Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
UN ACRÒSTIC AMB EL TEU NOM
FENT AQUESTA FITXA podràs explicar als teus companys com ets i què t'agrada...a
partir de les l...
EL RACÓ DEL SETCIÈNCIES
En principi no cal fer servir signe d'interrogació al començament. Hi ha una excepció,
però. Quina...
EL REPTE
Crea un acròstic amb les lletres del teu nom.
Les paraules que el completin han de servir per explicar als altres...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Un acròstic amb el teu nom. Una experiència d'expressió escrita per a 1r d'ESO.

  • Identifiez-vous pour voir les commentaires

  • Soyez le premier à aimer ceci

Un acròstic amb el teu nom. Una experiència d'expressió escrita per a 1r d'ESO.

  1. 1. UN ACRÒSTIC AMB EL TEU NOM FENT AQUESTA FITXA podràs explicar als teus companys com ets i què t'agrada...a partir de les lletres del teu nom. I de passada us coneixereu una mica més tots plegats! XERRANT, XERRANT... 1. Copia el títol següent i set d'aquestes característiques en un full de paper. TROBA ALGÚ DE LA CLASSE QUE... ...toqui bé un instrument musical. ...camini descalç/a per casa. ...es llevi molt d'hora fins i tot el cap de setmana. ...hagi viatjat a l'estranger. ...hagi nascut el dia 20. ...tingui una germana petita ...sàpiga cuinar truita de patata. ...odiï la ceba. ...tingui el blau com a color preferit. ...sàpiga explicar acudits graciosos. ...no sàpiga anar amb bici. ...tingui un gos i un gat a casa. Hi pots afegir-ne una o dues d'inventades per tu. 2. Emplena el teu full TROBA ALGÚ QUE... preguntant als teus companys/es. Quan en trobis un/a que compleixi una de les característiques, només has d'anotar el nom i continuar l'activitat fins que completis el full. Per què no preguntar al teu professor/a? Potser t'emportes alguna sorpresa! A VEURE SI HO SAPS Quin signe de puntuació cal escriure quan es formula una pregunta? I quan volem indicar sorpresa, ràbia, alegria...? 3. Feu una posta en comú comentant allò que us hagi sorprès d'algun company/a.
  2. 2. EL RACÓ DEL SETCIÈNCIES En principi no cal fer servir signe d'interrogació al començament. Hi ha una excepció, però. Quina? ESCALFEM MOTORS 1. Llegeix el correu electrònic que acaba de rebre en Tomàs. Ei, Tomàs! T'has adonat que Sempre que necessito Un amic que No digui mentides et Tinc al costat? Immediatament. Per cert, vols venir amb Bici dissabte que ve, Al matí, amb els meus amics? Toni 2. Pot sonar estrany, però en Tomàs es va empipar una mica. Per què? _________________________________________________________ . EL RACÓ DEL SETCIÈNCIES S'anomena acròstic aquell text en què es pot llegir un missatge amb les primeres lletres de cada línia. 3. Respon al correu d'en Toni, demostrant que has sabut llegir el seu acròstic i responent alhora a la seva invitació. No et descuidis els signes d'interrogació i d'admiració, si els necessites! T___________________ U ___________________ M ___________________ E ___________________ S___________________ Tomàs 4. Compareu els vostres correus de resposta.
  3. 3. EL REPTE Crea un acròstic amb les lletres del teu nom. Les paraules que el completin han de servir per explicar als altres com ets: on vius, què t'agrada, quines petites manies tens, què tens, què t'il·lusiona... Segueix aquests passos 1. Aconsegueix fulls en blanc i retoladors de colors. 2. Retola el teu nom amb majúscules verticals. 3. Pensa paraules que ajudin a definir-te i que comencin per les lletres del teu nom. 4. Pots fer-hi alguna petita trampa. Si et dius Xavier, per exemple, i t'agrada fer excursions amb el cau, escrivint així t'estalvies haver de buscar una paraula que comenci per la x. eXcursionista A V I E R 5. Si tens traça, per què no hi afegeixes algun dibuixet senzill, alguna emoticiona divertida? Els treballs de tots els companys/es es poden exposar a la cartellera de classe. També serveixen per acabar-vos de presentar a la resta de nois i noies. Potser encara en descobrireu més coses interessants, tots plegats!

×