Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Diabetes type 2- Kurkuma en Insulineresistentie

8 001 vues

Publié le

Diabetes type 2: Het effect van Kurkuma op insuline resistentie. http://diabetesgezond.com
Onderzoek 1: Kan kurkuma de ontwikkeling van type 2 diabetes bij pre-diabetes vertragen?
Onderzoek uit 2012, gepubliceerd in Diabetes care. 240 patiënten met de criteria van pre-diabetes (verhoging van bloed suiker waarden, maar nog geen diabetes).
Alle proefpersonen werden willekeurig toegewezen aan ofwel de kurkuma- of de placebo groep voor 9 maanden.

De ontwikkeling van Diabetes type 2 werd beoordeeld door onder andere het meten van veranderingen in insuline producerende cellen, insulineresistentie en ontstekingsremming.

4 meetmomenten: bij de start en na 3, 6 en 9 maanden.
Resultaten
Na 9 maanden behandeling werd bij 16,4% van de patiënten in de placebogroep diagnose diabetes type 2 vastgesteld, terwijl er geen diabetes type 2 werd gediagnosticeerd in de met Kurkuma behandelde groep.
De kurkuma behandelde groep had bovendien een betere algemene functie van de insuline producerende cellen (hogere HOMA-β, 61,58 versus 48,72).

Aan het eind van het onderzoek was het lichaamsgewicht gemiddeld zes kilo lager bij de deelnemers die kurkuma kregen dan bij de placebogroep.
Ook was de buikomtrek van de kurkuma groep gemiddeld zeven centimeter minder.
20% lagere insuline resistentie na 9 maanden
De met kurkuma behandelde groep had een lagere insuline resistentie (HOMA-IR, 3,22 vs. 4,04) vergeleken met de placebogroep.

Curcumin extract for prevention of type 2 diabetes; Diabetes Care 2012 Nov;35(11):2121-7. doi: 10.2337/dc12-0116. Epub 2012 Jul 6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3476912/

Onderzoek 2: Effecten van Kurkuma op hart-vaat aandoeningen bij DM2
Doel van het onderzoek is te meten of de ontstekingsremmende werking van kurkuma effect heeft op het ontstaan van cardiovasculaire aandoeningen die vaak voorkomen bij diabetespatiënten.

De effecten van kurkuma op risicofactoren voor atherosclerose werden onderzocht in een 6 maanden durende klinische studie bij patiënten met diabetes type 2.
Resultaten: minder aderverkalking, (buik)vet en insuline resistentie

De pulse golfsnelheid (maat voor aderverkalking) en enkele andere meetwaarden werden vergeleken bij patiënten behandeld met placebo en met kurkuma.
De resultaten toonden aan dat kurkuma de pulse golfsnelheid aanzienlijk verminderd, het niveau adiponectine verhoogd en zorg voor een verminderde mate van leptine.
Deze resultaten hangen samen met verlaagde niveaus van - insulineresistentie, vet rond de organen en totaal lichaamsvet.
Kurkuma heeft vele goede effecten
Verlaagt ontsteking
Remt de transformatie van cellen van normaal tot tumor
Remt de synthese van eiwit dat een rol speelt in tumorvorming
Remt de groei van tumorcellen
Helpt het lichaam gemuteerde kankercellen op te ruimen, zodat ze zich niet kunnen verspreiden door het lichaam
Helpt de ontwikkeling van extra bloedtoevoer voorkomen die nodig is voor de groei van kankercellen (angi

Publié dans : Santé & Médecine
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Diabetes type 2- Kurkuma en Insulineresistentie

