Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité

Vama sub Lumini de Oscar 2011

 1. Vama sub lumini de Oscar Edi ț ia a II-a, august 2011 Powered by STUFSTOCK
 2. Vama sub lumini de Oscar, edi ț ia I, august 2010 Prima edi ț ie a workshopului de fotografie a avut loc î n vara anului trecut ș i s-a bucurat de prezen ț a a peste 1 5 0 de pasiona ț i de fotografie. Timp de 7 zile, de la primele ore ale dimine ț ii p â n ă t â rziu î n noapte, participan ț ii au avut ocazia de a lucra cu cel mai bun echipament, au luat parte la cursuri teoretice ș i la sesiuni hands-on ș i s-au bucurat de vernisajele ș i proiec ț iile preg ă tite de organizatori. Evenimentul a avut ecouri atât în cele mai importante cotidiene naționale cât şi în ziare locale şi reviste de specialitate. De asemenea, feedback-ul a fost foarte puternic în mediul on-line (bloguri, reţele de socializare, situri).
 3. Vama sub lumini de Oscar, edi ț ia I, august 2010
 4. Vama sub lumini de Oscar, edi ț ia I, august 2010
 5. Vama sub lumini de Oscar 2011 Anul acesta, workshop-ul de fotografie “Vama sub lumini de Oscar” se va desf ăș ura î n perioada 21-2 7 august, î n Vama Veche. Ca ș i anul trecut, t imp de o săptămână, 4K Broadcast Solutions va pune , gratuit, la dispoziția împătimiţilor de fotografie cele mai bune sisteme de iluminat și cunoştinţele celor mai buni lectori de fotografie . Cursurile interactive, temele relevante pentru Vama Veche și concursurile organizate vor oferi participanţilor posibilitatea de a se exprima liber, de a-şi face cunoscută creativitatea şi de a arăta tuturor “Vama sub lumini de Oscar“ .
 6. Descriere lectori și echipamente Pentru acest workshop, 4K Broadcast Solutions pune la dispoziţia cursanţilor cele mai bune sisteme de lumină continuă, difuză, LED (producători ca Dedolight şi KinoFlo – fiecare deţinând mai multe premii Oscar, CINEC şi Emmy pentru Inovaţie şi Tehnologie). Vor fi prezentate și puse la dispoziția participantilor multe alte echipamente de ultimă generație, multe dintre ele lansate la NAB 2011. Cursurile vor fi susţinute de fotografi independenţi, recunoscuţi în domeniu: Cosmin Someşan, Cătălin Săvulescu, Luca Achim , Cristi Crisb ăşan , Vlad Eftenie, Dan Be şliu, Radu Carnaru , Ozolin Du șa şi mulţi alţii.
 7. Program general workshop Workshop-ul se va desfăşura în fiecare zi, de s â mb ă t ă, 2 0 august până sâmbătă, 27 august şi este format din 8 module a vând teme diferite. Fiecare modul va cuprinde 2 secţiuni: o parte teoretică, pentru acumularea de noi cunoştinţe şi partea practică, în care cursanţii, sub îndrumarea lectorilor, vor putea să lucreze efectiv cu echipamentele – “hands on“ . La finalul fiecărui modul se va organiza o întâlnire în care se va face analiză pe imagine, cele mai bune fotografii fiind premiate. Zilnic vor avea loc şi vernisaje ale unor fotografi români
 8. Street photography Lector: Vlad Eftenie În cadrul acestui curs, participanţii vor afla răspunsurile unor întrebări precum: ce este cadrul urban, de ce, cum şi cu ce fotografiem? Se va studia cadrul cotidian - de la rutină la eveniment, de la realitate la imagine, observând şi interpretând realităţile urbane. Reperul spațial și momentul efemer, rațiunea și emoția vor fi poli generatori ai gestului fotografic.  
