Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh

25 Mar 2017
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh
1 sur 47

Contenu connexe

En vedette

Ndotja e mjedisit semundjetNdotja e mjedisit semundjet
Ndotja e mjedisit semundjet16211903
Perawatan hiv komprehensif(8 12-2010)Perawatan hiv komprehensif(8 12-2010)
Perawatan hiv komprehensif(8 12-2010)octo zulkarnain
Workshop   palliative care in hospitals - an overview - 13 januari 2014Workshop   palliative care in hospitals - an overview - 13 januari 2014
Workshop palliative care in hospitals - an overview - 13 januari 2014mbakrhyta
Workshop - Palliative Care in Hospital - 13 januari 2014Workshop - Palliative Care in Hospital - 13 januari 2014
Workshop - Palliative Care in Hospital - 13 januari 2014makerot413
Biologji kanceri forme e rebelimit qelizorBiologji kanceri forme e rebelimit qelizor
Biologji kanceri forme e rebelimit qelizorsindi idnis
HelicobacterHelicobacter
Helicobactervisar001

Similaire à Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh

KanceriKanceri
KanceriDonikaLici
Kanceri i gjiritKanceri i gjirit
Kanceri i gjiritEriola Gjeka
KANCERI I QAFES SE MITRES.pptxKANCERI I QAFES SE MITRES.pptx
KANCERI I QAFES SE MITRES.pptxAlbianaSyla1
Kanceri i qafës së mitrësKanceri i qafës së mitrës
Kanceri i qafës së mitrësAda Mehmeti
Projekt biologji Projekt biologji
Projekt biologji Xhoana Pepa
Kanceri i gjiritKanceri i gjirit
Kanceri i gjiritM.Selimi90

Kanceri i gjirit- Njohurit, sjelljet dhe qendrimet e grave dhe vajzave Shqiptare te zonave urbane ne Shqiperi- Knowledge, attidhh

Notes de l'éditeur

  1. NOTE: To change the image on this slide, select the picture and delete it. Then click the Pictures icon in the placeholder to insert your oën image.
  2. Nga grafiku vihet re qarte se vendet e zhvilluara kane incidenc me te madhe se vendet me pak te zhvilluara (Amerika, Kanadaja, Europa perendimore, Australi)
  3. Çdo vit në QSUT janë hasur 350 raste të reja me kancer gjiri me një prirje lehtësisht të dukshme . Viti 2013 ishte viti ku u shënua numri më i madh i rasteve të reja me 443 rastesh.
  4. Një indikator i rëndësishëm i lidhur me kapjen e hershme të kancerit të gjirit është diametri i kancerit në momentin e diagnostikimit. Të dhënat e vitit 2011-2013 dëshmojnë se ende nuk ka filluar të vërehet përmirësim në kapjen e kapjen e kancerit te gjirit në kohën e duhur (proporcioni kancerave të kapur me diametër deri 2 cm ka ngelur i njëjtë. Megjithatë duket se fushatat e ndërgjegjësimit dhe forcimi i kapaciteteve në kujdesin parësor kanë filluar të japin një efekt të vogël duke pakësuar në minimum (vetëm 3%) proporcionin e kancerit të gjirit të lënë shumë pas dore dhe të identifikuar vetëm në mbi 5 cm.
  5. Pyetësori përmbante 4 sesione kryesore. Sesioni I përmban pyetje të përgjithshme demografike (Mosha, Gjinia, vendbanimi, arsimi, punësimi, profesioni, gjendja civile, numri i fëmijëve, gjendja ekonomike) Sesioni II përmban pyetje mbi qëndrimet e femrave dhe grave mbi kancerin e gjirit (mosha e lindjes së fëmijës së parë, ushqyerja e fëmijës së parë më qumësht gjiri, konsumimi i duhanit, konsumimi i alkoolit, vizita te mjeku specialist, mamografia, etj.). Gjithsej ky sesion përbëhej nga 14 pyetje. Sesioni i III përmban pyetje mbi shenjat paralajmëruese të kancerit të gjirit. Ky sesion përbëhet nga 8 pyetje.. Sesioni i IV përmban pyetje mbi faktorët e riskut (Alkooli, obeziteti, duhan pirja, lindja e fëmijëve në moshë të madhe, etj.). Ky sesion përmbante 15 pyetje gjithsej.
  6. Pavarsisht se studime te ndryshme te kryera ne shtete te tjera kishin treguar qe me rritjen e nivelit arsimor rriteshin sjelljet/Qendrimet positive ndaj kancerit te gjirit studimi yne nuk e tregoi kete gje.
  7. Vetekontrolli I gjirit mbetet ne nivele shume te larta per te gjitha grupmoshat pavarsisht se rekomandimet e fundit nuk e promovojne me pervec rasteve te femrave te cilat kane historik familjare me kancer gjiri