompjuterike të ndërlidhur që përdor Suitën e Protokollit të Internetit për të lidhur miliarda pajisje në të gjithë botën. Ai është një rrjet i rrjeteve që përbëhet nga miliona rrjete private, publike, akademike, biznese, dhe qeveritare, me fushëveprim lokal deri në global, të lidhura nga një koleksion i gjerë elektronik, wireless, dhe teknologjitë e rrjeteve optike. Interneti mbart një gamë të gjerë të burimeve të informacionit dhe shërbimeve, të tilla si dokumentet e ndërlidhura hypertext dhe aplikacionet e World Wide Web, posta elektronike, telephony, dhe rrjetet peer-to- peer për file sharing.
  • 3. TE MIRAT E INTERNETIT • Interneti ofron mundësi pa limit si për të rriturit, ashtu dhe për fëmijët, adoleshentët. Të mirat që ofron interneti kanë karakteristika të ndryshme, sepse ata mund të komunikojnë me të tjerët, të vizitojnë uebsajte të ndryshme për qëllime argëtimi dhe informimi për projekte shkollore, qasje më e lehtë në shumë informata, blerje, lexim lajmesh, studime dhe plagjiatura të ndryshme, lojëra, transaksione bankare dhe financiare, reklama etj.
  • 4. TE KEQIAT E INTERNETIT • Ndikimi psikologjik i medias sociale është i madh. Aspekti më i rëndësishëm është aftësia e saj për të lidhur njerëzit rreth botës dhe për të sjellë gëzim pavarësisht largësisë, të gjesh të njohur të vjetër me të cilët kishe humbur lidhjet dhe të vendosësh lidhje me të afërm të largët. Ndikimi social është një nga sukseset më të mëdha të revolucionit mediatik social, përmes krijimit të rrjeteve të mëdha që ndajnë mes tyre identitete, informacion dhe ide.
  • 5. RRJETI I RRJETEVE • Nevoja e dallimit të botës shkencore dhe asaj ushtarake të lidhur në ARPA-Net, për shkak të sekreteve ushtarake solli që në fillim të viteve `80 nga ARPA-Net të ndahet rrjeti ushtarak Mil-Net, ndërsa ARPA-Net mbet në duar të shkencëtarëve. Në pjesën civile të këtij rrjeti në vitet ´80, bëhet katapultimi i numrit të kompiuterve të lidhur në të. Shkaktar i rritjes së numrit të lidhjeve, merret organizata amerikan National Science Foundation (NSF). Kjo organizatë arriti që të gjithë llogaritësit e qendrave të rëndësishme shkencore në ShBA t'i lidhë në këtë rrjet. Kështu me këtë lidhje u bë e mundshme që nga rrjete të vogla të kyçen në rrjetin e madh dhe nga ai në ndonjë rrjetë apo kompjuteri tjetër. Me këtë edhe u krijua "rrjeti i rrjeteve" për të cilin për një kohë të shkurtër merr dhenë fjala "internet" . Me këtë edhe fjala ARPA-Net u largua nga kokat e njerëzve rreth viteve ´80.