Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Prezentimii2

Mesimet ne fizike per klasen e 6 pjesa e 2

  • Identifiez-vous pour voir les commentaires

Prezentimii2

  1. 1. Renia e lire e trupave Toka i terheq te gjithe trupat ju e dini se kur hudhim topin lart , ai ne njefare lartesie do te ndalet e mandej do te bjere ne toke . Po ashtu edhe nje gur te ngritur lart e leshojme aj do te bjere ne toke. Me kete kuptojme se forca e rendeses se tokes ndryshi forca e gravitetit i terheq te gjithe trupat prandaj trupat bien ne toke
  2. 2. Pse trupat kane peshe  Trupat me masa te ndryshme toka I terheq me forca te ndryshme , trupin me mase me te madhe toka e terheq me fort se trupin me mase te vogel per kete arsue edhe trupin me mase me te madhe themi se eshte me I rende kurse ate me mase te vogel themi se eshte me ilehte . Nga kjo rrjedhe se edhe pesha e trupave eshte nje force meqe forcen e masim me njuton edhe peshen e matim me njuton N. Forca prej njutoni (1N) eshte ajo force me te cilen toka I terheq trupin me mase 100 g.
  3. 3. Isak Njutoni
  4. 4. Puna dhe energjia  Te gjithe ne kryejme ndonje pune ne shtepi , shkolle ose duke luajtur , mirepo per ti kryer disa pun kerkohet ushqim , lende djegese ose makina dhe vegla te ndryshme. Kur trupin e ngreme ne njefare lartesie ne kryejme pune .
  5. 5. Photo
  6. 6. PUNOI: Eliot Dylazeka 
  7. 7. Keni ndonje pyetje Keni ??? ndonje pyetje

×