Hardweri

Hardweri
Kompjuteri Norcioni hardwer
• Hardveri – Hardweri është
emertim i përmbledhes për njësit
fizike të kompjuterit të cilat
përdoren për përpunimin e të
dhënave.
• Në Hardwer përfshihen pajisjet nga
me të ndryshmet.
• Këto njësi dhe paisje perdoruesi i
sheh, mund ti prek dhe pak a shum
është i njoftuar se qka ndjenë.
Elementet hardverike
• Në hardver përfshihen paisjet
prej më të ndryshmeve ato janë:
Hardveri ndahet ne 4-tër njësi themlore
Ato janë:
1. Njësit hyrëse
2. Njësit dalëse
3. Njësia qendrore
4. Memorjet
Njësit hyrëse
Njësit hyrëse janë të gjitha ato
njësi të cilat i fusin informacionet
nga jasht brenda ne kompjuter, ato
janë
1. Tastejra
2. Mausi
3. Skaneri, etj.
Njësit dalëse
• Të gjitha ato njësi të cilat i
nxjerrin informatat nga
kompjuteri e jasht jane
dalëse, ato janë
1. Printeri,
2. Monitori,
3. Kufjet, etj.
Njësia qendrore
• Procesori është njësia qendrore e
kompjuterit.
• Ai I kryen shumicen e
kalkulimeve dhe egzekuton
systemin operativ si dhe
programet e tjera aplikative.
• Shpejtesia e procesorit matet me
GHz dhe me MHz
Memorjet RAM dhe ROM
• Memoria RAM – është
memorje me qasje të
rëndësishme.
• Rami – është memoria
themelore punuese e përdorur
nga kompjuteri. Të dhenat ne
këtë memorje janë të
përkohshme (informatat do të
humbin nga RAM kur të fiket
kompjuteri.
Pytje dhe komente?
1 sur 8

Recommandé

Njesia Qendrore (Pjeset Perberese) , Lenda : Tik par
Njesia Qendrore (Pjeset Perberese) , Lenda : TikNjesia Qendrore (Pjeset Perberese) , Lenda : Tik
Njesia Qendrore (Pjeset Perberese) , Lenda : TikDaniel Duro
24.3K vues10 diapositives
Sistemi Kompjuterik par
Sistemi KompjuterikSistemi Kompjuterik
Sistemi KompjuterikMagribe
24K vues68 diapositives
Detyre Kursi - Pjeset fizike te Kompjuterit par
Detyre Kursi - Pjeset fizike te KompjuteritDetyre Kursi - Pjeset fizike te Kompjuterit
Detyre Kursi - Pjeset fizike te KompjuteritDurim Hysa
1K vues15 diapositives
Pajisjet periferike hyrëse vii par
Pajisjet periferike hyrëse viiPajisjet periferike hyrëse vii
Pajisjet periferike hyrëse viiFlora Aliji
2.5K vues10 diapositives
Kompjuteri dhe pjeset e tij par
Kompjuteri dhe pjeset e tijKompjuteri dhe pjeset e tij
Kompjuteri dhe pjeset e tijAltin Emiri
29.9K vues13 diapositives
software hardware par
software hardwaresoftware hardware
software hardwareFred Kapo
7.7K vues9 diapositives

Contenu connexe

Tendances

Njesite hyrse dhe dalese te Kompjuterit © par
Njesite hyrse dhe dalese te Kompjuterit ©Njesite hyrse dhe dalese te Kompjuterit ©
Njesite hyrse dhe dalese te Kompjuterit ©Lirim Jahiu
35K vues15 diapositives
Pajisjet hyrese te kompjuterit par
Pajisjet hyrese te kompjuteritPajisjet hyrese te kompjuterit
Pajisjet hyrese te kompjuteritOlgert Pro
22.9K vues8 diapositives
Kompjuteri, njesite hyrese dhe dalese par
Kompjuteri, njesite hyrese dhe daleseKompjuteri, njesite hyrese dhe dalese
Kompjuteri, njesite hyrese dhe daleserejhanesinani
1K vues19 diapositives
Siguria ne internet par
Siguria ne internetSiguria ne internet
Siguria ne internetRinorbislimi
5.7K vues11 diapositives
Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware) par
Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware)Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware)
Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware)ArDit Mani
7.2K vues18 diapositives
Siguria e fëmijëve në internet par
Siguria e fëmijëve në internetSiguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internetenis vladi
18.1K vues11 diapositives

