Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Maturanti 2014

2 401 vues

Publié le

www.pan.mk

Publié dans : Services
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Maturanti 2014

 1. 1. СРЕДНО СТРУЧНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ “МОШАПИЈАДЕ”-Тетово Матуранти 2014
 2. 2. www.pan.mk2 За нас Лоцирани во северозападниот дел на Република Македонија, на долниот дел на плодната Полошка Котлина помеѓу падините на Шара, Влајница, Жеден и Сува Гора се простира Општината Тетово со околу 180 000 жители и потесно градско подрачје со 65 000 жители од кои 23 255 се работно активно население. Средното стручно општинско училиште“Моша Пијаде”е лоцирано од левата страна на западната магистрала Тетово- Гостивар, во близина на индустриската зона на градот. Во училиштето се образуваат кадри од западниот регион на државата: Гостивар, Дебар, Македонски Брод и други градови. Физиономијата на градот и околината ја одредуваат современите стопански движења со клучните индустриски објекти, преку земјоделските и другите стопански дејности и установи чиј број не е за запоставување и изнесува 3873 од кои: индустрија и рударство со 317, земјоделство, шумарство и водостопанство со 38, градежништво со 186, сообраќај и трговија со 150, трговски дејности-2290, угостителство и туризам-232, занаетчиство и лични услуги-232, стамбени и комунални дејности-6, финансиско-технички услуги-158 и образование и наука-154 дејности. Во последните години, економијата на територијата на Општина Тетово бележи зголемен раст. како најразвиени дејности се: индустријата за преработка на дрво за производство на мебел, градежништвото и градежните материјали, земјоделството, текстилна, прехрамбена индустрија и др. Од економските субјекти во тетовскиот регион, 98% отпаѓаат на малите и средни претпријатија, а само 2% на големите претпријатија. Наведените сектори со нивните капацитети и технологии се конкурентни низ целиот Балкан. Поради широко развиената мрежа на дејности во локалната и рагионалната средина и перспективните потреби и можности, е и основата на оправданоста во постоењето на училиштето и образувањето на ученици од повеќе профили во рамките на струките: машинска, сообраќајна, земјоделска-ветеринарна, угостителско-туристичка и електротехничка струка.
 3. 3. Тимосиески Томислав пом.директор Милошевска Светлана психолог Бачевски Александар директор Перински Душко професор Петровиќ Александар професор Србиновска Виолета професор Јовановиќ Борис професор
 4. 4. www.pan.mk4 Мическа Светлана професор Апостолоски Димитрија професор Симоска Наташа професор Стефановска Горица професор Трендафилоска Анѓела професор Ѓорѓевска Снежана професор Радическа Павлина професор Стојановска Силвија професор Лазовски Тони професор Тасеска Катица професор Илиевски Драшко професор Станојевиќ Душан професор
 5. 5. www.pan.mk 5 Столески Благоја професор Трпковски Небојша професор Панева Елизабета професор Станојевиќ Александар професор Ристовски Младен професор Апостоловска Зорица професор Војновска Маргарита професор Трпеска Марица професор Сибиновски Ѓуро професор Ѓорѓеска Трпеска Соња професор Пауновски Јован професор Радованов Златко професор Новеска Благица професор Кировски Зоран професор
