Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

'Vins que marquen tendències' de Jordi Bort

147 vues

Publié le

Conferència de Jordi Bort al XVIII Congrés dels Enòlegs

Publié dans : Formation
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

'Vins que marquen tendències' de Jordi Bort

 1. 1. Vins que marquen tendències Jordi Bort EUROSELECCIÓ
 2. 2. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ El vi més venut al món, amb 450 milions d'ampolles venudes l'any. Es tracta d'Changyu Noble Dragon, elaborat pel celler Yantai Changyu Group, fundat el 1892, sent la més antiga de la Xina.
 3. 3. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ La seva primera particularitat és que no diu en cap lloc de l'ampolla l'anyada a la qual pertany. La segona particularitat és que es tracta d'un blend la varietat principal és la Cabernet Gernischt, combinada amb Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc.
 4. 4. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ El produeix el celler més antic i gran de la Xina i entre els 10 més grans del món. Ho importa i comercialitza a Espanya Hacienda y Viñedos Marquès del Atrio, a Navarra, de la qual l'empresa xinesa és accionista al 75% des de finals de 2.015, com a part d'una política expansiva a les principals regions vinícoles del món.
 5. 5. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ La Cabernet Gernischt: Aquesta és una varietat desapareguda a França a finals del S. XIX a causa de la fil·loxera, i que va aparèixer a la Xina, probablement portada pel fundador de Changyu. La varietat sembla d'un encreuament entre Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc, i a més l'anàlisi del seu ADN va confirmar que, en realitat, es tracta de la mateixa varietat que va desaparèixer a França per aparèixer amb posterioritat a Xile: la Carménère.
 6. 6. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ La revolució vinícola que ha viscut el nostre país s'ha traduït en uns vins capaços de competir amb qualsevol i és pràcticament impossible triar només un.
 7. 7. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ Caves a l'alçada dels millors escumós: La base: un conscienciós treball en vinya per obtenir una matèria primera que suporti un envelliment prolongat i que després sigui capaç d'evolucionar en ampolla. Els blancs arriben a la seva majoria d'edat: L'aposta per un treball amb raïms locals i per elaboracions serioses que busquen productes més complexos s'ha traduït en blancs capaços de desenvolupar-se i créixer en l'ampolla.
 8. 8. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ La veu de la vinya: Cada vegada hi ha més vinyes que es vinifiquen, crien i embotellen per separat. La raó, més enllà de l'alta qualitat o edat d'una determinada vinya, és el caràcter diferencial i distintiu que és capaç d'aportar en funció de la seva ubicació, sòl i microclima, el que els francesos anomenen: terroir Més enllà de les zones clàssiques: Regions oblidades però de llarga tradició vinícola s'han despertat durant les dues últimes dècades per aportar noves veus al vi espanyol
 9. 9. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ Sense denominació d'origen: No tots els grans vins estan elaborats sota les normes d'una denominació d'origen. N'hi ha que trenquen normes i neixen en llibertat sota la batuta del seu enòleg i elaborador Els vins de garatge: Es recolzen en un concepte de treball d'orfebre amb la màxima selecció de raïm gra a gra, les millors fustes, l'elaboració més mimada i produccions molt limitades que es tradueixen en altíssims preus
 10. 10. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ Recuperació de varietats autòctones: La vinya espanyola és un paradís de raïm per explorar i per descobrir. La nova forma de treballar en vinya i celler ha permès descobrir el gran potencial de qualitat de varietats que fins fa molt poc es consideraven menors
 11. 11. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ Font: V de Vendimia by Wineinsocial
 12. 12. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ Tendències en el món del vi: 7 prediccions per 2017 1: Vins Biodinàmics 2: Vi en llauna 3: Canvi generacional en els consumidors de vi (els Millenials) 4: Granissats de vi 5: Vi envellit en bótes de bourbon 6: Consumidors de vi que volen gaudir i aprendre 7: Vi blanc de zones tradicionalment « negres »