Tendances(20)

Njesite hyrse dhe dalese te Kompjuterit © par Lirim Jahiu
Njesite hyrse dhe dalese te Kompjuterit ©Njesite hyrse dhe dalese te Kompjuterit ©
Njesite hyrse dhe dalese te Kompjuterit ©
Lirim Jahiu35K vues
Pajisjet hyrese te kompjuterit par Olgert Pro
Pajisjet hyrese te kompjuteritPajisjet hyrese te kompjuterit
Pajisjet hyrese te kompjuterit
Olgert Pro22.9K vues
Kompjuteri, njesite hyrese dhe dalese par rejhanesinani
Kompjuteri, njesite hyrese dhe daleseKompjuteri, njesite hyrese dhe dalese
Kompjuteri, njesite hyrese dhe dalese
rejhanesinani1K vues
Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware) par ArDit Mani
Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware)Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware)
Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware)
ArDit Mani7.2K vues
Siguria e fëmijëve në internet par enis vladi
Siguria e fëmijëve në internetSiguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internet
enis vladi18.1K vues
Mirësevini në peshkopi par Sofia Nesimi
Mirësevini në peshkopiMirësevini në peshkopi
Mirësevini në peshkopi
Sofia Nesimi5.2K vues
Periferikët, Paisjet Hyrëse Dhe Dalëse. par Besi Çuni
Periferikët, Paisjet Hyrëse Dhe Dalëse.Periferikët, Paisjet Hyrëse Dhe Dalëse.
Periferikët, Paisjet Hyrëse Dhe Dalëse.
Besi Çuni890 vues
Teknologjia kompjuteri par Olt Shala
Teknologjia kompjuteriTeknologjia kompjuteri
Teknologjia kompjuteri
Olt Shala1.8K vues
Familja shqiptare ne vite par D. Sh
Familja shqiptare ne viteFamilja shqiptare ne vite
Familja shqiptare ne vite
D. Sh45.1K vues
SISTEMI NERVOR par Adela Sota
SISTEMI NERVORSISTEMI NERVOR
SISTEMI NERVOR
Adela Sota19.6K vues
Struktura dhe Funksionet e Sistemit Nervor par QlirimDubova
Struktura dhe Funksionet e Sistemit NervorStruktura dhe Funksionet e Sistemit Nervor
Struktura dhe Funksionet e Sistemit Nervor
QlirimDubova7.6K vues
Bashkimi Europian - Projekt histori par Mirsad - New
Bashkimi Europian - Projekt histori Bashkimi Europian - Projekt histori
Bashkimi Europian - Projekt histori
Mirsad - New18.5K vues

Similaire à Hardweri

Ligj 2 mimoza_luta par
Ligj 2 mimoza_lutaLigj 2 mimoza_luta
Ligj 2 mimoza_lutaValdet Shala
822 vues16 diapositives
Ligjerata e dytë par
Ligjerata e dytëLigjerata e dytë
Ligjerata e dytëFisnik Morina
938 vues16 diapositives
Informatik, par
Informatik,Informatik,
Informatik,Teuta Ibraimii
33.8K vues14 diapositives
Ramadan Sanli kompjuteri par
Ramadan Sanli kompjuteriRamadan Sanli kompjuteri
Ramadan Sanli kompjuteriRamadan ŞANLI
118 vues10 diapositives
Informatike Kompjuteri Përsonal si duket Ai par
Informatike Kompjuteri Përsonal si duket AiInformatike Kompjuteri Përsonal si duket Ai
Informatike Kompjuteri Përsonal si duket AiMarjan DODAJ
1.8K vues12 diapositives
Kompjuteri PëRsonal Si Duket Ai (Nx Power Lite) par
Kompjuteri PëRsonal  Si Duket Ai (Nx Power Lite)Kompjuteri PëRsonal  Si Duket Ai (Nx Power Lite)
Kompjuteri PëRsonal Si Duket Ai (Nx Power Lite)fakete duraku
1.9K vues12 diapositives