 6. 6. www.pan.mk6 Африм Хазири Роберт ЈовановскиМилојески Благоја Новески Тони Ристески ГоранЗафироски Небојша Денис Харуни Симоновски Предрак Тодорче Крстовски Богојески ФилипЕрдоган Емини Смиљановски СтефанАнчевски Марко Един Шеапи Лекоски Иван Жекоски Мартин Стефан ЈовановиќИгор Ристоски Милошески ДаниелМарковиќ Петар Ѓорѓевски Дејан ССОУ „Моша Пијаде” Тетово IV1 Трпески Иван Кировски Зоран
 7. 7. www.pan.mk 7
 8. 8. www.pan.mk8 Димитровска Елена Симовски СлавчоБогојески Денис Фазлии Сенад Кочовски Бојан Петровски Александар Јовановски Стојан Милевски Слагољуб Волчески Антонио Јаковчевски Роберт Спасовски Петар Стефановски ХристијанСтефановски Александар Анчевски Марјан Ристоски Даниел ССОУ „Моша Пијаде” Тетово Апостоловска Зорица IV4
 9. 9. www.pan.mk 9 Стојан Јованоски Тој е нашата мала ѕверка, кој со професорите тера инат без никаква мерка. За учење не го болеше глава, и на секој збор капаче става. Шифра: Димитровска Елена Висока убава со став на час со нејзе беше циркус прав, на сите проблеми точки им ставаше со класната најмногу се расправаше. Шифра : Ќе донесем оправдање! Ристоски Даниел Даниел секогаш се смешка, дури и кога прави грешка. На часови многу не му одеше, и патот кон дома го водеше. Шифра : Ај да бегаме! Волчески Антонио Учењето воопшто не го сакаше, на часови само мастики џвакаше. Телефонот му беше прва занимација Фалише Тетово негова релација. Шифра: не бегам! Слагољуб Милески Славчо во класот закон беше, и никој ништо не му можеше. А учењето слабо му одеше, и без неоправдани дома не одеше. Шифра : Ќе те скршам! Кочовски Бојан Кога бегањето за некои беше дилема, бојан беше прв на листа што го нема. На часови ретко седеше, изостаноци само редеше. Шифра: Стомак ме боли! Симоски Славчо Славчо на час тивок и заинтересиран, а за секоја ситница добро организиран. Миленик на класната беше, и со Бојан седеше. Шифра : Немам паре! Јаковчевски Роберт Роби беше дете без мана, учењето му беше не баш јака страна. Од училиште знаеше да кидне, за на работа на време да стигне. Шифра : Професорке може да влезам! Фазлии Сенад Сенад беше коментатор во нашиот клас на сите часови ечеше неговиот глас. Мобилниот секогаш му беше во рака За челзи многу зборуваше дека ги сака. Шифра : Зарем е ова возможно Петровски Александар Александар со сите професори се караше, да биде секогаш по негово сакаше. Во школскиот двор можеше нонстоп да го видиш, Оценките за него не беа многу битни. Шифра : А да бегамо Стефановски Александар Александар водредно си беше уште од 2-ра на училиште да не оди е решен. На крај сите професори отценките му ги става од рака, годините ги помина без мака. Шифра : Абе умрен. Анчевски Марјан Марјан во училиште не одеше баш често, пред класната он се ваѓаше бш лесно. За физичко он живот дава тоа му беше негова мана. Шифра : когај имаме физичко Стефановски Христијан Христијан на сите часови он знае да спие. Ич не му е грижа и не се крие. Кога е буден се слуша само негов глас он беше спанко на нашиот клас. Шифра : Абе има нешто Најоткачениот клас IV-4 : Иако животот понатаму ќе продолжи да тече, спомените за клупите вечно ќе не влече. Животот наш е вистинска драма, затоа слушните што понатаму стана. За единици и неоправдани сме махери знај лавовски се боревме до самиот крај во канцеларија сме главна тема. На професорите им правиме шема. Казните и неоправданите не не плашеа нас и повторно киднувавме на следниот час професорите од нас многу се жалат и ретко кога не фалеа. Четири години заедно ги минавме дните често подготвени да му ја киднеме сите па така кога ќе дојдеше време за час го немаше ни половина клас.