 13. 13. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ Tendències en el món del vi: 7 prediccions per 2017 1: Vins Biodinàmics No és un secret que alguns dels cellers amb més prestigi en el món es van convertir temps ha a la biodinàmica i totes amb molt bon resultat. Molts diuen que el futur en el món del vi serà ecològic o no serà, i en aquest corrent s'inclou l'agricultura biodinàmica. Winerist o Decanter va una mica més enllà i parla del futur biodinàmic a la coneguda Champagne. 2: Vi en llauna Segons el blog Business Insider; Més enllà del romanticisme de destapar l'ampolla pot ser que hi hagi un mercat que sigui possible, un Prêt-a-Porter en el món del vi.
 14. 14. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ Tendències en el món del vi: 7 prediccions per 2017 3: Canvi generacional en els consumidors de vi (els Millenials) Els famosos Millennials són aquells que es van fer adults amb el canvi de mil·lenni; es calcula que al voltant del 28% d'ells beuen vi. Com bé explica la revista Winerist, prefereixen majoritàriament els vins ecològics, embotellats de manera sostenible i amb etiquetes amb un grafisme atractiu i si pot ser amb nom fàcil de recordar. 4: Granissats de vi Segons Pinterest els granissats de vi van ser ja una tendència de recerca
 15. 15. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ Tendències en el món del vi: 7 prediccions per 2017 5: Vi envellit en bótes de bourbon La cervesa fa temps ja que experimenta amb reciclar bótes d'altres begudes per ampliar el registre de sabor i olor. En un article de Winerist s'argumenta que aquesta també és una manera de fer el món del vi més sostenible. 6: Consumidors de vi que volen gaudir i aprendre ¿Què hi ha més divertit que aprendre sobre vins gaudint i si és en companyia millor que millor?, aquest és el lema de wineissocial, En la mateixa línia, hi ha una predisposició a gastar menys en vi i beguda fora de casa i consumir més dins.
 16. 16. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ Tendències en el món del vi: 7 prediccions per 2017 7: Vi blanc de zones tradicionalment « negres » En articles d'Harpers i Decanter coincideixen a assenyalar que els vins blancs de zones considerades eminentment negres estan a l'alça. Regions com la Rioja, Bordeus o Côte du Rhône veuran com els seus vins blancs s'omplen de popularitat.
 17. 17. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ Tendències en Naming de vins? La Identitat verbal és la part més important d'una marca. Actualment s'eviten els grans genèrics que tradicionalment han precedit la marca dels vins de fa vint o trenta anys. "Castell de", (Chateau), "Vinya", "Pago de", "Marquès de", "Celler“. També s'ha abandonat el costum ancestral de fer servir acrònims (CUNE) o noms propis (Luis Cañas, Ramón Bilbao). Una altra tendència en desús és la d'apel·lar a noms mitològics si bé aquesta opció no ha perdut actualitat, les apel·lacions a Baco, Protos, Dionisio, Apolo, Hermes, no sorprenen. La principal tendència en aquest moment és el dels naming evocatius, o originals, que fan una lectura transversal al món del vi, (Pies Negros, 5.5, Asterisco, Care, Incrédulo, Lunático, Predicador, Madremía, Abracadabra, Matsu ... . Normalment en aquests casos el naming és sorprenent i ens obre parcel·les de la memòria que no associem a un vi, per això sorprenen i per això agraden tant.
 18. 18. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ L'estudi, dut a terme a través de l'anàlisi del comportament de compra dels 400.000 socis registrats, la major comunitat d'aficionats al vi a Espanya, ofereix una radiografia dels gustos dels espanyols a l'hora de comprar vins a Internet i ho fa des del punt de vista del consumidor i no des de la indústria. Font: El Magazine de Bodeboca
 19. 19. Vins que marquen tendències Jordi Bort - EUROSELECCIÓ M-commerce. Un 16% del total de compres de vi online es realitza des d'un mòbil i un 15% es realitzen des d'una tauleta electrònica. Font: El Magazine de Bodeboca
 20. 20. MOLTES GRÀCIES Jordi Bort

×