 9. Car photography Lector: Dan Beşliu O maşină este atractivă în multe feluri: stilul ei (atât interior cât şi exterior), viteza sau chiar sunetul motorului ne fac să tânjim după ea. Toate aceste lucruri pot fi dezvăluite cu ajutorul fotografiei dacă ajungem să identificăm fotografic punctele interesante ale unei maşini sau dacă ştim să alegem locaţiile potrivite pentru imaginile statice şi dinamice. Cursanţii vor învăţa cum să pregătească maşina pentru sedinţa foto, cum să rezolve problemele de reflexie ale caroseriei şi cum să compună un cadru interesant având ca subiect o maşină. De asemenea, o importanţă deosebită se va pune asupra abordării detaliilor, a folosirii tehnicii de panning de la punct fix şi din mişcare şi a structurării unui story tip drive test. Lector: Dan Beşliu SPONSOR:
 10. Fotografie de noapte Pentru că fotografierea în condiții de iluminare slabă presupune cunoștințe specifice, în cadrul orelor de teorie se va discuta despre: alegerea modului de lucru al aparatului de fotografiat, alegerea obiectivului, valorile diafragmei, ISO, temperatur a de culoare, alegerea timpului de expunere precum și numărul de imagini care vor fi făcute în vederea prelucrării lor cu ajutorul unui program de editare. În cadrul acestui modul se vor folosi e chipamentele specifice: aparat de fotografiat care să permită folosirea unui timp de expunere lung, trepied, orice sistem de declanșare la distanță a aparatului de fotografiat. Lector: Cosmin Some ş an Practica este compusă din două părți: 1. fotografierea unei scene în condiții slabe de iluminare care vor fi completate cu folosirea de lumini speciale de precizie „Dedo l ight” ce vor contribui la scoaterea în evidență a detaliilor ce lipsesc din imagine sau proiectarea de elemente care să aducă plasticitate și originalitate imaginii pe care vrem să o fotografiem; 2. fotografierea pe timp de noapte a străzilor, a luminilor teraselor sau orice alte subiecte ce se pretează fotografiei de noapte din Vama Veche.
 11. Fotografie 3D Lector: Cosmin Some ş an Fotografia 3D presupune folosirea unui echipament special pe care se atașează pe aparatul de fotografiat iar imaginile se pot viziona fie cu ajutorul ochelarilor fie cu ochiul liber. Din cauză că acest tip de fotografie este mai complicat este nevoie de puțină teorie legată de echipamentul necesar, iluminare, fotocompoziție și tipurile de subiecte ce se pretează a fi fotografiate 3D. Practica legată de acest tip de fotografie se va face de către participanţi cu ajutorul aparatului de fotografiat aflat în dotarea fiecăruia, iluminarea se poate face cu ajutorul luminilor speciale de precizie, bliț sau lumină naturală. Accentul se va pune pe modul de realizare a imaginilor 3D urmând ca fiecare participant să fie capabil să realizeze acest tip de fotografie.
 12. Fotografie de produs Lector: C ătălin Săvulescu Fotografia de produs reprezintă genul fotografic care ajută la promovarea subiectului la care se referă. Produsul trebuie prezentat în forma cea mai potrivită și mai ales atrăgătoare pentru consumatorul final. Imaginea în sine nu este un scop ci modul prin care se atinge scopul. De aici derivă conținutul care are menirea să informeze, să detalieze și să educe consumatorul.Conținutul nu este suficient. Dacă nu este prezentat clar și inteligent, mesajul se diluează, fotografia devenind un suport care nu induce valoare. Având în vedere cele de mai sus, în cadrul workshop-ului de produs o să urmărim: 1. o expunere corectă a subiectului; 2. puterea de șoc a subiectului; 3. compunerea imaginii; 4. regia estetică a imaginii; 5. originalitatea subiectului  6. improvizația De asemenea, în cadrul acestei teme, un “publicitar” va explica participan ților ce urmărește s ă obțină agenția de publicitate și clientul final: o fotografie de produs care “vinde”.