 10. 10. www.pan.mk10 Столевски Ивица Стрезовска Ивона Николовски Јане Хадис Хусеини Ристовска Стефанија Ристоски Златко Фасли Фаслии Таневска Мирјана Трпевски Дарко Богоевски Бобан ССОУ „Моша Пијаде” Тетово Радованов Златко IV6
 11. 11. www.pan.mk 11
 12. 12. www.pan.mk12 Сибиновска Драгана Николовски ДалиборПетровска Валентина Блажевски Жарко Мојсовски МиткоЈованоска Надежда Миладиновски Велимир Давидовска Оливера Куртишевиќ Џанер Тасески Александар Ристовска Живана Петковски Александар Отовиќ ЃорѓијаМарковиќ Николина Исакоски Јанко Дјуженков Филип ССОУ „Моша Пијаде” Тетово Новеска Благица IV9
 13. 13. www.pan.mk 13 МИТКО: мите шема во цел клас ни беше само смешки ни правеше за глупости го бидуваше,учењето не му одеше а за бегање прв беше. ШИФРА: Абе Бегамо ЃоРЃИЈА: Ѓорѓија ни беше најголем фраер во клас од него се слушаше глас, модата си ја следеше и неоправданите само си ги редеше. ШИФРА; Мора да идем имам работа Далибор: Даки добро дете ни беше, четвртата година почесто го немаше учењето од рака не му одеше а љубовта без мака му одеше. ШИФРА: Чекам да ми се јава Велимир: Веле од Челопек ни беше со Мите во Тандем ни беше за глупости го бидуваше а за школото не се замараше ШИФРА: Мора да идем автобусот ќе ми побегне АЛЕКСАНДАР.П.:Aце од Лешок ни дојде и со него времето ни пројде школото дојди-појдиму беше со слушалкете во уши седеше. ШИФРА: Абе лигуш ЈАНКО: Јанко билдер ни беше со пепсито во клупа седеше со Жаре често се смееше и женските ги редеше ШИФРА: На работа бев ЏАНЕР: Џанер мирно дете ни беше со сите се дружеше после пети штрафта фаќаше и само се смееше. ШИФРА:Ахаа... АЛЕКСАНДАР.Т.: Цацко вулканизер ни беше редовно после први идеше, често во женски моабети се мешаше и се го инатересираше. ШИФРА: Што,Што? ФИЛИП: Филип три години со нас пројде а четвртата не ни дојде често галама со свиреш ни правеше и главите ни ги вадеше. ШИФРА: Ај Чао ЖАРЕ: Жаре беше добар со свите, четири години со Јанко се дружеше чењето многу го запостави и на часови редовно музика слушаше. ШИФРА: Доста ОЛИВЕРА: Оле фина ни беше многу многу со никого незбореше,после веридбата често ја немаше. ШИФРА: На Зубар бев НАДЕЖДА: Поаѓањето во школо една недела и беше после тоа вондредно си фаќаше и со тоа ич не се замараше. ШИФРА: Ми е гајле ДРАГАНА: Гаги добра девојка ни беше и секогаш во WC седеше редовно љубов на телефон ни водеше и со учењето не се замараше. ШИФРА: Абе не ме замарај ЖИВАНА: Средните клупи беа нејзино место, од таму моабети и смеа се слушаше често, штом во школо таа стигне бараше начин таа да кидне! ШИФРА: Тинтири Минтири ВАЛЕНТИНА: Вале од колтук ни дојде школото крос прсти го пројде. Секогаш беше прва на час за будалештини беше со нас. ШИФРА: Андара Мандара
 14. 14. www.pan.mk14 Јаневски Ѓорѓи Мустафи БаријеАндрески ДаниелСерафимоска Зорица Јаневска Оливера Миленковска Верица Ибраими Ајџан Стефановски Стефан Велкова АндријанаЈаниќ Роберт Џитанов УсаинАнгелкоски Зоранчо Карафилоски Александар Кузманоска Моника Пандарев НенадЗалевска Драгана Мемети СеадКрстоска Валентина ССОУ „Моша Пијаде” Тетово Панева Елизабета IV10
