Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

GRADE 10 TLE CSS 2nd Quarter.docx

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 7 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Similaire à GRADE 10 TLE CSS 2nd Quarter.docx (20)

Plus par Jeremiahvmacaraeg (20)

Publicité

Plus récents (20)

GRADE 10 TLE CSS 2nd Quarter.docx

  1. 1. Republic of the Philippines DEPARTMENT OF EDUCATION Region I Schools Division Office I Pangasinan DISTRICT OF BUGALLON II PORTIC INTEGRATED SCHOOL SECOND QUARTERLY EXAMINATION COMPUTER SYSTEM SERVICING Grade 1O Name: ____________________________________________________ Score: _______________ Year & Section: ____________________________________________ Date: ________________ I. Direction: Encircle the letter of the correct answer. 1. Which is the collection of the computers and related equipment that are connected so that data can move between them? A. Computer System B. Hardware C. Network D. Router 2. Mrs. Uy wants to have a network to their home, a private connection for her printer and two laptops. Which of the type of connection below is the best choice for Mrs. Uy’s ? A. LAN B. PAN C. ROUTER D. WAN 3. Why planning of cable routes in accordance with the network design is important? A. To consider how many UTP and fiber ports is needed B. To match the characteristics of the router to its purpose. C. To save time and money D. To successfully make the physical connection 4. What is the difference between coaxial cable and fiber optic cable? A. Coaxial and optic cable has no differences in terms of features and specifications B. Coaxial cable has a glass core at its center and surrounded by protective layers while plastic layer and braided metal shield for the fiber optic C. Coaxial cable transmits light rather than electronic signals while optic cable blocks any outside interference from computers D. Coaxial cable is commonly used by television industries while optic cable connects networks between buildings 5. You will set-up your own Internet café, what network cable you will use to connect your computers to a switch? A. Coaxial B. Ethernet C. Fiber optic D. Unshielded twisted pair 6. Which of the following can be used to communicate between the workstations, servers or hubs wirelessly? A. LAN B. Network cable C. Network media D. Wireless LAN 7. Which among the network hardware forwards data packets between Local or Wide Area Network groups? A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router 8. Which of the following strengthens signals and allows then to stay clear over longer distances? A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router 9. Which provides the physical link between your computer and the network? A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router 10. What is the best approach for extending wireless network for laptop or other wirelessdevices? A. Repeater B. Router C. Wireless Router D .Wireless Access Point 11. It is a device that is used to test the strength and connectivity of a particular cable. A. Cable tester B. Crimper C. Flat Screw D. Punch tool 12. Which can be used to terminate the Ethernet cables by inserting the cables wires into the insulation-displacement connectors (IDC)? A. Cable tester B. Crimper C. Flat Screw D. Punch tool 13. Which of the following would be used after a technician crimps a connector to a UTP. A. Cable tester B. Crimper C. Flat Scre D. Punch tool 14. What is the most important thing need to consider aside from knowing the correct tools, equipments and testing devices for the task? A. Know how to clean components safely B. Know which products and supplies require special disposal procedures
  2. 2. C. Follow all safety guidelines to prevent injuries to yourself and others D. Work in a safe manner to protect users and equipment 15. Which of the guidelines should be followed in using computer? A. Correct posture for sitting at workstation B. Ergnomic principles to avoid eye, wrist, and back strain C. Minmizing electromagnetic radiation D. Procedures and exercises to prevent strain and injury 16. Why should you wear PPE? A. Because it looks cool and right C. Because it protects the tools B. Because it is what an employer tells you to do D. Because it protects you 17-18 Refer to the exhibit. You are working in the lab and select a cable that is wired as shown. Which connection types can successfully be made with this cable? (Choose two.) A. Connecting a PC to a router’s console port B. Connecting a PC to a switch at Gigabit Ethernet speeds C. Connecting two devices with the same interface type at Fast Ethernet speeds D. Connecting two routers together via their fast ethernet ports E. Connecting two switches together at gigabit speeds 19. You will establish an internet connection from a computer to router, which cable wiring option would you used? A. Crossover cable B. Rollover cable C. Straight through cable D. V.35 cable 20. Mr. John is a small business man that runs hardware, he have been experiencing problem with his small accounting department which he depends on to provide him with the sales reports. Mr John wants to be able to shared information between his 7 computer stations and have on central printing area, what type of network would you recommend to Mr. John? A. LAN B. MAN C. SAN D. WAN 21. You are a member of a club that deals with computer networks, the club have taking a project to build a MAN, where would this project likely to take place? A. A small building B. Home C. Public utility D. University 22. Arrange the following Types of Networks according to their size, from largest to smallest. A. LAN,WAN,MAN