Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

La responsabilitat

238 vues

Publié le

Des del Col·legi Sagrada Familia de Sabadell, dins de les trobades FEAC, hem parlat de la Responsabilitat. Han participat molts pares i mares i la trobada ha estat molt gratificant.

Publié dans : Formation
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

La responsabilitat

 1. 1. LA RESPONSABILIT AT
 2. 2.  És important treballar la responsabilitat des de ben petits?
 3. 3. PARLEM-NE
 4. 4. DINÀMICA: “EL BOTÓ”
 5. 5. BON DIA: « Les oques salvatges » RESPONSABILITAT DIVIDIDA!
 6. 6. DINÀMICA: “UN CUARTO PARA TRES” “Lucía comparte el dormitorio con sus dos hermanas. Han llegado al acuerdo de que cada una ordenará su cama y guardará su ropa y que se turnarán para la limpieza general de la habitación. Durante los primeros días las chicas cumplen con lo acordado, pero luego, Lucía comienza a poner excusas para no hacerlo”.
 7. 7. EXCUSES: -Tuvo que estudiar mucho. -Era el cumpleaños de su mejor amiga y pasó todo el tiempo preparándole una fiesta sorpresa. -Tuvo que dormir la siesta porque se había levantado muy temprano. -Se entretuvo charlando con un compañero y llegó tarde a su casa. -Ayudo a su madre en otras tareas.
 8. 8. PER PENSAR-HI: La falta de responsabilidad cap a un mateix, a vegades acaba afectant als altres!  · ¿En quines situacions podriem dir que això es compleix?  · La condició d’éssers socials ens obliga a un compromís major que si visquessim sols?
 9. 9. LES RESPONSABILITATS EN LES DIFERENTS EDATS Dels 6-7 anys - Ajudar a fer la llista de la compra. - Preparar un berenar senzill. - Deixar la roba bruta al seu lloc. - Respondre una trucada. - Fer servir els coberts per menjar, encara que no sàpiga tallar-ho bé. - Pentinar-se, sempre depenent del tipus de cabell o pentinat a fer. - Preparar-se i decidir la roba que es vol posar. Dels 8-9 anys -Fer-se el llit,cada cop més bé. -Ajudar a passar l’aspiradora. -Guardar la roba neta a l’armari o calaixos. -Treure les escombraries al contenidor correcte. -Rentar-se les dents sol.
 10. 10. Dels 10-11 anys - Dutxar-se sol. - Tenir l’armari i calaixos ordenats. - Posar la rentadora, assecadora i rentaplats. - Organitzar i preparar la seva festa d’aniversari.  Aquestes són només unes pautes, adapteu-les als vostres fills. I si un dia es rebel·len i no volen recollir, no es fan el llit i no us ajuden a parar o desparar la taula no passa res. No passa res si només és un dia, tots tenim el dret a no fer res. Ho deixeu per al dia següent que a les hores si que caldrà posar-s’hi.
 11. 11. CONCLUSIONS:
 12. 12. GRÀCIES PER LAGRÀCIES PER LA VOSTRAVOSTRA ASSISTÈNCIAASSISTÈNCIA

×