 15. 15. www.pan.mk 15 1.Зоранчо Анѓелкоски Во втора клупа седеше Добри оценки редеше. По ходници не шеташе, На часови не сметаше . Шифра:Когај ѕвони? 2.Даниел Андрески Даки на часови мирен седеше, Со Аце клупа делеше. На телефон си играше, На час глава не дигаше. Шифра:Неснам,незнам 3.Андријана Велкова Ана е добра другарка без мана,а Учењето и е добра страна, Боксот и е главна преокупација, Шифра: Трошка 4.Драгана Залеска На последна клупа седеше , Настава ретко следеше. Секогаш беше прва на час, За будалештини беше со нас. Шифра:Ај на кафе идемо? 5.Ајџан Ибраими Ајџан ни беше висока и убава со став, Со Ана беше тандем прав. Штом во школо таа стигне, Бараше начин како да кидне. Шифра:Мајмун 6.Оливера Јаневска Оле имаше желба фризерка да стане, секоја од нас ја шминкаше без мане. Таа беше добра со нас, но понекогаш знаеше да крене глас. Шифра: ајде бегамо 7.Ѓорѓи Јаневски Спортот му беше главна опсесија, Шпедицијата промашена професија. Сакаше со секого да се дружи, И тука беше рака да ти пружи. Шифра:Ајде да играмо фудбал. 8.Роберт Јаниќ Со натпревари се занимаваше, За тетекс навиваше. До 3-та год.на часови седеше, Во 4-та неоправдани редеше. Шифра:Глуперда 9.Александар Карафилоски Аце со никого не се караше И со глупости не се замараше. На час со билтен седеше, Утакмици со Даки редеше. Шифра:Колку колку резултат? 10.Валентина Крстовска Вале од Одри ни дојде Со својот пискав глас сите 4 год.ги пројде. На часови на фб седеше, И статуси си редеше. Шифра:Абе уживај.. 11.Моника Кузманоска За учењето многу не удираше рецка, Срцето за момчиња убави ја пецка. Со Верче 4 год.седеше И двојчиња си редеше. Шифра:Абе Верче речи му 12.Сеад Мемети Средните клупи беа негово место, Од таму муабети и смеа се слушаја често. Не може да се каже дека учеше вредно, Но ете и тој заврши средно. Шифра: Шанкуреее 13.Верица Миленковска Бунтовничка но сепак добра душа, професорите кој ја нервираја воопшто не ги слуша. кул и откачена девојка без маана, Вицовите и беа нејзина јака страна. Шифра: Греотаа 14.Барие Мустафи Барка ни беше убава и ниска, со сите беше блиска. Најпримерна беше во нашиот клас, за оценки не и се слушаше глас. Шифра:Глупав... 15.Зорица Серафимоска Зорка беше девојче слатко, и имаше косиче кратко. Таа е нашата мала ѕверка ставаше пирсови без мерка. Шифра:Абе брат гладна сум.. 16.Ненад Пандарев Од Беловиште ни дојде, школото крос прсти го пројде. На последен час го немаше, комбето му бегаше. Шифра:На нареден час ќе препишам! 17.Стефан Стефаноски Стефан се во лице ти кажува Не му беше гајле дали те натажува. На цас сам си седеше, Од брвенчаните не се делеше. Шифра:Ај изгубисе/иди окупајсе! 18. Усаин Џитанов Уси од Пехчево ни дојде, 4год. со нас ги пројде. Математиката му одеше, Кон подобар успех водеше. Шифра:Идам за Пехчево НЕШТО ЗА КЛАСНАТА И КЛАСОТ: Со радост ја започнавме оваа бајка,класната наша ни беше како втора мајка.Пред 4 год. Се собравме од градови и села и за прв пат наполнивме уцилница цела.Во прва година за клас не зеде и со светот на повозрасните не поведе.Не бевме некој мирен клас,барем за такви не биеше глас.Нашиот дневник со оценки беше беден,но со изостаноци највреден. Знаеме дека и бевме проблем не баш мал,но и дека за нас и е веќе жал.Таа е КЛАСНА што навистина вреди и со својте сили за класот ни ги штеди.Затоа на класната ќе и ветиме дека ќе направиме се да биде горда со нас и со задоволство да каже Е ОВА БЕШЕ МОЈОТ IV-10 КЛАС!Едно благодариме и едно извини од нас, ви посакуваме повеќе среќа со наредниот клас.Но сепак од нас имате добра спомен,да не го заборавиме ни за момент.Старата поговорка вели се што е убаво има свој крај,така и нашиот беше 2014 во Мај.......
