Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Bespaar 300 mensuren. Recensie door Sjors van Leeuwen

De schrijvers hebben de afgelopen jaren stapels boeken gelezen, seminars bezocht en ondernemers, professoren en organisatie-experts gesproken. Over onderwerpen als leiderschap, zelfsturing, nieuwe economie, verandermanagement, klanten, MVO en duurzaamheid. Het resultaat van hun lees- en studiewerk hebben ze kort en krachtig gebundeld in Bespaar 300 mensuren! Ingegeven door de verwondering van de auteurs dat veel consultants, managers, directeuren, bestuurders en toezichthouders nog nooit gehoord hebben van Ricardo Semler, Lars Kolind, Robert Greenleaf, Simon Sinek, Marshall Goldsmith en Daniel Pink, terwijl ze toch te maken hebben met P & O en HRM. Of dat er mensen bezig zijn met R & D en innovatie en nog nooit gehoord hebben van Marga Hoek, Jan Jonker of Jan Rotmans.

Bespaar 300 mensuren! bevat thema- en paginagewijs een verzameling van korte beschrijvingen, recensies, columns, visies en gedachtespinsels. Met een groot aantal verwijzingen en links naar boeken, video's, schrijvers, sprekers, visionairs, ondernemers, managementdenkers, bedrijven, organisaties en events. Over tal van onderwerpen als nieuw dienend leiderschap, unboss-en en zelfsturing, nieuwe economie en nieuwe businessmodellen, transitie en verandermanagement, innovatie en trendsetters en excellente dienstverlening. Een mooi stukje huisvlijt dat een vlot overzicht geeft van boeken die je gelezen moet hebben, video's die je bekeken moet hebben, events die je bezocht moet hebben en ondernemers, wetenschappers, visionairs en managementdenkers waarvan je zeker gehoord moet hebben.

  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

Bespaar 300 mensuren. Recensie door Sjors van Leeuwen

  1. 1. Bespaar 300 mensuren! - 'Naar hartenlust grasduinen' 20 oktober 2020 | Sjors van Leeuwen Wil je meer weten over NIEUW LEIDERSCHAP maar weet je niet waar te beginnen? Zoek je inspiratie voor de volgende stap als leidinggevende? Heb je niet veel tijd om zelf op zoek te gaan? Lees dan Bespaar 300 mensuren! Een handzame gids van Koos Groenewoud & Emmy Soplantila op weg naar dienend en deinend leiderschap. Koos Groenewoud en Emmy Soplantila schreven samen Bespaar 300 mensuren! Koos Groenewoud is zoals hij zelf omschrijft kantelaar, spreker, columnist, recensist, bruggenbouwer, adviseur, hospitalityman en facilitair expert, met een grote passie voor dienend leiderschap. Emmy Soplantia is coach, mentor, motivator, inspirator, columnist en auteur met passie voor persoonlijk leiderschap en spiritualiteit in business. De schrijvers hebben de afgelopen jaren stapels boeken gelezen, seminars bezocht en ondernemers, professoren en organisatie-experts gesproken. Over onderwerpen als leiderschap, zelfsturing, nieuwe economie, verandermanagement, klanten, MVO en duurzaamheid. Het resultaat van hun lees- en studiewerk hebben ze kort en krachtig gebundeld in Bespaar 300 mensuren! Ingegeven door de verwondering van de auteurs dat veel consultants, managers, directeuren, bestuurders en toezichthouders nog nooit gehoord hebben van Ricardo Semler, Lars Kolind, Robert Greenleaf, Simon Sinek, Marshall Goldsmith en Daniel Pink, terwijl ze toch te maken hebben met P & O en HRM. Of dat er mensen bezig zijn met R & D en innovatie en nog nooit gehoord hebben van Marga Hoek, Jan Jonker of Jan Rotmans. Bespaar 300 mensuren! bevat thema- en paginagewijs een verzameling van korte beschrijvingen, recensies, columns, visies en gedachtespinsels. Met een groot aantal verwijzingen en links naar boeken, video's, schrijvers, sprekers, visionairs, ondernemers, managementdenkers, bedrijven, organisaties en events. Over tal van onderwerpen als nieuw dienend leiderschap, unboss-en en zelfsturing, nieuwe economie en nieuwe businessmodellen, transitie en verandermanagement, innovatie en trendsetters en excellente dienstverlening. Een mooi stukje huisvlijt dat een vlot overzicht geeft van boeken die je gelezen moet hebben, video's die je bekeken moet hebben, events die je bezocht moet hebben en ondernemers, wetenschappers, visionairs en managementdenkers waarvan je zeker gehoord moet hebben. Gelardeerd met uitspraken en citaten tegen die je aan het denken zetten of laten glimlachen zoals dit voorbeeld van Stephen Covey over de zaag scherp houden: ‘Een houthakker is met het zweet op het voorhoofd druk aan het zagen met een botte zaag. Een voorbijganger adviseert de houthakker om de zaag te slijpen. De houthakker negeert het advies want daar heeft hij immers geen tijd voor.'
  2. 2. Bespaar 300 mensuren! is een niet alledaags boek. Een soort leeswijzer, reisgids of grabbelton waarin je naar hartenlust kunt grasduinen op zoek naar inspiratie en leestips. Als bonus krijg je ook nog het e-book Authentieke leiders, echte leiders. Een handzaam boek(je) waarvan het enthousiasme voor een nieuw soort leiderschap van af spat. Hard nodig volgens de auteurs want we moeten terug naar de basis: ‘Hoe ga je met elkaar om? Hoe ga je je club motiveren, je team betrekken, binden en boeien, het ziekteverzuim laag houden en verloop beperken. Duidelijk wordt dat het niet gaat om processen, procedures, programma's, projecten, dashboards, benchmarks et cetera, maar om MENSEN.' Het boek begint met de zin: ‘Veel consultants, managers, directeuren, bestuurders en toezichthouders weten niet wat ze niet weten, ik weet het wel...' Dus ik zou zeggen, lees het boek en je bespaart al snel 300 mensuren! Sjors van Leeuwen is werkzaam als zelfstandig adviseur op het gebied van klantgericht ondernemen (CRM), strategie en marketing. Hij is auteur van verschillende boeken zoals CRM in de praktijk, Klant in de driver's seat, Zorgmarketing in de praktijk, Power to the people, Hoe agile is jouw strategie?, Wendbare strategie op een A4, Online marketing in de zorg en Sterk merk in de zorg . Sjors van Leeuwen is verder initiatiefnemer van Zorgmarketingplatform, hét kennisplatform voor marketing in de zorg. Het boek inkijken of bestellen? https://bit.ly/3lpXWPX

×