Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
 Plani i biznesit është
një përmbledhje e
shkruar e aktivitetit të
propozuar të
sipërmarrësit, e
detajeve
operacionale dh...
1. Plani i biznesit është një nga faktorët
kryesorë në tërheqjen e investimeve ose në
menaxhimin e ndërmarrjes për t’iu dh...
1. Vlerësim sistematik dhe realist të shanseve të
sipërmarrjes për sukses në treg.
2. Mënyrë për të përcaktuar rreziqet kr...
 Emri i biznesit: Hapur vetëm për ty
 Sektori: Shërbime
 Lloji i biznesit: Aktiviteti që do të
marrim përsipër ka si që...
 Do të ofrohen shërbime si: free wifi,
printime dhe fotokopjime me çmime
shumë të ulta, akses në internet me anë
të kompj...
 Duke qenë se në vendin ku jetojmë këto
shërbime ofrohen me çmime jo të mira dhe
me kualitet jo të mirë. Vendosëm të hapi...
 Teknologjia që do përdoret do jetë e kohëve
të fundit.
 Do të blihen kompjutera me cilësi të lartë
dhe me çmime të ulët...
Do të përballojmë konkurentët duke:
 Ofruar shërbime cilësore
 Duke patur dy puntorë në dispozicion
 Duke siguruar qetë...
 Financimi do të bëhet nga vetë sipërmarrësi.
Shpërndarja e pamfletëve do të bëhet nga
anëtarët e personelit. Do të promo...
 Funksionimi/përdorimi – I përdorshëm nga të
gjitha moshat
 Risitë e produktit/shërbimit – Teknologjia më
e fundit në tr...
Paisje Sasia Çmimi Shuma
Kompjutera 15 20.000 lekë 300.000 lekë
PS4 me chip 4 25.000 lekë 100.000 lekë
Printer + Skaner 1 ...
 Taksa vendore (vjetore) – 17.250 lekë
 Nipt – 2.000 lekë
 Siguracione (vjetore) – 88.000 lekë
 Kasa – 38.000 lekë
Preventivi
Ekonomik
Viti I Viti II
Blerje e lëndës
së parë
30.000 lekë 35.000 lekë
Kosto e
personelit
70.000 lekë 100.000 ...
Në vitin e parë shpenzime gjithsej do jenë:
575.250 lekë (Humbja neto) + 626.000 lekë
(Investime të parashikuara) = 1.201....
Produkti Ditë me fluks Ditë e varfër Dita mesatare
Kompjutera 3.300 lekë 2.500 lekë 2.900 lekë
PS4 1.800 1.200 lekë 1.500 ...
Në vitin e parë shpenzimet do jenë: 3291 lekë, ndërsa
xhiro ditore mesatare do jetë: 5400 lekë.
Fitimi: 5400 lekë – 3921 l...
 Fitimi ditor = 2.109 lekë
 Fitimi mujor = 63.270 lekë
 Fitmi vjetor = 759.240 lekë
 Shpenzimi ditor: 676.000 / 365 = 1.852 lekë
 Xhiro ditore: 5.400 lekë
 Fitimi ditor: 5.400 – 1.852 = 3.548 lekë
 Fiti...
Plan biznesi
Plan biznesi
Plan biznesi
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Plan biznesi

23 020 vues

Publié le

Emri i biznesit: Hapur vetëm për ty
Sektori: Shërbime
Lloji i biznesit: Aktiviteti që do të marrim përsipër ka si qëllim të ndihmojë njerëzit e të gjitha moshave të lidhen me botën e internetit, të printojnë, të luajnë, të lexojnë dhe gjithashtu të relaksohen duke shijuar një pije freskuese ose akullore.