 13. Nud Lector: Cristi Crisb ăş an Iat ă cinci idei esențiale pe care le vom urmări într-un demers de foto-reportaj de nud ce va documenta vizual momente din viața unor femei :   1 . Orice fotograf care afirmă că nu este voyeur, este ori prost ori mincinos. O femeie nu trăiește în fața unei fundal de hârtie albă. Ea trăiește pe stradă, într-o mașină, într-o cameră de hotel. (Helmut Newton) 2. Niciodată o fotografie nu mi-a ieșit așa cum am intenționat. Mi-a ieșit mai bună sau mai proastă. (Diane Arbus) 3. O fotografie este un secret despre un secret. Cu cât îți spune mai multe, cu atât știi mai puțin. (Diane Arbus) 4. Nu este nimic mai rău decât o imagine clară a unui concept neclar. (Ansel Adams) 5. NU camera face fotografia. Fotograful face fotografia (Willy Ronis)
 14. Fashion Lector: Radu Carnaru Fotografia de mod ă este unul din domeniile fotografiei ale c ă rui tendin ţ e ş i stil se afl ă î ntr-o continu ă schimbare. Ramura fashion a fotografiei implic ă munca î n echip ă (model, stilist, designer etc), fiecare membru contribuind prin experienţa sa î n cadrul shooting-ului. Î n cadrul acestui curs se va prezenta integral tot ce implic ă un shooting fashion: stabilirea temei, alegerea loca ţ iei, stylingul, amplasarea luminilor, comunicarea cu modelul, alegerea imaginilor finale.
 15. Motorsport Lector: Dan Besliu Cursanţii vor invăţa despre sporturile cu motor din România şi regulamentele lor (raliuri, VTM, karting, off-road, rally-raid, drag, drift, enduro, motocross, trial etc), despre distanţa de siguranţă la fotografierea subiectelor de motorsport sau vor afla care este poziţionarea pe traseul de concurs. De asemenea, participanţii vor învăţa despre cerinte specifice în fotografia de motorsport, despre compoziţie şi încadrare la fotografia de motorsport şi despre story-urile de motorsport. Practica se va face cu ajutorul unei maşini de rally şi a unei motociclete de enduro. Lector: Dan Beşliu
 16. Editare de imagine Lector: Luca Achim În cadrul modulului de editare, cursan ţii vor putea învăţa noţiuni de Management de Culoare, tehnici de prelucrare, editare şi imprimare a fotografiilor folosind programe ca: Apple Aperture 3, Adobe Lightroom 2, Adobe Photoshop CS5 . Spre deosebire de anul trecut, în această ediţie a workshop-ului editarea va avea un loc mult mai important, fiecare sesiune de practică fiind urmată de un curs de editare.
 17. Alte cursuri Așa cum v-am obisnuit încă de anul trecut, și în această ediție vom avea invitați speciali care vor susține o serie de cursuri și prezentări scurte, având diverse teme legate de fotografie. Printre acestea se numără: Istoria fotografiei, O oră în Vamă, Cum s ă vinzi fără să te vinzi și multe altele.
 18. Istoria fotografiei Lector: Ozolin Dușa Nu putem celebra fotografia fără a cunoaște care sunt reprezentanții ei de seamă. În acest curs vor fi prezentate lucrările unor fotografi români ca Aurel Mihailopol, Nicu Dan Gelep, Gheorghe Lăzăroiu, Victor Boldâr, Gheorghe Rizeanu, David Friedmann, Vasile Dorolți, Jozsef Marx.
 19. Cum să vinzi fără să te vinzi Lector: Raul Man Raul Man este Director de comunicare la Starcom Mediavest Group România și are 8 ani experiență în media și comunicare.  În cadrul acestui curs participanții vor afla:   - Ce vrea un client de la o imagine? (1 minut) - Ce vrea o agenție de la o fotografie pe care vrea să i-o vândă clientului? (1 minut) - Cum le împaci pe amândouă (50 minute)          - diferența dintre un produs în sine și a vinde produsul respectiv-advertising;          - de ce este important să atragi atenția celui căruia vrei să-i vinzi ceva și cum poți face asta;          - cu cine concurezi de fapt;          - relevanța și irelevanța detaliilor tehnice;          
 20. O oră în Vamă Lector: Ozolin Dușa Vama Veche este un areal aparte în care viața pulsează la orice oră din zi și din noapte. Este un loc, deopotrivă, al celor aflați la ”prima iubire” cât și al celor deja ” bătrâni” - cu toții uniți în aceeași pasiune: muzica. O muzică aparte, numai de ei înțeleasă. Vama Veche este o poveste fără de sfârșit... Este și un loc de o fotogenie aparte. Deloc greu de abordat, dată fiind distanța mică de la un capăt la celălalt, plaja oferă diferite și totodată multiple subiecte de fotografiat. O plimbare de o oră, de la un capăt la celălalt al plajei pentru a descoperi și materializa în imagini oportunitățile care se ivesc pe teren... Este, în fapt, genul de fotografie care se aseamănă cu ”street”-ul: a vedea, a reacționa, a compune, a fotografia. Totul într-o fracțiune de secundă.
