Interneti dhe Web

Rezultatet e te nxenit sipas konpetencave te fushës:
a. Njihen me internetin dhe faqet ueb (web)
b. Kuptojne se interneti apo rrjeti bën lidhjen e disa
kompujterave në të njëjtën kohë.
c. Shpjegojnë lidhjen e internetit dhe faqeve ueb (web)
Mesuesi Lëndës: Jetmira Ymeralilaj

 Është një bashkësi me miliarda kompjutera të lidhura së
bashku në të gjithë botën. Ose mund të themi që është një
sistem i gjerë komunikimi dhe pajisja që përdoret është
kompjueri. Në shtëpitë dhe pallatet do të lidhëshin me njëri-
tjetrin nëpërmjet rrugëve atëherë bashkësia e të gjitha këtyre
do të ishte interneti. Dhe çdo kompjuter lidhur me internetin
ka një adrese të vetën njësoj si adresat e shtëpive.
Interneti

World Wide Web
WWW ose World Wide Web është bashkësia
e informacioneve qe ndodhen në internet. E
thënë ndryshe është një rrjet i plot botror për
trasmetimin e dokumentave apo
informacioneve të ndryshme. Për
transmetimin e këtyre informacioneve
nevojitet një shfletues interneti ose Browes.
Roli i shfletuesit është hapja e faqeve me
dokumenta, kalimin nga një faqe në tjetrën
të cilat quhen faqe uebi (web page). Kur keto
faqe kanë më shumë se nje dokument apo
tematikë quhen website.

 Interneti është bërë pjesë e përditshmërisë sonë, dhe
pothuajse nuk ka shtëpi apo familje që nuk e përdor atë sot.
Pothuajse të gjithë, pa përjashtim, jemi përdorues të
shërbimeve të internetit, kush më shumë e kush më pak. Në
shtëpitë tona, kemi kompjuterë dhe telefonë të ndryshëm, të
cilët janë të lidhur në rrjetin e internetit, dhe me anë të cilit
komunikojmë me njëri tjetrin dhe lidhemi me rrjetet sociale.
 Perdorimi i tij është për të marr informacione për realizimin
e detyrave. Apo për të luajtur me lojra të ndyshme.
Ku e përdorim internetin

Detyre Shtepie
Usht. 1-2

 Do të punojmë ushtrimet 1-2 në faqen 57 (faqen e
librit e keni mesiper slide 5)
 Gjithashtu do të kërkoni info me dy-tre fjali: Cilat
janë rrëziqet e përdormit të internetit për moshën
tuaj.
Detyre Shtëpie
1 sur 6

Recommandé

Detyra ne komunikim, anida rroshi par
Detyra ne komunikim, anida rroshiDetyra ne komunikim, anida rroshi
Detyra ne komunikim, anida rroshiAnida Rroshi
22.9K vues20 diapositives
Interneti par
InternetiInterneti
Internetivjosashala
290 vues7 diapositives
Interneti par
Interneti Interneti
Interneti Akademia Virtuale
5.7K vues59 diapositives
interneti par
internetiinterneti
internetiIzaura Xhumari
29.4K vues12 diapositives
Struktura e internetit par
Struktura e internetitStruktura e internetit
Struktura e internetitKreshnik Shahini
2.5K vues11 diapositives
Interneti par
Interneti  Interneti
Interneti Zamira Hodaj
581 vues10 diapositives

Contenu connexe

Similaire à Interneti dhe Web

Teknologji kompjuteri par
Teknologji kompjuteriTeknologji kompjuteri
Teknologji kompjuteriFlorentinaQenaj
382 vues12 diapositives
Njohuri baze per kompjutera par
Njohuri baze per kompjuteraNjohuri baze per kompjutera
Njohuri baze per kompjuteraArberLaloshi
152 vues5 diapositives
Punim seminarik informatik par
Punim seminarik informatikPunim seminarik informatik
Punim seminarik informatikDuresa M. Bytyqi
11.8K vues18 diapositives
Informatike Biznesi par
Informatike Biznesi Informatike Biznesi
Informatike Biznesi Faton_Mustafa
5.5K vues27 diapositives
Projekt ne TIK par
Projekt ne TIKProjekt ne TIK
Projekt ne TIKAnisa 19
58.6K vues8 diapositives
T.I.K par
T.I.KT.I.K
T.I.KArenoardReno
138 vues11 diapositives

Similaire à Interneti dhe Web(7)

Interneti dhe Web

  • 1. Rezultatet e te nxenit sipas konpetencave te fushës: a. Njihen me internetin dhe faqet ueb (web) b. Kuptojne se interneti apo rrjeti bën lidhjen e disa kompujterave në të njëjtën kohë. c. Shpjegojnë lidhjen e internetit dhe faqeve ueb (web) Mesuesi Lëndës: Jetmira Ymeralilaj
  • 2.   Është një bashkësi me miliarda kompjutera të lidhura së bashku në të gjithë botën. Ose mund të themi që është një sistem i gjerë komunikimi dhe pajisja që përdoret është kompjueri. Në shtëpitë dhe pallatet do të lidhëshin me njëri- tjetrin nëpërmjet rrugëve atëherë bashkësia e të gjitha këtyre do të ishte interneti. Dhe çdo kompjuter lidhur me internetin ka një adrese të vetën njësoj si adresat e shtëpive. Interneti
  • 3.  World Wide Web WWW ose World Wide Web është bashkësia e informacioneve qe ndodhen në internet. E thënë ndryshe është një rrjet i plot botror për trasmetimin e dokumentave apo informacioneve të ndryshme. Për transmetimin e këtyre informacioneve nevojitet një shfletues interneti ose Browes. Roli i shfletuesit është hapja e faqeve me dokumenta, kalimin nga një faqe në tjetrën të cilat quhen faqe uebi (web page). Kur keto faqe kanë më shumë se nje dokument apo tematikë quhen website.
  • 4.   Interneti është bërë pjesë e përditshmërisë sonë, dhe pothuajse nuk ka shtëpi apo familje që nuk e përdor atë sot. Pothuajse të gjithë, pa përjashtim, jemi përdorues të shërbimeve të internetit, kush më shumë e kush më pak. Në shtëpitë tona, kemi kompjuterë dhe telefonë të ndryshëm, të cilët janë të lidhur në rrjetin e internetit, dhe me anë të cilit komunikojmë me njëri tjetrin dhe lidhemi me rrjetet sociale.  Perdorimi i tij është për të marr informacione për realizimin e detyrave. Apo për të luajtur me lojra të ndyshme. Ku e përdorim internetin
  • 6.   Do të punojmë ushtrimet 1-2 në faqen 57 (faqen e librit e keni mesiper slide 5)  Gjithashtu do të kërkoni info me dy-tre fjali: Cilat janë rrëziqet e përdormit të internetit për moshën tuaj. Detyre Shtëpie