Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Përmbajtja:
• Historiku
• Misioni
• Tregu i synuar
• Stakeholdersat
• Marketingu Mix
• Arkitektura
• Kalimi nga markë rajo...
• Komunikimi virtual
• ADN-ja e markës
• Emri dhe logo
• Dimensionet njohëse
• Harta e rrezatimit
• Asetet financiare
• An...
Historiku
• Hapat e para (1854-1891)
– 1854- u hap shtepia franceze e modes, LV.
– 1885 - dyqani I pare ne Londer,Oxford S...
Historiku
• Epoka moderne e Louis
Vuitton (1937-1996)
– 1978 - Vuitton hap dyqanet e
tij te para ne Japoni, Tokyo
dhe Osak...
Historiku
• Shekulli i arte i Louis
Vuitton (1997- sot )
– 1997- Mars Jacobs drejtor artistik.
– 1999- Dyqani i pare ne Af...
Tregu i synuar
• LV perdor strategjine
demografike te
segmentimit duke i ndare
klientet:
– Meshkuj dhe femra
– Mosha: duke...
Stakeholders-at
1. Aksionerët 6. Banka
2. CEO 7. Klientët
3. Punonjësit 8. Publiku
4. Qeveria 9. Konkurrentët
5. Furnitorë...
Marketing Mix
• Produktet kryesore: Cantat prej lekure
dhe kuletat.
– Canta dore
– Valixhe (canta udhetimi)
– Canta kozmetike
Ofron gjit...
Produkti
• Fashion
• Të qëndrueshme
• Cilësi e lartë
• Jetëgjatesi
• Ndjesi e mirë
• Practise ego &
power.
Cmimi
– Tepër i lartë
– Imazh luksoz &
prestigjoz
– Përshtaten në
shoqërinë high -
class.
Pranverë – verë 2014 :
$970 - $3...
Vendi
• Kanalet direkte: Free-Standing Store
Vendi
Promocioni
• Theksohen shitjet personale
dhe jo ato në bazë të
promocionit.
• Perqendrohet me shume tek
reklamat ne tv dhe...
Media mbi vijë:
• TV
• Shtypi (Revista)
• Kinema
Media nën vijë:
• Marketing i
drejtpërdrejtë.
• Billboard
– Perkrahur nga: Jennifer Lopez, Kate Moss,
Uma Thurman, and Scarlett Johansson
Promocioni
Proçesi
• Louis Vuitton vëzhgon 18 parime për
produktet.
• Disa truke si mund të blini Luis Vuitton
edhe nëse nuk jeni në ...
Njerëzit
• Të jesh kreativ dhe inovativ.
• Qëllimi për produkt ekselent.
• Të përkrahësh imazhin e markave me
vendosmëri d...
Louis Vuitton (kompani me identitet të vetëm)
Arkitektura
Kalimi nga markë rajonale në markë globale
• Kompania LV nisi aktivitetin e saj ne Paris, ne vitin 1854.
• Perforecon imaz...
 Markimi i shitjes me pakicë:
• këshillimi
• shërbimi
• besimi
• socializimi
• argëtimi
 LOUISVUITTON.COM - Louis Vuitton
International Page
 LOUISVUITTON.EU®
 Louis Vuitton® USA
ADN-ja e Markës:
1.Kultura e biznesit.
2.Kultura Konsumatore.
3.Imazhi për vetën.
4.Imazhi Social.
5.Përfitimet Racionale...
Dimensionet emocionale të markës:
1.Kënaqësia ideologjike – sistemet e besimit, i
tillë është konsumatori i gjelbër.
2.Pë...
Emri & logo:
• Ka emrin e themeluesit Louis Vuitton –
Emër i përvetshëm me baza personale.
• Përdor gërma të mëdha dhe
të...
Slogani:
Ready to wear shoes, leather goods,
watches, jewelry…
Dimensionet:
Gjërësia Gjatësia
Pesha Fuqia
Asetet Financiare
Sipas Forbes në nëntor të 2013:
Renditja Marka Vlera e
Markes
($bil)
Ndryshimi I
Vleres(%)
Te
ardhurat e...
Harta e rrezatimit
Analiza SWOT
Fuqitë:
1.Historia dhe kultura e pasur.
2.Punimet e dorës.
3. Marka luksoze më e madhe me
ekskluzivitet.
4. P...
Pyetje?!
Faleminderit për
vëmëndjen!
Louis Vuitton (Detyre Kursi)
Louis Vuitton (Detyre Kursi)
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Louis Vuitton (Detyre Kursi)

