Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Моите топ 10 книги в ПР

В рамките на BAPRA Summit 2016 бях поканена да споделя моите топ 10 книги в ПР, които е добре ПР специалистите да прочетат.

 • Soyez le premier à commenter

Моите топ 10 книги в ПР

 1. 1. истрастена към книгите PR
 2. 2. истрастена към ПР. PR
 3. 3. Умения 
 за комуникация Умения 
 за изследване КреативностШирок 
мироглед Умения за писане
 4. 4. MOiТе
 5. 5. Общественото мнение/Уолтър Липман “Въпреки че правото да говориш може да е началото на свободата, нуждата да слушаш е това, което прави това право важно.” ―Уолтър Липман 1922 г.
 6. 6. Кристализация на общественото мнение/Едуард Бернайс ПР трябва “да създава новини…, за да достигне до инстинктите и основните емоции на публиката.”
 ―Едуард Л. Бернайс 1923 г.
 7. 7. Техника за рaждане на идеи/Джеймс Уеб Янг “Идеята не е нищо 
 по-различно, 
 от нова комбинация 
 на стари елементи.” ―Джеймс Уеб Янг 1939 г.
 8. 8. Ефективен ПР/Скот Кътлип и Алън Сентър ПР стратегиите и тактиките все по-често се използват за оръжие в политиката, икономиката и обществото в битката за спечелване на общественото мнение и заслужават по-сериозни научни изследвания от досега. ―Скот Кътлип 1952 г.
 9. 9. Как да направим срещите ефективни/Дойл и Щраус “Срещите са често най- добрият начин за комуникиране на информация с другите с другите, когато се налага комуникация лице в лице.” ―Дойл/Щраус 1976 г.
 10. 10. Позиционирането: Битката за вашето съзнание/ Рийс и Траут “Най-силната концепция в маркетинга е да притежавате дума в ума на потребителите.” ―Рийс/Траут 1981 г.
 11. 11. Съвършенство в PR и управлението на комуникациите/Джеймс Е. Грунинг “Вярваме, че ПР трябва да служи на обществения интерес, да създава взаимно разбирателство между организацията и нейните публики.” ―Джеймс Е. Грунинг 1992 г.
 12. 12. Добавената стойност на PR/ Томас Л. Харис “Бъдете в час или се откажете. ПР се променя със скорост по-бърза от тази на светлината. Промяната е законът на живота, а интернет промени играта завинаги.” ―Tомас Л. Харис 1998 г.
 13. 13. Бащата на манипулацията/ Лари Тай “Това е книга за Едуард Бернайс, но тя показва как рутинно се моделира публичното мнение от различни сили в нашата култура. И по необходимост това е книга за развитието на ПР и за демокрацията в ерата на контрол върху комуникациите.” ―Лари Тай 1998 г.
 14. 14. Новите правила в маркетинга и в PR/ Дейвид М. Скот “Правилата в маркетинга и в ПР онлайн са коренно различни. Вместо да плащате или да молите, за да достигне посланието ви до публиката, може да публикувате информация чрез инструментите на социалните медии.” ―Дейвид Миърман Скот 2007 г.
 15. 15. преподавател в управител на издател на книги в куратор на студент по…. boshnakova.com

×