 1. 1. Diabetes type 2: Het effect van Kurkuma op insuline resistentie http://diabetesgezond.com
 2. 2. Onderzoek 1: Kan kurkuma de ontwikkeling van type 2 diabetes bij pre-diabetes vertragen? • Onderzoek uit 2012, gepubliceerd in Diabetes care. 240 patiënten met de criteria van pre-diabetes (verhoging van bloed suiker waarden, maar nog geen diabetes). • Alle proefpersonen werden willekeurig toegewezen aan ofwel de kurkuma- of de placebo groep voor 9 maanden.
 3. 3. • De ontwikkeling van Diabetes type 2 werd beoordeeld door onder andere het meten van veranderingen in insuline producerende cellen, insulineresistentie en ontstekingsremming. • 4 meetmomenten: bij de start en na 3, 6 en 9 maanden.
 4. 4. Resultaten • Na 9 maanden behandeling werd bij 16,4% van de patiënten in de placebogroep diagnose diabetes type 2 vastgesteld, terwijl er geen diabetes type 2 werd gediagnosticeerd in de met Kurkuma behandelde groep. • De kurkuma behandelde groep had bovendien een betere algemene functie van de insuline producerende cellen (hogere HOMA-β, 61,58 versus 48,72).
 5. 5. • Aan het eind van het onderzoek was het lichaamsgewicht gemiddeld zes kilo lager bij de deelnemers die kurkuma kregen dan bij de placebogroep. • Ook was de buikomtrek van de kurkuma groep gemiddeld zeven centimeter minder.
 6. 6. 20% lagere insuline resistentie na 9 maanden De met kurkuma behandelde groep had een lagere insuline resistentie (HOMA-IR, 3,22 vs. 4,04) vergeleken met de placebogroep. Curcumin extract for prevention of type 2 diabetes; Diabetes Care 2012 Nov;35(11):2121-7. doi: 10.2337/dc12- 0116. Epub 2012 Jul 6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl es/PMC3476912/
 7. 7. Onderzoek 2: Effecten van Kurkuma op hart- vaat aandoeningen bij DM2 Doel van het onderzoek is te meten of de ontstekingsremmende werking van kurkuma effect heeft op het ontstaan van cardiovasculaire aandoeningen die vaak voorkomen bij diabetespatiënten. De effecten van kurkuma op risicofactoren voor atherosclerose werden onderzocht in een 6 maanden durende klinische studie bij patiënten met diabetes type 2. J Nutr Biochem. 2014 Feb;25(2):144-50. doi: 10.1016/j.jnutbio.2013.09.013. Epub 2013 Nov 6.
 8. 8. Resultaten: minder aderverkalking, (buik)vet en insuline resistentie • De pulse golfsnelheid (maat voor aderverkalking) en enkele andere meetwaarden werden vergeleken bij patiënten behandeld met placebo en met kurkuma. • De resultaten toonden aan dat kurkuma de pulse golfsnelheid aanzienlijk verminderd, het niveau adiponectine verhoogd en zorg voor een verminderde mate van leptine. • Deze resultaten hangen samen met verlaagde niveaus van - insulineresistentie, vet rond de organen en totaal lichaamsvet.
 9. 9. Kurkuma heeft vele goede effecten • Verlaagt ontsteking • Remt de transformatie van cellen van normaal tot tumor • Remt de synthese van eiwit dat een rol speelt in tumorvorming • Remt de groei van tumorcellen • Helpt het lichaam gemuteerde kankercellen op te ruimen, zodat ze zich niet kunnen verspreiden door het lichaam • Helpt de ontwikkeling van extra bloedtoevoer voorkomen die nodig is voor de groei van kankercellen (angiogenese)
 10. 10. Kerrie, Tumeric, Kurkuma • Kurkuma is afkomstig van de geelwortel ofwel tumeric • Tumeric gebruikt men in kerrie en bevat ongeveer 3% kurkuma. Ook Koenjit maakt men van geelwortel. • Dus koop geen Tumeric maar Kurkuma. • Gebruik tot 3 gram twee tot drie keer per dag.
 11. 11. Opname in het lichaam • Kurkuma is niet water-oplosbaar en is daardoor slecht opneembaar via het maag-darm kanaal. • Uit onderzoek blijkt dat oplossen in vet (olijfolie of kokosolie) en combinatie met piperine (zwarte peper) de concentratie in het bloed 20x hoger maakt. • Pas wel op voor vlekken. Kurkuma is een sterke gele kleurstof!
 12. 12. Versterken de effecten elkaar? We hebben het volgende gezien: 1. Kaneel 29% lager bloedsuikergehalte 2. Alfa liponzuur (ALA) - verhoogt de insuline gevoeligheid na 4 weken met 27% 3. Vitamine D verhoogt de insuline gevoeligheid tot 60% 4. Kurkuma 20% hogere insuline gevoeligheid
 13. 13. Mag je dit nu optellen als je meerdere supplementen combineert? We weten het niet. Vrijwel alle onderzoeken meten 1 onderdeel. Ik heb geen onderzoeken gevonden waarbij een combinatie wordt onderzocht. Wel is het bekend dat bepaalde supplementen via dezelfde biochemische routes verlopen. Hier zou het mogelijk kunnen zijn dat deze elkaar versterken.
 14. 14. Insuline gevoeligheid 0 2 4 6 8 10 Man Kind 9 jr Vrouw Oudere Obese 3e trimester zwanger Type 2 diabetes Insuline Gevoeligheid Index Maar: stel dat hierdoor de insuline gevoeligheid verdubbelt, dan zal dit voor de meeste mensen met type 2 diabetes nog niet voldoende zijn. Na verdubbelingZonder supplementen
 15. 15. Conclusie • Supplementen helpen, en zijn relatief gemakkelijk te gebruiken. • Ze mogen geen excuus zijn om de voeding en het voedingspatroon niet aan te passen conform het protocol. http://diabetesgezond.com

×