1 681 vues

Publié le

Historiku
Misioni
Tregu i synuar
Stakeholdersat
Marketingu Mix
Arkitektura
Kalimi nga markë rajonale në globale
Markimi i shitjes me pakicë

Publié dans : Marketing
 • Soyez le premier à commenter

Louis Vuitton (Detyre Kursi)

 1. 1. Përmbajtja: • Historiku • Misioni • Tregu i synuar • Stakeholdersat • Marketingu Mix • Arkitektura • Kalimi nga markë rajonale në globale • Markimi i shitjes me pakicë
 2. 2. • Komunikimi virtual • ADN-ja e markës • Emri dhe logo • Dimensionet njohëse • Harta e rrezatimit • Asetet financiare • Analiza Swot • Përfundime • Referenca
 3. 3. Historiku • Hapat e para (1854-1891) – 1854- u hap shtepia franceze e modes, LV. – 1885 - dyqani I pare ne Londer,Oxford Street. – 1888- u krijua modeli “demier canvas” nga e cila lindi logo, marque L.Vuitton Depofee. – 1891- Kompania i kalon George Vuitton. • Periudha e arte e Louis Vuitton(1893- 1936) – 1893- eksozohen produktet ne panairin boteror ne Cikago. – 1936 – Periudha e arte e Louis Vuitton merr fund me vdekjen e Georges Vuitton, dhe kontrollin e merr djali i tij Gasto- Lousi Vuitton.
 4. 4. Historiku • Epoka moderne e Louis Vuitton (1937-1996) – 1978 - Vuitton hap dyqanet e tij te para ne Japoni, Tokyo dhe Osaka. – 1984 – Vuitton zgjeron pranine e tij ne Azi duke hapur dyqanin e tij te pare ne Kore, Seoul. – 1987 – Operojne 130 dyqane ne mbare boten. – 1992 - Dyqani i pare ne Kine, i cili u hap ne hotelin Palace, ne Pekin.
 5. 5. Historiku • Shekulli i arte i Louis Vuitton (1997- sot ) – 1997- Mars Jacobs drejtor artistik. – 1999- Dyqani i pare ne Afrike. – 2003- Takashi Murakan dhe Marc Jacobs prezantojne nje linje te re. – 2006 - Dyqani i pare ne Norvegji. – 2014- linja e pare; “Ghesquiere”.
 6. 6. Tregu i synuar • LV perdor strategjine demografike te segmentimit duke i ndare klientet: – Meshkuj dhe femra – Mosha: duke filluar nga te rinjte tek te moshuarit (22 – 65 vjec) – Te ardhurat: rreth $5,500 ne muaj.
 7. 7. Stakeholders-at 1. Aksionerët 6. Banka 2. CEO 7. Klientët 3. Punonjësit 8. Publiku 4. Qeveria 9. Konkurrentët 5. Furnitorët 10. Sindikatat
 8. 8. Marketing Mix
 9. 9. • Produktet kryesore: Cantat prej lekure dhe kuletat. – Canta dore – Valixhe (canta udhetimi) – Canta kozmetike Ofron gjithashtu: – Kepuce – Ore, Bizhuteri – Syze dielli – Rripa, shalle, aksesore Produkti
 10. 10. Produkti • Fashion • Të qëndrueshme • Cilësi e lartë • Jetëgjatesi • Ndjesi e mirë • Practise ego & power.
 11. 11. Cmimi – Tepër i lartë – Imazh luksoz & prestigjoz – Përshtaten në shoqërinë high - class. Pranverë – verë 2014 : $970 - $31’500
 12. 12. Vendi • Kanalet direkte: Free-Standing Store
 13. 13. Vendi
 14. 14. Promocioni • Theksohen shitjet personale dhe jo ato në bazë të promocionit. • Perqendrohet me shume tek reklamat ne tv dhe revistat e modes. • Promovimi i produkteve me yjet popullore.
 15. 15. Media mbi vijë: • TV • Shtypi (Revista) • Kinema Media nën vijë: • Marketing i drejtpërdrejtë. • Billboard
