Publicité

InspirationGame Tribeplay

TribePlay
20 Oct 2011
Publicité

InspirationGame Tribeplay

 1. The Power of Creation Een manier om op een creatieve manier jouw inspiratie te vinden.
 2. Pak een groot vel leeg papier. Teken een grote bloem. Neem een merk in gedachten. Een merk waar je bewondering of grote waardering voor hebt. Schrijf de Dit is een opwarmertje voor het echte werk wat hierna komt..... woorden die je associeert met het merk in de blaadjes. Maak er iets fleurigs van!
 3. Zet je favoriete muziek aan. Zorg dat deze muziek de komende 30 tot 45 minuten blijft spelen.
 4. Welkom bij The Inspiration Game
 5. 13 vragen, 13 antwoorden, 1 uitkomst 30 seconden maximaal per vraag.
 6. Denk niet teveel na, schrijf op wat als eerste in je opkomt! Pen en papier bij de hand??
 7. Klaar?
 8. Echt klaar?
 9. 1. Noem een van de activiteiten die je urenlang achter elkaar kunt doen zonder dat het je enige moeite kost echter het geeft je een enorme voldoening. Welke talenten of kwaliteiten zet je dan in?e activiteiten die je urenlang achter elkaar kunt doen zonder dat het je enige moeite kost echter het geeft je een enorme voldoening. Welke talenten of kwaliteiten zet je dan in?
 10. 2.Welke gebeurtenis in de maatschappij of in je directe omgeving heeft je onlangs diep geraakt/ontroerd/geïnspireerd? Noem een gebeurtenis die je zowel in positieve als negatieve zin heeft geraakt. Schrijf het in 1 zin uit in beide gevallen. Wat valt je op?
 11. 3. Stel dat je wist dat je niet kon falen, wie zou je dan zijn en wat zou je dan doen?
 12. 4. Stel dat je wist dat je nog drie maanden te leven had, wie zou je dan zijn en wat zou je dan doen?
 13. 5. Noem twee van de belangrijkste personen in jouw leven.
 14. 6. Typeer beide personen van vraag 5 met 1 woord!
 15. 7. Stel dat je je eigen land zou hebben wat staat er dan op het bankbiljet of wat is de belangrijkste regel in de grondwet? Maak de volgende zin af (vul de puntjes in); ‘Op ...................... vertrouwen we’.
 16. 8. Noem een van de dingen die je het belangrijkste vindt om aan je kind(eren) over te dragen of noem een van de dingen die jouw dierbaren over je zeggen als je er niet meer bent.
 17. 9. Maak de volgende zin af: ‘Geef me ........ of geef me de dood’.
 18. 10. Welke twee kwaliteiten heb je gevonden in je levenspartner en als je er geen hebt, welke twee kwaliteiten zou je jezelf wensen?
 19. 11. Beschrijf jezelf in 1 woord!
 20. 12. Maak de volgende zin af: ’Leven, vrijheid en het streven naar ..........’. *’Geluk’ als antwoord mag hier niet!
 21. 13. Wie of wat bewonder je of wie of wat inspireert je? Noem 1 voorbeeld en bijbehorende kwaliteit/talent/prestatie!
 22. Wat valt je op aan je antwoorden?
 23. Waardenspel Kies nu uit de waardenlijst 20 tot maximaal 25 waarden die jij belangrijk vindt. Schrijf ze over op een leeg vel en knip er strookjes van. Doe het keuzespel met die strookjes met je buurman/ buurvrouw. Welke drie waarden komen hier naar voren?
 24. Stap 1: In je antwoorden en uit het waardenspel verschijnen jouw persoonlijke waarden (bijvoorbeeld; eerlijkheid, respect, succes, zekerheid enz.) Kies er een die het allerbelangrijkste is voor jou in jouw leven. Stap 2 Combineer een of meerdere talenten (ook als je die waardeert, ziet of bewondert bij anderen) die je in jouw antwoorden ziet staan met deze waarde. Stap 3 Schrijf een korte zin beginnend met bijvoorbeeld; Ik ben, of Ik geloof, of Ik sta voor.... De zin mag maximaal 8 woorden bevatten. In de zin moet je jezelf en de ander terug zien. Dus wat betekent het voor anderen? Op ieder moment moet je het moeiteloos kunnen reproduceren. SUCCES!!!
 25. 1. Bepaal nu met behulp van een cijfer aan de hand van de volgende levensdomeinen hoe tevreden je bent per levensdomein.
 26. Lichamelijke welbevinden/gezondheid: Ik bescherm en bevorder mijn gezondheid, zorg voor een schoon, verzorgd, uitgerust en vitaal lichaam en ik eet verantwoord en smakelijk. Woon-/leefomstandigheden: Ik zorg voor en leef in een woonruimte waarin ik me thuis en veilig voel. Participatie: Ik zorg voor aantrekkelijke mogelijkheden voor besteding van mijn vrije tijd en werktijd waarmee ik mijn talenten, mijn motieven, persoonlijke interesses, hobby’s en sociale contacten invulling geef. Mentaal welbevinden: Ik respecteer mijn eigen identiteit en eigen levensinvulling en aanvaardt ondersteuning daarin.
 27. Bepaal welk cijfer je wilt hebben per levensdomein en bepaal voor het levensdomein participatie welke doel, werk gerelateerd, je wilt bereiken en welke acties je wilt ondernemen om dat voor elkaar te krijgen.
 28. 1. Je hebt nu een missie en een doel wat je wilt bereiken. 3. Schrijf een brief (max. 1 a4-tje) aan jezelf. Dateer de brief exact een jaar later. Schrijf de brief in de verleden tijd. 4. En beschrijf in jouw brief wat je gedaan hebt, wat je geleerd hebt, wat je bereikt hebt, wie je geworden bent in dat jaar. Probeer zo concreet mogelijk te zijn! 6. Draag de brief voor aan de groep. 7. Succes! 9. (Je hebt 20 minuten).
Publicité