Similaire à Hardweri(12)

Informatike Kompjuteri Përsonal si duket Ai par Marjan DODAJ
Informatike Kompjuteri Përsonal si duket AiInformatike Kompjuteri Përsonal si duket Ai
Informatike Kompjuteri Përsonal si duket Ai
Marjan DODAJ1.8K vues
Kompjuteri PëRsonal Si Duket Ai (Nx Power Lite) par fakete duraku
Kompjuteri PëRsonal  Si Duket Ai (Nx Power Lite)Kompjuteri PëRsonal  Si Duket Ai (Nx Power Lite)
Kompjuteri PëRsonal Si Duket Ai (Nx Power Lite)
fakete duraku1.9K vues
Pyetje nga lënda e informatikës për vitin e parë par Lirie Memeti
Pyetje nga lënda e informatikës për vitin e parëPyetje nga lënda e informatikës për vitin e parë
Pyetje nga lënda e informatikës për vitin e parë
Lirie Memeti1.9K vues
Punim Seminarik Projektimi i Sistemeve Informative par Veton Sopjani
Punim Seminarik  Projektimi i Sistemeve InformativePunim Seminarik  Projektimi i Sistemeve Informative
Punim Seminarik Projektimi i Sistemeve Informative
Veton Sopjani18.6K vues
Mikroprocesori par Veton Kaso
MikroprocesoriMikroprocesori
Mikroprocesori
Veton Kaso10.2K vues

Hardweri

 • 1. Hardweri Kompjuteri Norcioni hardwer • Hardveri – Hardweri është emertim i përmbledhes për njësit fizike të kompjuterit të cilat përdoren për përpunimin e të dhënave. • Në Hardwer përfshihen pajisjet nga me të ndryshmet. • Këto njësi dhe paisje perdoruesi i sheh, mund ti prek dhe pak a shum është i njoftuar se qka ndjenë.
 • 2. Elementet hardverike • Në hardver përfshihen paisjet prej më të ndryshmeve ato janë:
 • 3. Hardveri ndahet ne 4-tër njësi themlore Ato janë: 1. Njësit hyrëse 2. Njësit dalëse 3. Njësia qendrore 4. Memorjet
 • 4. Njësit hyrëse Njësit hyrëse janë të gjitha ato njësi të cilat i fusin informacionet nga jasht brenda ne kompjuter, ato janë 1. Tastejra 2. Mausi 3. Skaneri, etj.
 • 5. Njësit dalëse • Të gjitha ato njësi të cilat i nxjerrin informatat nga kompjuteri e jasht jane dalëse, ato janë 1. Printeri, 2. Monitori, 3. Kufjet, etj.
 • 6. Njësia qendrore • Procesori është njësia qendrore e kompjuterit. • Ai I kryen shumicen e kalkulimeve dhe egzekuton systemin operativ si dhe programet e tjera aplikative. • Shpejtesia e procesorit matet me GHz dhe me MHz
 • 7. Memorjet RAM dhe ROM • Memoria RAM – është memorje me qasje të rëndësishme. • Rami – është memoria themelore punuese e përdorur nga kompjuteri. Të dhenat ne këtë memorje janë të përkohshme (informatat do të humbin nga RAM kur të fiket kompjuteri.