Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

REALITETI I JETES SE PERDITSHME

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 26 Publicité
Publicité

Plus De Contenu Connexe

Diaporamas pour vous (20)

Publicité

Plus par Asambleja Biblike (20)

Publicité

REALITETI I JETES SE PERDITSHME

 1. 1. MOUNTAIN TOP EXPERIENCE
 2. 2. PERVOJA E DISHEPUJVE  2Pje 1:16 Sepse nuk jua bëmë të njohur fuqinë dhe ardhjen e Zotit tonë Jezu Krisht, duke shkuar pas përralla të sajuara me mjeshtri, por sepse jemi dëshmitarë okular e madhështisë së tij.
 3. 3. PASTAJ, PROBLEMI ESHTE QE . . .
 4. 4. REALITETI I JETES SE PERDITSHME  A do të vëmë në praktikë çfarë kemi mësuar?
 5. 5. REALITETI I JETES SE PERDITSHME  v37 Të nesërmen, kur ata zbritën nga mali, ndodhi që një turmë e madhe i doli përpara Jezusit.  v40 U jam lutur dishepujve të tu ta dëbojnë, por ata nuk kanë mundur”. Lluka 9:37-43
 6. 6. REAGIMI I JEZUSIT  Llu 9:41 Dhe Jezusi, duke u përgjigjur, tha: “O brez mosbesues dhe i çoroditur, deri kur do të jem me ju dhe deri kur do t’ju duroj? Sille këtu djalin tënd”. Lluka 9:37-43
 7. 7. NE E HARROJME KETE FAKT  Rom 7:18 Në fakt unë e di se në mua domëthënë në mishin tim nuk banon asgjë e mirë, sepse, ndonëse e kam dëshirën për të bërë të mirën, nuk ia gjej mënyrën.
 8. 8. NUK DUHET TE JETE KESHTU!  Llu 9:42 Dhe, ndërsa fëmija po afrohej, demoni e përpëliti atë dhe e sfiliti. Por Jezusi e qortoi frymën e ndyrë, e shëroi djalin dhe ia dorëzoi atit të vet.  Llu 9:43 Të gjithë mbetën të mahnitur nga madhëria e Perëndisë. Dhe, ndërsa të gjithë po mrekulloheshin për gjithçka bënte Jezusi, ai u tha dishepujve të vet:
 9. 9. MOS E HARRO KRYQIN  Llu 9:44 “I shtini mirë në vesh këto fjalë, sepse Biri i njeriut do të bjerë në duart e njerëzve”.
 10. 10. ÇFARË NDODHI NË KRYQIN?  Rom 6:6 duke ditur këtë: se njeriu ynë i vjetër u kryqëzua me të, që trupi i mëkatit mund të jetë anuluar dhe që ne të mos i shërbejmë më mëkatit.
 11. 11. NE E HARROJME KETE FAKT  2Pje 1:3 Duke qenë se fuqia e tij hyjnore na dhuroi të gjitha gjërat që i takojnë jetës dhe perëndishmërisë, me anë të njohjes së atij që na thirri me lavdinë dhe virtytin e vet,  2Pe 1:4 me anë të të cilave na u dhuruan premtimet e çmueshme dhe shumë të mëdha, që nëpërmjet tyre të bëheni pjestarë të natyrës hyjnore, duke i shpëtuar prishjes që është në botë për shkak të lakmisë.
 12. 12. SHEMBULL – PREJ BESIMIT . . .  1Tim 2:15 Megjithatë ajo do të shpëtohet duke lindur fëmijë, në qoftë se do të qëndrojnë në besim, në dashuri dhe në shenjtërim me modesti.
 13. 13. MOS E HARRO  Ef 3:20 Tani atij që, sipas fuqisë që vepron në ne, mund të bëjë jashtë mase më tepër nga sa kërkojmë ose mendojmë,
