Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Kimia Organike 
Gr 2 
By PresenterMedia.com
Kimia organike 
Studim i komponimeve të 
karbonit 
Mbi 10 milionë 
komponimet janë 
identifikuar 
Elementet perberes te...
Grupet funksionore 
Atomi ose grupimi atomik I cili I jep veti karakteristike 
perberjes organike qe e permban quhet grup ...
Aldehidet 
•Grupi funksionar R-COH 
•Aldehidet ndryshe quhen 
alkanale. 
•Tek aldehidet grupi 
funksionor ndodhet gjithmon...
Metanali 
Quhen ndryshe aldehidi 
formik.Ne temperature te 
zakonshme ndodhet ne 
gjendje te gazte dhe ka ere 
te forte.Tr...
Perfaqesues te tjere 
Etanali ose aldehidi 
acetik 
Perdoret si lende e 
pare per prodhimin e 
acidit acetik dhe 
shume pe...
Ketonet 
•Grupi funksionar eshte 
grupi karbonilik -CO- 
•Ketonet quhen ndryshe 
alkanone 
•Grupi funksionor vihet 
gjithm...
Propanoni(Acetoni) 
Eshte leng me ere 
shpuese,avullon 
shpejt,tretet mire ne 
uje.Propaanoni mund te 
gatitet nga oksidim...
Kimia organike
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Kimia organike

kimia organike

 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Kimia organike

 1. 1. Kimia Organike Gr 2 By PresenterMedia.com
 2. 2. Kimia organike Studim i komponimeve të karbonit Mbi 10 milionë komponimet janë identifikuar Elementet perberes te substancave organike : Karboni, Hidrogjeni Oksigjeni
 3. 3. Grupet funksionore Atomi ose grupimi atomik I cili I jep veti karakteristike perberjes organike qe e permban quhet grup funksionor Alkoolet R -OH -O-H Aldehidet R-COH H-C=O Ketonet R-CO-R’ C=O Acidet Karboksilike R-COOH -OH-C=O
 4. 4. Aldehidet •Grupi funksionar R-COH •Aldehidet ndryshe quhen alkanale. •Tek aldehidet grupi funksionor ndodhet gjithmon ne njerin skaj ne fund ose ne fillim te vargut karbonik.
 5. 5. Metanali Quhen ndryshe aldehidi formik.Ne temperature te zakonshme ndodhet ne gjendje te gazte dhe ka ere te forte.Tretesira e tij ujore quhet formaline.Formalina eshte tretesire me veti helmuese ,mbyt bakteriet.Perdoret ne ruajtjen e preparateve biologjike si dhe sterilizimin e mjeteve dhe pajisvjeve mjekesore
 6. 6. Perfaqesues te tjere Etanali ose aldehidi acetik Perdoret si lende e pare per prodhimin e acidit acetik dhe shume perberjeve te tjera ,preparat per te vene ne gjume Propenali ose akroleina Substance e rrezikshme per shendetin.Demton melcine Aldehidi benzoik Perberje e lenget qe perdoret si esence ne pergatitjen e parfumeve
 7. 7. Ketonet •Grupi funksionar eshte grupi karbonilik -CO- •Ketonet quhen ndryshe alkanone •Grupi funksionor vihet gjithmon ne brendesi te vargut.Vihet re izomeria e pozicionit.
 8. 8. Propanoni(Acetoni) Eshte leng me ere shpuese,avullon shpejt,tretet mire ne uje.Propaanoni mund te gatitet nga oksidimi I propanol-2 ose nga nxehja ne temperature te larte te etanoatit te kalciumit. Tretes mjaft I mire dhe perdoret ne kozmetike

  Soyez le premier à commenter

  Identifiez-vous pour voir les commentaires

kimia organike

Vues

Nombre de vues

5 642

Sur Slideshare

0

À partir des intégrations

0

Nombre d'intégrations

3

Actions

Téléchargements

44

Partages

0

Commentaires

0

Mentions J'aime

0

×