Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Mitä on korkea käytettävyys?

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 13 Publicité

Mitä on korkea käytettävyys?

Télécharger pour lire hors ligne

It-palvelutalo Valtin (ent.DataCenter Finland) 9 teesiä liiketoimintasi tueksi ja turvaksi. Mitä korkea käytettävyys todella on? Miksi se on tärkeää? Mistä se koostuu? Mitä se vaatii ihmisiltä, prosesseilta ja teknologialta? Kuka siitä vastaa? Ja miten omat konesalipalvelunsa voi päivittää oman bisneksen kannalta riittävälle tasolle?

It-palvelutalo Valtin (ent.DataCenter Finland) 9 teesiä liiketoimintasi tueksi ja turvaksi. Mitä korkea käytettävyys todella on? Miksi se on tärkeää? Mistä se koostuu? Mitä se vaatii ihmisiltä, prosesseilta ja teknologialta? Kuka siitä vastaa? Ja miten omat konesalipalvelunsa voi päivittää oman bisneksen kannalta riittävälle tasolle?

Publicité
Publicité

Plus De Contenu Connexe

Similaire à Mitä on korkea käytettävyys? (20)

Publicité

Mitä on korkea käytettävyys?

 1. 1. Mitä on korkea käytettävyys? DataCenter Finlandin 9 teesiä liiketoimintasi tueksi ja turvaksi
 2. 2. Pysähdy hetkeksi. Mieti. Mitä tapahtuu, jos kriittiset järjestelmänne toimivat huonosti ja hitaasti, asiakaskokemusta rotan lailla nakertaen, työntekijöiden aikaa hukaten ja hermoja kiristäen? Tai mitä tapahtuu, jos palvelut ovat alhaalla tunnin? Tai päivän? Koko viikonlopun? #%@*!!!
 3. 3. Pysähdy hetkeksi. Mieti. Ketkä kaikki kärsivät? Paljonko se maksaa? Kuka siitä on vastuussa? Pahimmassa tapauksessa hinnalla tai syyllisellä ei edes ole merkitystä. Viimeinen sammuttaa joka tapauksessa valot.
 4. 4. 1. Korkea käytettävyys pitää bisneksesi elossa. Korkea käytettävyys tarkoittaa sujuvaa arkea kaikille. Se takaa toimivat digitaaliset palvelut asiakkaillesi. Se varmistaa, että sisäiset järjestelmänne toimivat ja takaavat henkilökunnallenne työrauhan. Se pitää tuotantonne käynnissä sekä tavarat ja eurot liikkeessä.
 5. 5. 2. Se ei ole pelkkiä yhdeksikköjä sopimuksessa. Usein korkea käytettävyys käsitetään pelkkänä yhdeksikköjen jonona SLA-sopimuksessa. Mutta se on paljon muutakin. Se on sitä, että tiedot ovat tallessa, turvassa ja saavutettavissa. Se on mielenrauhaa. Digitaalisten palveluiden sulavaa toimintaa. Viiveettömyyttä. Se vaatii järjestelmiltä luotettavuuden lisäksi suorituskykyä. Se vaatii selkeitä prosesseja ja niitä noudattavia ammattilaisia.
 6. 6. 3. Se on tietoturvaa ja -suojaa – nyt ja tulevaisuudessa. Korkea käytettävyys on lakien ja asetusten noudattamista datan tallennuksessa ja käsittelyssä. Sertifioitua tietoturvaa, joka kattaa niin laitteet, järjestelmät ihmiset kuin prosessit. Se on tulevaisuuden tuomien toimintaympäristön ja lakien muutosten huomioimista ajoissa. Se on turvaa tuova toimintasuunnitelma pahimman varalle. Luottamusta siihen, että kaikki toimii ja järjestyy nopeasti, vaikka pahin tapahtuisi.