 16. 16. – Perkrahur nga: Jennifer Lopez, Kate Moss, Uma Thurman, and Scarlett Johansson Promocioni
 17. 17. Proçesi • Louis Vuitton vëzhgon 18 parime për produktet. • Disa truke si mund të blini Luis Vuitton edhe nëse nuk jeni në dyqanet ku tregtohet marka origjinale.
 18. 18. Njerëzit • Të jesh kreativ dhe inovativ. • Qëllimi për produkt ekselent. • Të përkrahësh imazhin e markave me vendosmëri dhe pasion. • Të veprosh si sipërmarrës. • Të përpiqesh të jesh më i miri në cdo gjë që bën.
 19. 19. Louis Vuitton (kompani me identitet të vetëm) Arkitektura
 20. 20. Kalimi nga markë rajonale në markë globale • Kompania LV nisi aktivitetin e saj ne Paris, ne vitin 1854. • Perforecon imazhin. • Ndryshon logo nga “Marque L.Vuitton deposee” ne L.Vuitton registered trademark” • Zgjerimi i markes duke hapur dyqan ne Oxford Street te Londres. • Pas vdekjes se Louis, Goerges Vuitton I jep nje tjeter dimension markes. • Ekspozim i produkteve ne Panairin Boteror te Cikagos.
 21. 21.  Markimi i shitjes me pakicë: • këshillimi • shërbimi • besimi • socializimi • argëtimi
 22. 22.  LOUISVUITTON.COM - Louis Vuitton International Page  LOUISVUITTON.EU®  Louis Vuitton® USA
 23. 23. ADN-ja e Markës: 1.Kultura e biznesit. 2.Kultura Konsumatore. 3.Imazhi për vetën. 4.Imazhi Social. 5.Përfitimet Racionale. 6.Përfitimet Emocionale. 7.Propozimi Markë. 8.Personaliteti Markë.
 24. 24. Dimensionet emocionale të markës: 1.Kënaqësia ideologjike – sistemet e besimit, i tillë është konsumatori i gjelbër. 2.Pëlqimi psikologjik – përmbushja e detyrave, e tillë është kënaqësia e përdorimit. 3.Pëlqimi sociologjik – kuptimi i grupit, të tilla janë statuset dhe ekipet. 4.Pëlqimi kulturor – kënaqësia e të qënit ikonë.
 25. 25. Emri & logo: • Ka emrin e themeluesit Louis Vuitton – Emër i përvetshëm me baza personale. • Përdor gërma të mëdha dhe të padhëmbëzuara. • Logo: Përshkruan emrin e markës.
 26. 26. Slogani: Ready to wear shoes, leather goods, watches, jewelry…
 27. 27. Dimensionet: Gjërësia Gjatësia Pesha Fuqia
 28. 28. Asetet Financiare Sipas Forbes në nëntor të 2013: Renditja Marka Vlera e Markes ($bil) Ndryshimi I Vleres(%) Te ardhurat e Markes ($bil) Shpenzimet e reklames ($mil) Industria 10 Louis Vuitton 28.4 16 9.4 4,211 Luksi
 29. 29. Harta e rrezatimit
 30. 30. Analiza SWOT Fuqitë: 1.Historia dhe kultura e pasur. 2.Punimet e dorës. 3. Marka luksoze më e madhe me ekskluzivitet. 4. Prania e lartë në shpërndarje në shumë vende të botës. Dobësitë: 1. Bazë e kufizuar konsumatorësh. 2. Rritja e barrës së borxhit. Shancet: 1.Riorganizimi i imazheve të reja. 2.Risi e vazhdueshme dhe mbështetja. 3.Rritja e tregut për mallra luksoze në Azi dhe vendet e Paqësorit. Kërcënimet: 1. Përhapja e falsifikimit. 2. Rritja e avokimit kundër përdorimit të lëkurave të kafshëve. 3. Konkurse intensive.
 31. 31. Pyetje?! Faleminderit për vëmëndjen!

×