Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
18 Pastaj Jezusi u afrua dhe u foli atyre duke thënë: “Mua më
është dhënë çdo pushtet në qiell e në tokë.
19 Shkoni, pra, ...
27 Dhe, duke zënë fill nga
Moisiu dhe nga profetët,
ai u shpjegoi atyre
Shkrimet gjërat që i takonin atij.
| LUKA 24
1/15/...
18 Sepse në të vërtetë ju them:
Deri sa qielli dhe toka të kalojnë
a
nuk do të kalojnë, para se të
plotësohet gjithçka. | ...
24 Prandaj, ai që i dëgjon këto
fjalë të mia dhe i vë në praktikë,
mund të krahasohet prej meje
me një njeri të zgjuar.......
26 Përkundrazi ai që i dëgjon
këto fjalë dhe nuk i vë në
praktikë, do të krahasohet me
një njeri budalla.... | MATEU 7
1/1...
16 Shkrimi është i
frymëzuar nga Perëndia dhe i
dobishëm për mësim, bindje,
ndreqje dhe për edukim me
drejtësi,
17 që të j...
• Të ndihmojmë njëri-tjetrin
për të kuptuar vlerën dhe
ndikimin që kanë pjesë të
caktuara të Fjalës në jetën
tonë.
1/15/20...
1. Që Fjala e Perëndisë të jetë e
fuqishme në jetët tona
2. Që Fjala e Perëndisë (që
Perëndia)
kur jemi në vendet e
punës,...
VEPRAT 20
29 Në fakt unë e di se, pas
largimit tim, do të hyjnë midis
jush ujqër grabitqarë, që nuk
do ta kursejnë tufën,
...
VEPRAT 20
31 Prandaj rrini zgjuar, dhe
mbani mend se për
, ditë e natë, nuk pushova
kurrë të me
lot.
1/15/2017 Shërbesa e ...
VEPRAT 20
32 Dhe tani, o vëllezër, unë po
ju lë te dhe te
, që është në gjendje
t’ju dhe t’ju japë
në mes të të gjithë
të ...
Shembulli #1:
34 Pas kësaj, Jozueu lexoi
fjalët e ligjit, dhe
, ashtu si shkruhet në
librin e ligjit. | JOZUEU 8
1/15/2017...
Shembulli #1:
35 Nga ato që kishte
urdhëruar Moisiu, Jozueu
përpara
gjithë asamblesë së Izraelit,
duke përfshirë gratë, fë...
Shembulli #2:
5 Ezdra e hapi librin në prani të
të gjithë popullit, sepse rrinte
më lart se tërë populli; sa e
hapi, tërë ...
Shembulli #2:
8 Ata lexonin në librin e ligjit të
Perëndisë në mënyrë të qartë,
duke shpjeguar domethënien e
tij, me qëlli...
Shembulli #3:
27 sepse nuk u tërhoqa prapa
për të mos ju treguar
. | VEPRAT
20
1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 17
• Ungjilli sipas Gjonit
• (1) Njihe Biblën tënde
• (2) Jeta e krishterë
• (3) Shërbesa e krishterë
• Ungjilli i Krishtit!
...
Si të dëgjojmë?
1. Një shpirt i përgatitur
2. Një mendje e mprehtë
3. Një pasazh i hapur
4. Një qëndrim i duhur
5. Një për...
E TERE KESHILLA E PERENDISE
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

E TERE KESHILLA E PERENDISE

449 vues

Publié le

Rëndësia që duhet të ketë për një asamble e tërë Fjala e Perëndisë.