 21. Program detaliat Sâmbătă, 20 august 20.00 - 21.00 – Deschidere oficial ă 21.00 - 22.00 – Noţiuni introductive în domeniul fotografic 22.00 - 23.00 Proiecţii fotografie Duminică, 21 august FOTOGRAFIE DE NOAPTE / 3D 10.00-12.00 – Teorie fotografia de noapte 12.30-14.30 – Introducere în fotografia 3D 14.30-15.00 – Înscriere hands-on 15.00 – 17.00 – Istoria fotografiei 18.30-19.00 – Vernisaje fotografie 19.00 – 20.00 - Editare foto noapte 20.00 - 23.00 - Practică foto noapte Luni, 22 august STREET PHOTOGRAPHY 11.30-13.30 – Teorie Street Photography 13.30-14.00 – Înscriere hands-on 14.30-15.00 – Vernisaje fotografie 15.30-20.30 – Practică street photography 21.00-22.00 – Descărcare foto noapte şi street photography / Proiecţii fotografii 22.00-24.00 – Discuţii şi desemnare câştigători Marţi, 23 august CAR PHOTOGRAPHY 10.00-11.00 – Teorie Car Photography 11.00-11.30 – Înscriere hands-on 11.30-17.30 – Practică 18.00-19.00 – Vernisaje fotografie / Descărcare fotografii 19.00-20.30 – Editare Car photography 21.00-22.00 – Discuţii şi desemnare câştigători 22.00-23.30 – Proiecţii fotografii
 22. Program detaliat Miercuri, 24 august FOTOGRAFIE DE PRODUS 10.00-12.00 – Teorie fotografie de produs 12.00 - 13 .00 – Noţiuni de marketing şi promovare 14.00-17.30 – Practică foto produs 17.30-18.00 – Vernisaje fotografie 18.00-18.30 – Proiecţii / descărcare 19.00 - 20.30 – Editare 20.30 – 21.30 – Discu ţ ii/premii 22.00 – 23.00 – Proiecţii fotografii Joi, 25 august NUD 10.00 - 11.00 – Teorie nud 11.00 – 15.00 – Practică 17.00 – 18.00 – Vernisaje fotografie 19.00 – 20.00 - Editare nud 20.00-22.00 – Discuţii / premii 23.00 – 24.00 – Proiecţii fotografii Vineri, 26 august FASHION PHOTOGRAPHY 10.00-12.00 Teorie fotografie fashion & importan ț a styling-ului 12.00-13.00 Set-up de lumini î n condi ț ii de studio + Shooting studio 17.00-18.00 Vernisaje fotografie 18.00-19.00 Shooting î n lumin ă natural ă 18 – 19.00 – Proiecţii / descărcare 19.30 – 21.00 – Editare 21.00 – 22.00 – Discu ţ ii/premii 22.30 – 23.20 – Proiecţii fotografii Sâmbătă, 27 august MOTORSPORT 10.00-12.00 – Teorie Motorsport 12.00 - 18.00 – Practică 18.00 – 18.30 – Descărcare fotografii 19.00 – 20.30 - Discuţii / premii
 23. Vernisaje În fiecare zi, fotografii români cunoscuţi vor avea vernisaje la care va fi invitat atât publicul larg cât şi presa scrisă şi audio-vizuală. Expoziţiile vor fi organizate într-un cadru neconvenţional, specific Vamei Vechi. Fotografii care îşi vor expune lucrările vor fi anunţaţi în curând!
 24. Proiecţii şi diaporame Dupa succesul avut anul trecut cu proiecţiile de fotografie şi în acest an, la finalul fiecărei zile, vor fi prezentate fotografii ale unor tineri şi de succes fotografi români. În plus, în acest an vom introduce conceptul de diaporame prin prezenţa fotografului Ozolin Dusa. De asemenea, cunoscutul fotograf Florin Ghioca va prezenta, în exclusivitate, un film cu cea mai recentă vizită în Afganistan.
 25. Organizatori Produc ător: Organizatori: Cu sprijinul:
 26. Contact Cătălin Rudolf -0729 155 254 [email_address] Andreea Rudolf – 0748 20 99 66 andreea @newadzone.ro www.4k.ro
Publicité