 14. 14. MOS E HARRO  Gal 2:20 Unë u kryqëzova bashkë me Krishtin dhe nuk rroj më unë, po Krishti rron në mua; dhe ajo jetë që tani jetoj në mish, e jetoj në besimin e Birit të Perëndisë, që më deshi dhe dha veten për mua.
 15. 15. DERE E HAPUR PER DESHTIM!  Llu 9:45 Por ata nuk i kuptuan këto fjalë; ato ishin të fshehta dhe për këtë shkak ata nuk i kuptonin dot, dhe druanin ta pyesnin për ato që kishte thënë.
 16. 16. MË NË FUND DOLI PROBLEMI  Llu 9:46 Pastaj midis tyre filloi një grindje: cili prej tyre do të ishte më i madhi.  Egoizëm
 17. 17. BEHEMI SI FEMIJE  Por edhe  Mr 10:43 . . . madje ai nga ju që do të dojë të bëhet i madh, do të jetë shërbëtori juaj;  Mr 10:45 Sepse edhe Biri i njeriut nuk erdhi që t’i shërbejnë, por për të shërbyer dhe për të dhënë jetën e tij si çmim për shpengimin e shumë vetave”.
 18. 18. EGOIZMI PARTIE  Llu 9:49 Atëherë Gjoni e mori fjalën dhe tha: “Mësues, ne pamë një që i dëbonte demonët në emrin tënd dhe ia ndaluam, sepse ai nuk të ndjek bashkë me ne”.  Llu 9:50 Por Jezusi i tha: “Mos ia ndaloni, sepse kush nuk është kundër nesh është me ne”.
 19. 19. MËNYRA JONË E TË MBLEDHURIT NA MBRON NGA KJO  Nuk jemi një sekt ose denominacion  Nuk kemi një qendër diku  Krishti është Kreu  Pranojmë të gjithë që janë të shpëtuar, doktrinën e shëndoshë, dhe sjelljen e shenjtë  Praktikojmë priftërinë e besimtarëve  Takohemi sipas Dhiatës së Re
 20. 20. EGOIZEM MBULUAR ME ZELL  Lu 9:54 Kur e panë këtë gjë, dishepujt e vet Jakobi dhe Gjoni thanë: “Zot, a do ti që të themi të zbresë zjarr nga qielli dhe t’i përvëlojë, ashtu si bëri edhe Elia?”.  Llu 9:55 Por ai u kthye nga ata dhe i qortoi duke thënë: “Ju nuk e dini nga cili frymë jeni;
 21. 21. EGOIZMI DUHET TE REZOHET!  Llu 9:57 Ndodhi që, ndërsa po ecnin rrugës, dikush i tha: “Zot, unë do të të ndjek kudo të shkosh”.  Llu 9:58 Por Jezusi i tha: “Dhelprat kanë strofka dhe zogjtë e qiellit fole; kurse Biri i njeriut nuk ka ku ta mbështesë kokën”.
 22. 22. UNË DO TË TË NDJEK . . .  Kudo të shkosh! Por . . .  Në Moçan!!!!  Kam kurs të dielen!  Të shkoj në Korçë?  Biri i njeriut nuk ka ku ta mbështesë kokën  Shprehje: Për interes  Çmimi - Llu 14:33 Kështu, pra, secili nga ju që nuk heq dorë nga të gjitha ato që ka, nuk mund të jetë dishepulli im.
 23. 23. KUSH ESHTE I PARI?  Llu 9:59 Pastaj i tha një tjetri: “Ndiqmë!”. Por ai përgjigjej: “Zot, më lejo më parë të shkoj e të varros atin tim”.  Llu 9:60 Jezusi i tha: “Lëri të vdekurit t’i varrosin të vdekurit e vet; por ti shko dhe prediko mbretërinë e Perëndisë”.
 24. 24. KUSH ESHTE I PARI?  Llu 9:61 Akoma një tjetër i tha: “Zot, unë do të të ndjek ty, por më lejo më parë të ndahem me ata të familjes sime”.  Llu 9:62 Jezusi i tha: “Asnjëri që ka vënë dorë në parmendë dhe kthehet e shikon prapa, nuk është i përshtatshëm për mbretërinë e Perëndisë”.
 25. 25. SI E BERI?

×