Publié dans : Spirituel
 • Identifiez-vous pour voir les commentaires

E TERE KESHILLA E PERENDISE

 1. 1. 18 Pastaj Jezusi u afrua dhe u foli atyre duke thënë: “Mua më është dhënë çdo pushtet në qiell e në tokë. 19 Shkoni, pra, dhe bëni dishepuj nga të gjithë popujt duke i pagëzuar në emër të Atit e të Birit e të Frymës së Shenjtë, 20 dhe duke i mësuar të zbatojnë gjërat që unë ju kam urdhëruar. Dhe ja, unë jam me ju gjithë ditët, deri në mbarim të botës. Amen” | MATEU 28 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 2
 2. 2. 27 Dhe, duke zënë fill nga Moisiu dhe nga profetët, ai u shpjegoi atyre Shkrimet gjërat që i takonin atij. | LUKA 24 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 3
 3. 3. 18 Sepse në të vërtetë ju them: Deri sa qielli dhe toka të kalojnë a nuk do të kalojnë, para se të plotësohet gjithçka. | MATEU 5 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 4
 4. 4. 24 Prandaj, ai që i dëgjon këto fjalë të mia dhe i vë në praktikë, mund të krahasohet prej meje me një njeri të zgjuar.... | MATEU 7 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 5
 5. 5. 26 Përkundrazi ai që i dëgjon këto fjalë dhe nuk i vë në praktikë, do të krahasohet me një njeri budalla.... | MATEU 7 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 6
 6. 6. 16 Shkrimi është i frymëzuar nga Perëndia dhe i dobishëm për mësim, bindje, ndreqje dhe për edukim me drejtësi, 17 që të jetë i përkryer, i pajisur për çdo vepër të mirë. | 2 TIM. 3:16 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 7
 7. 7. • Të ndihmojmë njëri-tjetrin për të kuptuar vlerën dhe ndikimin që kanë pjesë të caktuara të Fjalës në jetën tonë. 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 8
 8. 8. 1. Që Fjala e Perëndisë të jetë e fuqishme në jetët tona 2. Që Fjala e Perëndisë (që Perëndia) kur jemi në vendet e punës, në shtëpitë tona, në aktivitete sportive, ! 3. Psalmi 119:105 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 9
 9. 9. VEPRAT 20 29 Në fakt unë e di se, pas largimit tim, do të hyjnë midis jush ujqër grabitqarë, që nuk do ta kursejnë tufën, 30 edhe vetë midis jush do të dalin njerëz që do të flasin gjëra të çoroditura që të tërheqin pas vetes dishepujt. 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 10
 10. 10. VEPRAT 20 31 Prandaj rrini zgjuar, dhe mbani mend se për , ditë e natë, nuk pushova kurrë të me lot. 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 11
 11. 11. VEPRAT 20 32 Dhe tani, o vëllezër, unë po ju lë te dhe te , që është në gjendje t’ju dhe t’ju japë në mes të të gjithë të shenjtëruarve. 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 12
 12. 12. Shembulli #1: 34 Pas kësaj, Jozueu lexoi fjalët e ligjit, dhe , ashtu si shkruhet në librin e ligjit. | JOZUEU 8 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 13
 13. 13. Shembulli #1: 35 Nga ato që kishte urdhëruar Moisiu, Jozueu përpara gjithë asamblesë së Izraelit, duke përfshirë gratë, fëmijët dhe të huajt që banonin në mes tyre. | JOZUEU 8 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 14
 14. 14. Shembulli #2: 5 Ezdra e hapi librin në prani të të gjithë popullit, sepse rrinte më lart se tërë populli; sa e hapi, tërë populli u ngrit në këmbë. | EZDRA 8 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 15
 15. 15. Shembulli #2: 8 Ata lexonin në librin e ligjit të Perëndisë në mënyrë të qartë, duke shpjeguar domethënien e tij, me qëllim që të kuptonin atë që lexohej. | EZDRA 8 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 16
 16. 16. Shembulli #3: 27 sepse nuk u tërhoqa prapa për të mos ju treguar . | VEPRAT 20 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 17
 17. 17. • Ungjilli sipas Gjonit • (1) Njihe Biblën tënde • (2) Jeta e krishterë • (3) Shërbesa e krishterë • Ungjilli i Krishtit! • Zbatime praktike, inkurajime, sfida, paralajmërime, nxitje, ndreqje! 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 18 1 Timoteut 4:13
 18. 18. Si të dëgjojmë? 1. Një shpirt i përgatitur 2. Një mendje e mprehtë 3. Një pasazh i hapur 4. Një qëndrim i duhur 5. Një përgjigje e bindur 1/15/2017 Shërbesa e Fjalës 19 Zbatime

×