Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Zivljenjski Nauki

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
4 nauki
4 nauki
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 24 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Publicité

Zivljenjski Nauki

 1. 1. usti si malo časa, sproti se in preberi te besede. Nato razmisli o tem, kar si pravkar prebral/a, gotovo boš razumel/a mnogo stvari… zvišaj glasnost
 2. 2. ... po nekaj mesecih študija medicine nam je profesor podal vprašalnik. Ker sem bil dober učenec, sem hitro odgovoril na vsa vprašanja razen zadnjega: “Kako je ime naši čistilki?” Prvi nauk
 3. 3. Oddal sem svoj test ne da bi izpolnil zadnje vprašanje, a tik pred koncem ure je moj sošolec vprašal, če bo zadnje vprašanje štelo za končno oceno. “ Seveda!” je odvrnil profesor. “V svojem življenju boste spoznali mnogo ljudi. Vsak od njih je po svoje pomemben.” Prvi nauk
 4. 4. “ Vsak si zasluži vašo pozornost, pa četudi mu namenite samo nasmeh ali pozdrav”. Nikoli nisem pozabil te lekcije in spoznal sem, da se je naša čistilka imenovala Maria. Prvi nauk
 5. 5. Drugi nauk V nevihtni noči je temnopolta ženska stala ob cesti. Avto se ji je pokvaril in nujno je potrebovala pomoč. Popolnoma premočena je pričela ustavljati avtomobile.
 6. 6. Drugi nauk M lad belec, kakor da ne bi poznal rasnih konfliktov v ZDA sredi 60. let, se je ustavil, da bi ji pomagal. Mladenič jo je odpeljal na varno, ji priskrbel mehanika in poklical taksi. Ženski se je zelo mudilo, vendar ji je uspelo zapisati si naslov svojega rešitelja in se mu zahvaliti.
 7. 7. Drugi nauk P o tednu dni so mladeniču potrkali na vrata. Presenečen je uzrl poštarja z ogromnim paketom. Vseboval je velik barvni televizor z sporočilom: “Najlepša hvala, da ste mi pomagali tiste noči.”
 8. 8. Drugi nauk “ D ež je zmočil tako moja oblačila, kot mojo dušo in v tistem trenutku ste prišli Vi. Zahvaljujoč Vam mi je uspelo priti do mojega moža, preden je zapustil ta svet. Naj Vas Bog blagoslovi, ker ste mi pomagali. Mrs. King Cole”
 9. 9. Tretji nauk P red časom, ko je sladoled stal dosti manj kot danes, je desetletni deček vstopil v bar in se usedel za mizo. Natakarica mu je prinesla kozarec vode. “ Koliko stane porcija sladoleda?” je vprašal deček. “ Petdeset centov” mu je odvrnila natakarica. Deček je pričel šteti svoje kovance.
 10. 10. Tretji nauk “ Koliko pa stane sladoled v lončku?” V tistem trenutku so vstopili novi gostje in natakarica je počasi izgubljala potrpljenje. “35 centov” mu je grobo odvrnila. Deček je še enkrat preštel svoje kovance in dejal: “Potem mi prinesite sladoled v lončku.”
 11. 11. Tretji nauk Natakarica mu je prinesla sladoled in račun. Deček je pojedel svoj sladoled, plačal račun pri blagajni in odšel. Ko se je natakarica vrnila k mizi, da bi jo počistila, je pričela jokati, kajti tam, na robu krožnička, je bilo 15 centov napitnine. Deček je izbral sladoled v lončku in ne cele porcije zato, da je prihranil napitnino zanjo.
 12. 12. Četrti nauk V starih časih je kralj odredil, da se sredi ceste postavi ogromno skalo. Skrit, je nato opazoval, da bi videl, če se bo kdo potrudil in odmaknil skalo s ceste. Trgovci in bogati podložniki so hodili po cesti, vendar so skalo le obkrožili in nadaljevali pot.
 13. 13. Četrti nauk N ekateri so se celo pritoževali čez kralja, zaradi nevzdrževanosti cest, a nihče izmed njih ni niti poskusil odmakniti skale. Kmalu je mimo prišel tudi kmet z težkim tovorom zelenjave na ramenih. Ko je zagledal skalo, je odložil svoje breme in poskušal premakniti skalo.
 14. 14. Četrti nauk P o precejšnjih naporih, jo je končno premaknil na rob ceste. Ko se je vrnil po svoj tovor, je na mestu kjer je bila prej skala našel mošnjo.
 15. 15. Četrti nauk V mošnji je bila obilica cekinov in kraljevo pismo, va katerem je bilo zapisano, da je bilo zlato namenjeno tistemu, ki bi odmaknil skalo s ceste. Kmet se je naučil, kar mnogi niti ne razumejo: “Vse ovire so možnost za izboljšanje našega življenja”.
 16. 16. S edaj lahko storiš dvoje: 1) Lahko izbrišeš to sporočilo ali pa ... 2 ) Ga pošlješ vsem, ki meniš, da ga bodo razumeli, vključno s tistim/tisto, ki ti ga je posla/a!!! Upam, da boš izbral/a drugo ! Lep dan Ti želim ! in dodajam…
 17. 17. Č e niste nikoli izkusili nevarnosti boja ali osamljenosti izgube prostosti, agonije mučenja ali bolečin lakote, se imate bolje kot 500 milijonov prebivalcev našega planeta.
 18. 18. Č e lahko obiščete cerkev ne da bi se bali groženj, zapora, mučenja ali smrti , se imate bolje kot 3 milijarde prebivalcev našega planeta.
 19. 19. Č e imate kaj jesti, kaj obleči, streho nad glavo in kje spati, ste bogatejši od 75% prebivalcev našega sveta.
 20. 20. Č e imate denar na bančnem računu in v denarnici, ter drobiž v kakšni posodici, spadate med 8% najbogatejših ljudi na svetu.
 21. 21. Č e lahko berete to sporočilo, ste pravkar prejeli dvojen blagoslov. Nekdo je pomislil na vas in ne spadate med dve milijardi ljudi, ki ne znajo brati.
 22. 22. N ekdo je nekoč dejal : D elaj , kakor da ne bi rabil denarja. L jubi , kakor da te ni nihče prizadel. P leši , kakor da te nihče ne gleda. P oj , kakor da te nihče ne sliši. Ž ivi , kakor da je Raj na Zemlji .
 23. 23. P olepšaj nekomu dan. Če je ne posreduješ… Se ne bo zgodilo nič, ali bolje, nič slabega… to je le ena od mnogih priložnosti, ki jih vsak dan zamudimo... Edina stvar, ki se bo zgodila, če to sporočilo posreduješ je, da se bo kdo nasmehnil, ko ga bo dobil... Pošlji to sporočilo vsem, za katere meniš, da ga bodo RAZUMELI
 24. 24. Editing: MŽ Avtor: neznan

×