Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Nissan e nv200 vs wv caddy Dramatike

Mjetet me djegje te brendeshme kane depertuar aq thelle ne llogjiken e managereve te flotave sa qe pothuajse shumica e tyre krahasojne vetem cmimin e makines kur duan te bejne investime.
Shpenzimet operacionale i marrin te mirqena si pjese e jetes se makines.
Kjo eshte nje logjike shume e drejte ne jeten e ICE (internal combustion engine)
ndersa ne jeten e EV (electric vehicle) llogjika eshte komplet ndryshe.
Per kete arsye kemi ndertuar kete tabele krahasuese.
krahasimet jane bere ndermjet E-nv200 dhe Vw Caddy maxi.
Edhe pse dimensionet e jashteme te makines per gjatesi dhe gjeresi jane te barabarta, shpenzimet jane shume diferente.
per 30.000km nissan E-nv200 shpenzon 260 euro
Vw. caddy maxi shpenzon 4.000 euro
Do te thote qe per 180.000 km te pershkruara me Caddy ju shpenzoni 24000 euro (per mos ta bere edhe me dramatike situaten ne kete grafik nuk eshte paraqitur rritja progresive e shpenzimeve per cdo 30.000 km tek caddy si: ferrota cdo 40.000-km, Vajrat e agregateve cdo 70.000 km,freksion cdo 90.000 km, rrypa transmesioni cdo 120.000km)
ndersa
per 180.000 km E-nv200 shpenzon vetem 1560 euro. (E-nv 200 ka vetem ferrota ne 180.000km dhe asnje shpenzim tjeter po te shtojme ketu edhe faktin qe makina ka 8 vjet garanci ne battery, dhe 20vjet cikle pune.
Ne rast se ky material i bie ne dore ndonje pronari te pergjegjshem ai duhet te shkarkoje menjehere nga puna managerin e tij, ha ha)
Elektromobiliteti veshtire
Florian Voko

  • Soyez le premier à commenter

    Soyez le premier à commenter

    Identifiez-vous pour voir les commentaires

  • GertiLoshi

    Jan. 30, 2019

Mjetet me djegje te brendeshme kane depertuar aq thelle ne llogjiken e managereve te flotave sa qe pothuajse shumica e tyre krahasojne vetem cmimin e makines kur duan te bejne investime. Shpenzimet operacionale i marrin te mirqena si pjese e jetes se makines. Kjo eshte nje logjike shume e drejte ne jeten e ICE (internal combustion engine) ndersa ne jeten e EV (electric vehicle) llogjika eshte komplet ndryshe. Per kete arsye kemi ndertuar kete tabele krahasuese. krahasimet jane bere ndermjet E-nv200 dhe Vw Caddy maxi. Edhe pse dimensionet e jashteme te makines per gjatesi dhe gjeresi jane te barabarta, shpenzimet jane shume diferente. per 30.000km nissan E-nv200 shpenzon 260 euro Vw. caddy maxi shpenzon 4.000 euro Do te thote qe per 180.000 km te pershkruara me Caddy ju shpenzoni 24000 euro (per mos ta bere edhe me dramatike situaten ne kete grafik nuk eshte paraqitur rritja progresive e shpenzimeve per cdo 30.000 km tek caddy si: ferrota cdo 40.000-km, Vajrat e agregateve cdo 70.000 km,freksion cdo 90.000 km, rrypa transmesioni cdo 120.000km) ndersa per 180.000 km E-nv200 shpenzon vetem 1560 euro. (E-nv 200 ka vetem ferrota ne 180.000km dhe asnje shpenzim tjeter po te shtojme ketu edhe faktin qe makina ka 8 vjet garanci ne battery, dhe 20vjet cikle pune. Ne rast se ky material i bie ne dore ndonje pronari te pergjegjshem ai duhet te shkarkoje menjehere nga puna managerin e tij, ha ha) Elektromobiliteti veshtire Florian Voko

Vues

Nombre de vues

102

Sur Slideshare

0

À partir des intégrations

0

Nombre d'intégrations

1

Actions

Téléchargements

0

Partages

0

Commentaires

0

Mentions J'aime

1

×