 16. 16. www.pan.mk16 ССОУ „Моша Пијаде” Тетово Максимовски Томислав Божиновски БлагојчеДимовиќ Александар Стојановска Силвија Серафимовски Мартин Ѓорѓевски Цветан Зафировски Тоше Адеми Емир Ристоски ХристијанСимјановски Благојче Исаиловски АлександарКостовски Чедомир Идризи Ерџан Ѓорѓески Александар Мојсовски ТониМишески Стефан Мирќевиќ Бојан IV13
 17. 17. www.pan.mk 17 За класот: 16 палавковци тоа бевме ние момците што лош глас ги бие. 4-13 е нашето свето име свето, а за професорите тоа беше клето. Правењето глупости ни беше како храна, а учењето голема мана. Земјоделско беше нашето волшебно царство, во кое имаше бескрајно другарство.  Пиењето и коцкањето е порок славен, каде 4-13 класот беше главен. 4 години беа доста од нас легандарниот електротехничкиот клас. Силвија Стојаноска Единсвена црвена точка, со нејзиниот ајфон како плочка. Таа инаку е многу добра, но некогаш знаеше да биде како кобра. Со целиот клас беше другарка права, но од нас често ја болеше глава. Шифра: Aјде да убрзамо. 1. Емир Адеми : На Емир зборувањето му беше маана, со него УРВИЧ држава стана. Тој секој ден по нешто тражеше, и за него правило не важеше. За реал душа дава, и со тоа ни се качи на глава. Шифра: Од Конго !  2. Благојче Божиновски Единсвениот бас во нашиот клас, за кого не се слуша лош глас. Со алхохолот кога ќе се здружи, знаеше љубов да пружи. Шифра: Губимо нешто? 3.Александар Димовиќ На Димо секој час телефонот му беше во рака, и на секој професор му беше мака. Заљубен беше во една од прва, за неа би се качил и на врба. Шифра: Шшкаш.! 4.Цветан Ѓорѓевски Не би биле ние клас, да не беше Теновецот Целе наш. Глупостите му беа како храна, учењето му беше голема мана. По женски во градинка одеше, но никоја во град не ја водеше. Мерцедес тој многу сакаше, и од се друго му се повраќаше.. Шифра: Па то је сјајно..! 5.Александар Ѓорѓевски Најмирното дете во нашиот клас, тоа беше Аце наш. За фудбал душа дава, и со зафрканции ни се качи на глава. Тој беше заљубен до уши, И сите девојчиња ги руши. Шифра: Абе друго е ... 6.Тоше Зафировски Тоше имаше тивок глас, и тресеше глупости на секој час. Во учењето беше камен, но во фудбалот му немаше рамен. Шифра: Не биди глуп бе глуп! 7.Ерџан Идризи 4 години на телефон седеше, и за учење воопшто не вредеше. Во обложувалница беше главен, и во добивки беше славен. Со Благојче нон стоп седеше, и разни муабети редеше. Шифра: Празна ми е батеријата. 8.Александар Исаиловски  Принцеза беше единсвена наша, и за една плава душа дава. Молер беше и плочки лепеше, и со професорката по математика се давеше Шифра: Ја сакам Г*****а  9. Чедомир Костовски  Чеде секогаш многу учи, и со филозофии нас не мучи. Дневникот му беше полн со петки, и сакаше многу згодни женски. Добар другар беше, се од рака му идеше, па дури и кога гитара свиреше. Кај секој професор беше славен, и за проектни беше главен. Шифра: Абе лаФ нема ... 10.Томислав Максимовски  Томи беше момче фино, и сите ги фаќаше во тесно. 4 години до парно седеше, и часовите ретко ги следеше. Со математика беше скаран, но за Англиски беше баран. Шифра: Ај со мене. 11.Бојан Мирќевиќ  Бојан беше вирус, и за целиот клас беше вреден  имаше многу добра душа, и на часови глас не му се слуша. Со креди често се мава, и за бегање согласност дава. Шифра: Шо знаем 12.Стефан Мишески Женските во WC сакаше да ги води, но одењето на стадион многу му годи. Тоа му беше главна опсесија, и за љубовто често паѓаше во депресија. Неоправдани имаше највеќе во клас, и за последните два повишуваше глас. Шифра: Неможем да издржим ! 13. Тони Мојсовски Тони во 4-та кадија стана, и доби писар без мана. Тој во училиште каснеше многу често, и работата му беше на прво место. Шифра: Благодарам професор.  14.Христијан Ристовски  Шопот не го држеше место, и од часови бегаше многу често. На последна клупа седеше, и неоправдани редеше. Тој секој ден на кафе оди, и со него 2-3 чаши води. Шифра: Ај уште една рука!   15.Мартин Серафимовски  Кој пее на час, од Маки се слуша глас. Ни славеј не му беше рамен, но во учењето беше камен. Сезнајко беше во нашиот клас, за секого по нешто знаеше, но тој мудро си траеше. Шифра: Са хилт у .... ! 16.Благојче Симјановски Најголем беше Блажо наш, и во 4-та му се слушна глас. По дејчиња сакаше да иде, но никој да не го виде. Маки го фати на дело, со едно девојче смело. Шифра: Уште 10 од мене !