https://www.bankaefundit.com/2017/06/nje-plan-biznesi-projekt-matematike.html

Publié dans : Business
 • Identifiez-vous pour voir les commentaires

Plan biznesi

 1. 1.  Plani i biznesit është një përmbledhje e shkruar e aktivitetit të propozuar të sipërmarrësit, e detajeve operacionale dhe financiare të tij, e strategjive të tij të marketingut, e aftësive dhe e zotësive të menaxherëve të tij.
 2. 2. 1. Plani i biznesit është një nga faktorët kryesorë në tërheqjen e investimeve ose në menaxhimin e ndërmarrjes për t’iu dhënë financimin që do t’ju nevojitet për të realizuar ëndrrën tuaj. 2. Plani i biznesit përmirëson kontrollin menaxherial mbi ndërmarrjet dhe shmang gabimet që ju çojnë në falimentimin e biznesit.
 3. 3. 1. Vlerësim sistematik dhe realist të shanseve të sipërmarrjes për sukses në treg. 2. Mënyrë për të përcaktuar rreziqet kryesore që ballafaqohen në biznes. 3. Plan me rregulla për menaxhimin e suksesshëm të biznesit. 4. Instrument për të krahasuar rezultatet aktuale kundrejt objektivave të përcaktuara. 5. Instrument kryesor për të tërhequr para për investime.
 4. 4.  Emri i biznesit: Hapur vetëm për ty  Sektori: Shërbime  Lloji i biznesit: Aktiviteti që do të marrim përsipër ka si qëllim të ndihmojë njerëzit e të gjitha moshave të lidhen me botën e internetit, të printojnë, të luajnë, të lexojnë dhe gjithashtu të relaksohen duke shijuar një pije freskuese ose akullore.
 5. 5.  Do të ofrohen shërbime si: free wifi, printime dhe fotokopjime me çmime shumë të ulta, akses në internet me anë të kompjuterave (model i fundit) për një shumë monetare të ulët. Do jenë gjithsej 3 dhoma. Në njërën prej tyre do ndodhen kompjuterat. Në dhomën e dytë do ndodhen 4 kompjutera PlayStation. Dhoma e tretë do jetë e mbushur me rafte librash të të gjitha llojeve. Do ofrojmë akullore dhe pije freskuese për klientët me çmime të arsyeshme.
 6. 6.  Duke qenë se në vendin ku jetojmë këto shërbime ofrohen me çmime jo të mira dhe me kualitet jo të mirë. Vendosëm të hapim këtë biznes për të ofruar shërbime sa më cilësore dhe me tarifa shumë të ulta, të përballueshme nga të gjithë. Duam që klientët tanë të jenë të gëzuar me shërbimin tonë, dhe sa herë të kenë nevojë, të rikthehen përsëri tek ne.
 7. 7.  Teknologjia që do përdoret do jetë e kohëve të fundit.  Do të blihen kompjutera me cilësi të lartë dhe me çmime të ulëta  Produktet do blihen në kompani si: - Shpresa AL Computers - O2M Computers - German Computers
 8. 8. Do të përballojmë konkurentët duke:  Ofruar shërbime cilësore  Duke patur dy puntorë në dispozicion  Duke siguruar qetësinë  Duke mbajtur biznesin hapur për më shumë kohë  Duke përdorur kompjutera më të shpejtë se konkurentët  Duke ofruar pije dhe kafe cilësore
 9. 9.  Financimi do të bëhet nga vetë sipërmarrësi. Shpërndarja e pamfletëve do të bëhet nga anëtarët e personelit. Do të promovojmë oferta në mënyrë që të rritet numri i klientëve. Gjithashtu do të ofrojmë disa shërbime falas (free ëifi), në mënyrë që klientët mos të largohen nga ambientet tona.
 10. 10.  Funksionimi/përdorimi – I përdorshëm nga të gjitha moshat  Risitë e produktit/shërbimit – Teknologjia më e fundit në treg  Politika tregtare – çmime të ulëta  Niveli i shërbimit - Maksimal
 11. 11. Paisje Sasia Çmimi Shuma Kompjutera 15 20.000 lekë 300.000 lekë PS4 me chip 4 25.000 lekë 100.000 lekë Printer + Skaner 1 30.000 lekë 30.000 lekë Frigorifer 1 20.000 lekë 20.000 lekë Tavolina 16 3.000 lekë 48.000 lekë Biblioteka 1 10.000 lekë 10.000 lekë UPS 15 6.000 lekë 90.000 lekë Kolltuk 4 7.000 lekë 28.000 lekë Gjithsej => 626.000 lekë
 12. 12.  Taksa vendore (vjetore) – 17.250 lekë  Nipt – 2.000 lekë  Siguracione (vjetore) – 88.000 lekë  Kasa – 38.000 lekë
 13. 13. Preventivi Ekonomik Viti I Viti II Blerje e lëndës së parë 30.000 lekë 35.000 lekë Kosto e personelit 70.000 lekë 100.000 lekë Drita 120.000 lekë 150.000 lekë Qira 180.000 lekë 200.000 lekë Interneti 24.000 lekë 40.000 lekë Shpenzime promocioni 6.000 lekë 4.000 lekë Tatimet 145.250 lekë 147.000 lekë Humbja neto 575.250 lekë 676.000 lekë
 14. 14. Në vitin e parë shpenzime gjithsej do jenë: 575.250 lekë (Humbja neto) + 626.000 lekë (Investime të parashikuara) = 1.201.250 lekë (Gjithsej vjetore) Humbja ditore 1.201.250 / 365 ditë = 3291 lekë shpenzim ditor. Shpenzimi ditor do jetë 3291 lekë
 15. 15. Produkti Ditë me fluks Ditë e varfër Dita mesatare Kompjutera 3.300 lekë 2.500 lekë 2.900 lekë PS4 1.800 1.200 lekë 1.500 lekë Pije freskuese 500 lekë 100 lekë 300 lekë Printime 1.000 lekë 400 lekë 700 lekë Xhiroja ditore 6.600 lekë 4.200 lekë 5.400 lekë
 16. 16. Në vitin e parë shpenzimet do jenë: 3291 lekë, ndërsa xhiro ditore mesatare do jetë: 5400 lekë. Fitimi: 5400 lekë – 3921 lekë = 2109 lekë në ditë Fitimi ditor (neto) do jetë 2109 lekë
 17. 17.  Fitimi ditor = 2.109 lekë  Fitimi mujor = 63.270 lekë  Fitmi vjetor = 759.240 lekë
 18. 18.  Shpenzimi ditor: 676.000 / 365 = 1.852 lekë  Xhiro ditore: 5.400 lekë  Fitimi ditor: 5.400 – 1.852 = 3.548 lekë  Fitimi mujor: 106.440 lekë  Fitimi vjetor: 1.277.280 lekë

×