Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
ÇËSHTJE THEMELORE,TË RËNDËSISHMEdhe JOESENCIALE
CILAT JANË ÇËSHTJE THEMELORE?●Frymëzimi i Shkrimeve të Shenjta●Trinia● Hyjnia e Krishtit● Mishërimi● Vdekja e Tij zëvendës...
CILAT ÇËSHTJE JANË TË RËNDËSISHME?Në themeloret, unitet. Në çështjet dytësore,liri. Në çdo gjë, dashuri. ~ Richard BaxterM...
CILAT ÇËSHTJE JANË JOESENCIALE?Liri për të mos qenë në një mendje pashkaktuar grindje apo ndarje: jo gur pengese(Rom. 14:1...
PËRMBLEDHJE●Për çështjet themelore, unitet në çdoasamble lokale të krishterë.● Për çështje të rëndësishme çdo asamble kanj...
PËRMBLEDHJE●Për çështjet themelore, unitet në çdoasamble lokale të krishterë.● Për çështje të rëndësishme çdo asamble kanj...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale

278 vues

Publié le

Publié dans : Spirituel

Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale

  1. 1. ÇËSHTJE THEMELORE,TË RËNDËSISHMEdhe JOESENCIALE
  2. 2. CILAT JANË ÇËSHTJE THEMELORE?●Frymëzimi i Shkrimeve të Shenjta●Trinia● Hyjnia e Krishtit● Mishërimi● Vdekja e Tij zëvendësuese në Kryqin eKalvarit●Varrosja, ringjallja dhe ngjitja e Tij në qiell● Ungjilli●Ardhja e Dytë●Bekimi i përjetshëm i të shpëtuarve● Dënimi i përjetshëm i të pashpëtuarve●Unitet absolut mbi çështjet themelore●Asnjë devijim● Kjo zbatohet edhe për ligjet morale.
  3. 3. CILAT ÇËSHTJE JANË TË RËNDËSISHME?Në themeloret, unitet. Në çështjet dytësore,liri. Në çdo gjë, dashuri. ~ Richard BaxterMateu 23:23Urdhërime të Zotit ~ 1 Kor. 14:37PAGËZIMI ?DIVORCI dhe RIMARTESA ?SKICIMI I PROFECISË ?SIGURIA E PËRJETSHME ?MBULIMI I KOKËS SË GRAVE ?SHËRBESA E GRAVE ?DHUNTITË SHENJA ?SOVRANITETI I NJERIUT dhe VULLNETI INJERIUT?
  4. 4. CILAT ÇËSHTJE JANË JOESENCIALE?Liri për të mos qenë në një mendje pashkaktuar grindje apo ndarje: jo gur pengese(Rom. 14:13), nuk shkakton problem për paqene kishës (Rom. 14:19), nuk shkel ndërgjegjen etij (Rom. 14:23).VOTIMI dhe SHËRBIMI USHTARAK ?VERË apo LËNG RRUSHI në Darkën e Zotit ?NJË KUPË apo KUPA INDIVIDUALE ?PËRDORIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE ?ORARET E TAKIMEVE ?VERSIONET E NDRYSHME TË BIBLËS ?USHQIME, PIJE DHE FESTA ?●Rom. 14:5b●1 Kor. 6:12; 10:23● Tit. 1:15; Rom. 14:20b● Rom. 14:14a
  5. 5. PËRMBLEDHJE●Për çështjet themelore, unitet në çdoasamble lokale të krishterë.● Për çështje të rëndësishme çdo asamble kanjë pozicion të caktuar.Jo mësime të kundërta (publikisht oseprivatisht) që shkakton grindje ose ndarje.Nëse dikush nuk është dakord?● Për çështjet joesenciale: “jep dhe merr”për hir të unitetit (Efe. 4:1-6).● Ju bëj thirrje nëpërmjet dhembshurisë sëKrishtit që ta përfytyroni të mundshme qëju mund të jeni i gabuar. ~ Kromuell●Mirë, vëlla, kur të shkojmë në qiell, njëriprej nesh do ta ketë gabim – dhe ndoshtado të jem unë. ~ H. Ironside ~ “Kurmungojnë drutë, zjarri shuhet” ~ Fja.26:20a●Le të kthehemi te themeloret●Frymëzimi i Shkrimeve të Shenjta● Trinia● Hyjnia e Krishtit● Mishërimi● Vdekja e Tij zëvendësuese në Kryqin eKalvarit● Varrosja, ringjallja dhe ngjitja e Tij në qiell●Ungjilli●Ardhja e Dytë● Bekimi i përjetshëm i të shpëtuarve●Dënimi i përjetshëm i të pashpëtuarve
  6. 6. PËRMBLEDHJE●Për çështjet themelore, unitet në çdoasamble lokale të krishterë.● Për çështje të rëndësishme çdo asamble kanjë pozicion të caktuar.Jo mësime të kundërta (publikisht oseprivatisht) që shkakton grindje ose ndarje.Nëse dikush nuk është dakord?● Për çështjet joesenciale: “jep dhe merr”për hir të unitetit (Efe. 4:1-6).● Ju bëj thirrje nëpërmjet dhembshurisë sëKrishtit që ta përfytyroni të mundshme qëju mund të jeni i gabuar. ~ Kromuell●Mirë, vëlla, kur të shkojmë në qiell, njëriprej nesh do ta ketë gabim – dhe ndoshtado të jem unë. ~ H. Ironside ~ “Kurmungojnë drutë, zjarri shuhet” ~ Fja.26:20a●Le të kthehemi te themeloret●Frymëzimi i Shkrimeve të Shenjta● Trinia● Hyjnia e Krishtit● Mishërimi● Vdekja e Tij zëvendësuese në Kryqin eKalvarit● Varrosja, ringjallja dhe ngjitja e Tij në qiell●Ungjilli●Ardhja e Dytë● Bekimi i përjetshëm i të shpëtuarve●Dënimi i përjetshëm i të pashpëtuarve

×