B. MAN,LAN,WAN C. WAN, LAN, MAN D. WAN,MAN, LAN 23. Bus, ring and star topologies mostly used in the __________. A. Internetwork B. LAN C. MAN D. WAN 24. If you want to extend your wifi connection, which are you going to use? A. Cable B. Extender C. Modem D. Router 25. How will you know if the switch hub is defective? A. Change the power cable C. No power light indicator of hub and port B. Check the network cable D. Use another Hub 26. What tester will you use if network cable is not working,? A. Backloop tester B. Cable Network Tester C. Multimeter D. Punch tool 27. What situation below describes 5s strategy? A. Johnny still keeps the unnecessary tools and equipments in her storage B. Kiara do the cleaning in her workspace once in a while C. Melissa is neat and well-organized to her space area D. Rainier always depends to their cleaner his mess 28. How will you apply 3R’s at home? A. Dispose things you don’t want anymore like old shirts, toys or furnitures B. Purchase products that require packaging C. Use coffee cans, shoe boxes and other types of container to store things D. Use disposable plastic utensils and plates to avoid washing of dishes 29.Which device allows your computer to talk to other computers over a telephone line as well as access to the internet? A. CD-ROM drive B. Hard Drive C. Modem D. RAM 30. What will you recommend to your trainee computer technician who created a Local Area Network but the Network Group did not match to the different Computer? A. I will ask him to change the Computer Name C. I will ask him to change the IP Address B. I will ask him to unplug the Network Cable D. I will ask him to change the Network Group to the Given Name
  3. 3. 31-32. What two commands you are going to use to form a new binding if client information does not agree with the DHCP client table? A. Ipconfig C. Ipconfig /release B. Ipconfig /all D. Ipconfig /flushdns 33 . Which one of the following can be considered to be a hardware firewall?? A. Bridge B. Hub C. Router D. Switch 34. What is the purpose of a firewall on computer networks? A. Allow more than 4 computers to share the same Internet connection B. Allow pictures and video to be downloaded from a camera to a computer C. Prevent computers from overheating D. Prevent unwanted network connections from being made 35. Which of the following steps can be used to protect your system against viruses, worms, and other malicious software? A. Keep Windows updates current. C. Minimize the time spent using the Web. B. Reload application software (such as Microsoft Word) frequently. D. Set the Security from the Firewall 36. How will you set-up the date and time of the client device system? A. Double click the date/time and change time/date C. Go to the Bios and go to the date/time B. Go to control panel D. Restart the computer 37. What will you do if the client’s computer needs to change the computer name? A. Change the IP Address B. Right click then go to properties C. Right click to “my computer”> properties > computer name and click change D. Use another Hub 38. A computer must have an IP address when ________________. A. Communicating with another computer using TCP B. Connecting to a home network router C. Connecting to a Wi-Fi hotspot D. Playing media from the hard drive 39. A U.S. company requires a WAN connection used only to transfer sales data from individual stores to the home office. All transfers will occur after business hours. The required bandwidth for this connection is estimated to be less than 38 kbps. Which type of connection requires the least investment for this company? A. Analog dialup B. ISDN C. ATM D. T1 Leased Line 40. What will you do when you forgot the password of your router and want to reset your wi-fi router? A. Change the IP Address C. Just shutdown the computer B. Click the small button at the back of your router D. Unplug the adapter 41. Why should you configure a unique SSID for your wireless network? A. A unique SSID boosts wireless network data throughput B. A unique SSID boosts wireless network range. C. A unique SSID enables backward compatibility between 802.11g and 802.11b. D. A unique SSID prevents access by any network device that does not have the same SSID 42. What will you click to configure the firewall security? A. Command Prompt B. Control Panel C. Device Manager D. System& Security 43. What should you do to make your wireless local area networks more secure against unauthorized access? A. Disable LEAP (Lightweight Extensible Authentication Protocol) B. Disable MAC (Media Access Control) address filtering C. Disable SSID (service set identifier) broadcasting D. Enable WPA (Wi-Fi Protected Access Protocol) 44. What are some of the benefits of using a firewall for your LAN? A. Increased access to Instant Messaging C. Stricter access control to critical resources B. Greater security to your LAN D. Both B and C 45. What links several PC’s together in a network? A. Client B. Main Frame C. Minicomputer D. Server 46. What should be read when you used equipments for the network? A. IP Address B. Manual Instruction C. SSID D. Voltage input 47. Mr. Barretto wants to share his printer to a network. How can you help him? A. Connect it to the wi-fi C. Share a USB device over IP