 18. 18. www.pan.mk18 Симјановски Гордан Стојановска ТатјанаСмиљановски Димитар Антоски Стефан Иловски ГоранВаневски Ангел Андровски Мирослав Димковска Љупка Трковски Кире Божиновски НенадТрпчевски Сашо Вучковски АнтониоСимјановски Горјан Стаматоски Александар Илоски Александар Јовановски Бојан Китановски ВладимирВасилоски Зоран Стаматоски МаријанКрстески Младенчо Илиески Јовица ССОУ „Моша Пијаде” Тетово Перински Душко IV14
 19. 19. www.pan.mk 19 1.Андровски Мирослав Петседателот наш без мана, да се буни не му е јака страна. Во почетокот учеше без мака, а кон крајот правеше што сака. 2.Антовски Стефан Таинствен и бунтовен браадест тип, сака правда, се буди и бара, тоа е неговата карактерна страна. 3.Божиновски Ненад Во втора кај нас дојде, Фотограф главен стана, за пуш пауза душа дава. 4.Ваневски Ангел Ангел е бунтовник на час, Секогаш се слуша неговиот глас. Само збори за неговата лада, Програмирањето му е добра страна. 5.Василковски Зоран Најзаспан во клас, Касни при диктат. Гитарата е негова страст, затоа свири и пее секој час. 6.Вучковски Антонио Мирно, редовно и фино момче, За учење многу не се мачи, Со дисциплина успех вади, а за„пезетката“ знае и да гњави. 7.Димковска Љупка За отсуство тато ќе се јави, затоа Љупка многу не мари. Таа е дама права, за убавина душа дава. 8.Илиески Јовица За цигара чека да ѕвони и за тоа секого моли, иако од полиција и тато често глава го боли. 9.Иловски Александар Музо со никого не се скара, за другарство душа дава. Секогаш мирен седи и по некоја оценка реди, 10.Иловски Горан Поштар го викавме, Поштарската си ја терше: „поштар дрема – Горан мака нема“ Кулира и музика слуша за негова душа 11.Јовановски Бојан За добра оценка се бори и Кантер со ботоој игра,. Фудбалот многу го сака, Челзи е негова мака. 12.Китановски Владимир Владе кошаркар наш, Го бие добар глас. ДА заигра за Мајами негов е животен сон. 13.Крстевски Младенчо За Брко наш, Facebook е страст. Учењето не многу го сака, но во дуќан оди без мака. 14.Симјановски Гордан Гордан само препишуваше, Но никој не го фаќаше. Ако е најден, се му оди од рака, голфот е негова слатка мака. 15.Симјановски Горјан Близнакот покрупен со награди закитен. За ништо не наоѓа мана, кога го слупа зборот храна, но школото му е јака страна. 16.Смиљановски Димитар Диме фудбалер, маникен, храна и сок да има на секој одмор сака за да издржи без мака. 17.Стаматовски Марјан Марјан некој ако го праша, по 5 минути одговор му дава. Мирното дете од нашиот клас, последната година стана гавол прав. 18.Стаматовски Александар Александар со професорите се караше и за тоа неоправдани редеше. Фризурите ги менуваше без мака, училиштето му е рак – рана. 19.Стојановска Татјана Телефонот е нејзин составен дел од него не се дели цел ден. Професорите ја советуваа не треба така, но таа за тоа нема воопшто мака. 20.Трпковски Кире Кире а Барса душа дава, тој е могу послушна глава. За препишување нема мака, Пепси пие и типови реди. 21.Трпчевски Сашо Мастика џвака и книга не фаќа Секогаш има што да каже, иако понекогаш лаже. Знаеше како да избега од час и да не оправда сите нас.
 20. 20. w w w . p a n . m k www.pan.mk www.pan.mk

×