 7. 7. 4. Pilvi sijaitsee aina jossakin. Missä – sillä on väliä. Pilvi ei ole pilvessä. Sillä on aina fyysinen koti. Sijainnilla on merkitystä, jo lainsäädännön vuoksi. Pidä datasi sellaisessa paikassa, jonka vakauteen voit luottaa. Anna datasi sellaisen tahon haltuun, johon voit luottaa, nyt ja tulevaisuudessa.
 8. 8. 5. Korkea käytettävyys on hyvän asiakaskokemuksen perusta. Se tarkoittaa työntekoa ilman odottelua, oli kyse sisäisestä järjestelmästä tai asiakkaille tarjottavasta palvelusta. Viiveettömyyttä ja hyvää käyttötuntumaa. Notkeita palveluita. Nopeita toiminnanohjausjärjestelmiä, sulavasti toimivia mobiilisovelluksia ja kävijäpiikkien alla skaalautuvia digitaalisia palveluita. Kun kaikki toimii kuten pitääkin, kukaan ei edes ajattele asiaa.
 9. 9. 6. Aika nakertaa korkean käytettävyyden terää. Se, mikä täyttää tänään korkean käytettävyyden määritelmän, ei välttämättä sitä ole vuoden tai kahden kuluttua. Kerran hankittu rauta vanhenee ja vaatii huoltoa. Datamäärät kasvavat. Järjestelmiin kertyy tarpeetonta tietoa, joka hukuttaa olennaisen. Asiakkaiden käyttäytyminen muuttuu ja esimerkiksi viiveettömyyden vaatimukset tiukkenevat. Osa korkeaa käytettävyyttä on ratkaisujen jatkuva kehittäminen ja tulevaisuuteen varautuminen - sekä tarvittaessa valmius vaihtaa kokonaan uuteen ympäristöön.
 10. 10. 7. Korkea käytettävyys on sitä, että joku välittää ja valvoo. Joku valvoo, ettei muiden tarvitse. Se joku huomaa ja toimii automaattisesti, kun jokin menee vikaan. Se on joku, jolle voi soittaa, ilman byrokratiaa ja odottelua. Eikä se joku voi olla kuka tahansa. Se vaatii sertifioitua osaamista ja sitä tukevia testattuja toimintamalleja. Ja se vaatii halua ja kykyä haastaa ja kehittää asiakkaan parhaaksi, ei ainoastaan ylläpitää ja reagoida.
 11. 11. 8. Korkea käytettävyys voi olla kustannustehokasta. Se voi olla kallista, jos ostaa huolimattomasti. Kun lähtökohtana on pitkäaikainen kumppanuus, myyjä ja ostaja ovat samassa veneessä ja soutavat samaan tahtiin samaan suuntaan. Silloin etsitään riittävän hyvä ja lompakolle sopiva ratkaisu, ilman ketunhäntiä kainaloissa. Loppujen lopuksi: onko digiaikana yhdelläkään yrityksellä varaa olla varmistamatta palveluidensa käytettävyyttä?
 12. 12. 9. Ketjun täytyy olla vahvempi kuin sen heikoin lenkki. Korkea käytettävyys ei siedä heikkoja lenkkejä - yksittäisiä vikaantumispisteitä tai henkilöitä, joiden varassa koko järjestelmä makaa. Parhaimmillaan se tarkoittaa kahdennettua dataa kahdessa eri sijainnissa, eri sähköverkkojen ja hajautettujen tietoliikenneyhteyksien päässä.
 13. 13. tai Kuinka korkeaa on sinun palveluidesi käytettävyys? Kuinka korkealle sinun yrityksesi käytettävyys kohoaa? Ja mikä sitä mahdollisesti nakertaa? Millä keinoilla nostat sen tarvittavalle tasolle? Me autamme. Aloita vaikka lukemalla laatimamme Korkean käytettävyyden konesalipalvelut - ulkoistajan muistilista. Se vastaa yleisimpiin konesalipalve- luiden ostamiseen liittyviin kysymyksiin selkeästi ja rehellisesti.

×