  4. 4. B. Right click the on the printer and choose Sharing D. Set the printer setting 48. How will you know if the computers are connected together? A. Go to command prompt then ping all the IP Address C. Go and search it to goggle site B. Go to drive C. D. Just click the Network 49. Which of the reports you need to prepare to give a support document for your network A. Floor Plan B. Manual C. Network Floor Plan D. Router manual 50. What is the key benefit of working in a network? A. It gives security C. It's cheap B. It strengthens business connections D. Sharing of information and resources Prepared by: JEREMIAH V. MACARAEG Subject Teacher Checked by: JEREMIAH V. MACARAEG Validated by: OIC-HT-1 MILDRED A. SARMIENTO Teacher III Approved by: ARLENE V. UNTALAN, EdD HEIDE F. RIPARIP Principal II
  5. 5. ANSWER KEY 1. C 26.B 2. B 27.C 3. C 28.C 4. D 29.C 5. B 30.D 6. D 31.D 7. D 32.E 8. C 33.C 9. A 34.D 10.D 35.D 11.A 36.A OR B 12.D 37.C 13.B 38.A 14.C 39.C 15.C 40.B 16.D 41.D 17.B 42.D 18.E 43.D 19.C 44.D 20.A 45.A 21.D 46.A 22.A 47.B 23.B 48.A 24.B 49.C 25.C 59.D
  6. 6. Republic of the Philippines DEPARTMENT OF EDUCATION Region I Schools Division Office I Pangasinan DISTRICT OF BUGALLON II PORTIC INTEGRATED SCHOOL SECOND QUARTER INTERVENTION COMPUTER SYSTEM SERVICING Grade 1O Name: ____________________________________________________ Score: _______________ Year & Section: ____________________________________________ Date: ________________ I. Direction: Encircle the letter of the correct answer. 1. Which is the collection of the computers and related equipment that are connected so that data can move between them? A. Computer System B. Hardware C. Network D. Router 2. Mrs. Uy wants to have a network to their home, a private connection for her printer and two laptops. Which of the type of connection below is the best choice for Mrs. Uy’s ? A. LAN B. PAN C. ROUTER D. WAN 3. Why planning of cable routes in accordance with the network design is important? A. To consider how many UTP and fiber ports is needed B. To match the characteristics of the router to its purpose. C. To save time and money D. To successfully make the physical connection 4. What is the difference between coaxial cable and fiber optic cable? A. Coaxial and optic cable has no differences in terms of features and specifications B. Coaxial cable has a glass core at its center and surrounded by protective layers while plastic layer and braided metal shield for the fiber optic C. Coaxial cable transmits light rather than electronic signals while optic cable blocks any outside interference from computers D. Coaxial cable is commonly used by television industries while optic cable connects networks between buildings 5. You will set-up your own Internet café, what network cable you will use to connect your computers to a switch? A. Coaxial B. Ethernet C. Fiber optic D. Unshielded twisted pair 6. Which of the following can be used to communicate between the workstations, servers or hubs wirelessly? A. LAN B. Network cable C. Network media D. Wireless LAN 7. Which among the network hardware forwards data packets between Local or Wide Area Network groups? A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router 8. Which of the following strengthens signals and allows then to stay clear over longer distances? A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router 9. Which provides the physical link between your computer and the network? A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router 10. What is the best approach for extending wireless network for laptop or other wirelessdevices? A. Repeater B. Router C. Wireless Router D .Wireless Access Point 11. It is a device that is used to test the strength and connectivity of a particular cable. A. Cable tester B. Crimper C. Flat Screw D. Punch tool 12. Which can be used to terminate the Ethernet cables by inserting the cables wires into the insulation-displacement connectors (IDC)? A. Cable tester B. Crimper C. Flat Screw D. Punch tool 13. Which of the following would be used after a technician crimps a connector to a UTP. A. Cable tester B. Crimper C. Flat Scre D. Punch tool 14. What is the most important thing need to consider aside from knowing the correct tools, equipments and testing devices for the task?
  7. 7. A. Know how to clean components safely B. Know which products and supplies require special disposal procedures C. Follow all safety guidelines to prevent injuries to yourself and others D. Work in a safe manner to protect users and equipment 15. Which of the guidelines should be followed in using computer? A. Correct posture for sitting at workstation B. Ergnomic principles to avoid eye, wrist, and back strain C. Minmizing electromagnetic radiation D. Procedures and exercises to prevent strain and injury 16. Why should you wear PPE? A. Because it looks cool and right C. Because it protects the tools B. Because it is what an employer tells you to do D. Because it protects you 17-18 Refer to the exhibit. You are working in the lab and select a cable that is wired as shown. Which connection types can successfully be made with this cable? (Choose two.) A. Connecting a PC to a router’s console port B. Connecting a PC to a switch at Gigabit Ethernet speeds C. Connecting two devices with the same interface type at Fast Ethernet speeds D. Connecting two routers together via their fast ethernet ports E. Connecting two switches together at gigabit speeds 19. You will establish an internet connection from a computer to router, which cable wiring option would you used? A. Crossover cable B. Rollover cable C. Straight through cable D. V.35 cable 20. Mr. John is a small business man that runs hardware, he have been experiencing problem with his small accounting department which he depends on to provide him with the sales reports. Mr John wants to be able to shared information between his 7 computer stations and have on central printing area, what type of network would you recommend to Mr. John? A. LAN B. MAN C. SAN D. WAN

×