Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Mik egy sikeres lakásvásárlás lépései? Jelszó az egyszerűség és józan döntések.

5 587 vues

Publié le

Rengeteg buktató vár ránk az ingatlanvásárlás folyamán! Néhány jótanács és tipp, hogy kicsit felkészűltebbek legyünk az éles helyzetekben.
Általános tapasztalat, hogy ritkán az első megtekintett lakás lesz az amelyiket meg is veszünk. Itt inkább egy folyamatról beszélünk, ahol több lakást fogunk megnézni és utána választunk a lehetőségekből.
Mint az autóvásárlás ugyan az csak itt a döntésünk még hosszabb távra szól és több pénzünkbe is. Tehát a lakás vásárlás felelősség teljes döntés.
Legalább ilyen fontos kikérni egy belsőépítész vagy lakberendező tanácsát, hogyan tudjuk a leg ergonómikusabban és élhetőbben kialakítani az új otthonunkat.

Publié dans : Immobilier
 • Follow the link, new dating source: ❶❶❶ http://bit.ly/2u6xbL5 ❶❶❶
     Répondre 
  Voulez-vous vraiment ?  Oui  Non
  Votre message apparaîtra ici
 • Dating direct: ❶❶❶ http://bit.ly/2u6xbL5 ❶❶❶
     Répondre 
  Voulez-vous vraiment ?  Oui  Non
  Votre message apparaîtra ici

Mik egy sikeres lakásvásárlás lépései? Jelszó az egyszerűség és józan döntések.

 1. 1. 2015 Egy lakásvásárlás lépései, jelszó az egyszerűség és józan döntések.
 2. 2. Általános tapasztalat, hogy ritkán az első megtekintett lakás lesz az amelyiket meg is veszünk, itt inkább egy folyamatról beszélünk, ahol több lakást fogunk megnézni és utána választunk a lehetőségekből. Mint az autóvásárlás ugyan az csak itt a döntésünk még hosszabb távra szól és több pénzünkbe is kerül.
 3. 3. A lakásvásárlásnál először is vegyük figyelembe az anyagi lehetőségeinket és a helyzetünket. Itt arra gondolok, hogy előre érdemes eldönteni azt, hogy az ingatlant hosszabb távra szánjuk e, mert ebben az esetben nyilván gondolunk a család alapításra is. Amikor már több szoba kell, vagy ha már van családunk, akkor szintén a több szobás lakások, házak lesznek a listánk elején. Itt már figyelembe kell vennünk a környéket is óvoda, iskola, játszótér, buszmegálló, stb.
 4. 4. Viszont, ha egyelőre csak egy pár költözik, akkor a szempontok kicsit másak lesznek, lehet a lakás ingatlan kisebb nem kell 2+ félszobásnak lennie, jobban szóba jöhetnek a frekventáltabb helyek, ahol később jobban el is tudjuk adni az ingatlant stb. A munkahelyre való bejutás egy kritikus pont, hogy mennyi idő alatt és milyen eszközökkel tudunk A-ból B-be jutni. Elő kell e venni a kocsit egy 45perces útra oda vissza a munkahelyig, vagy busszal megvan 25 perc alatt például.
 5. 5. Ha megvan az elképzelt környék, akkor azt kell eldöntenünk, hogy lakást, vagy házat szeretnénk e venni. Annak aki a ház mellet dönt első dolga kell legyen, hogy kikéri egy statikus szakember véleményét (nyilván használt ingatlanról beszélünk) és ezek után, mind a háznál és a lakásnál is kihívni egy kivitelezőt, vagy a mestereket és felmérést készítetni velük, hogy az esetleges Felújítások mennyibe fognak kerülni, illetve mennyi időt vehetnek igénybe. Manapság Magyarországon is terjed a szokás, hogy belsőépítészt, vagy lakberendező bevonásával tervezzük meg az otthonukat. Ezzel sok kellemetlenségtől és plusz költségtől megkímélhetjük magunkat.
 6. 6. Még a vásárlás előtt a nézelődések során, ha csak lehet próbáljunk minél többet megtudni a tulajdonostól az ingatlanról és arról is hogy miért költöznek el, előfordulhat, hogy esetleg elszólja magát a tulaj és kiderülhetnek, olyan dolgok is, amire mi nem is gondolunk, vagy a házzal vagy a környékkel, szomszédokkal kapcsolatban, amik befolyásolhatják a döntésünket a végén. Ha lakásról van szó érdeklődjünk a hangszigetelésekről egyéb szigetelésekről, beáztathat e a szomszéd minket.stb, mennyi a közös költség, és kérjünk el, ha lehet egy pár közüzemi szálát is, hogy magunk tudjuk ellenőrizni őket.
 7. 7. És amennyiben úgy döntünk, hogy megszeretnénk venni a a lakást, amit kiválasztottunk, akkor jöhet a legkreatívabb rész, az alkudozás! Kimondatlan szabály lett, hogy a kezdő összegben, amit a tulaj kapni szeretne van egy kis puffer, pont azért, hogy a vevő, ha alkuszik tudjon engedni a tulaj. Ezt a beépített összeget nekünk, mint vásárlóknak feltétlen le kell faragnunk az alku során. Próbáljunk lefaragni azt amit csak lehet. Kifogásoljunk minden olyan pontját az ingatlannak, ami hibás nem megfelelő nekünk,… sok nyűgbe kerül megjavítani, stb.
 8. 8. A tulaj nem ereszt, akkor vagy nem a mi lakásunkban állunk, vagy bele kell törődnünk az árba. De kipróbálhatjuk a következőt: -Köszönjünk el és hagyjuk ott az utolsó ajánlatunkkal a tulajt és mondjuk meg neki, hogy ezt az ajánlatot még tarjuk egy hétig, aztán nem érdekel minket tovább. Gondoskodjunk róla, hogy valahogy a tulaj elérhessen minket, vagy a közvetítőn keresztül, vagy direktben, mondjuk adunk neki egy telefonszámot, névjegykártyát stb. Ugyanis, ha az eladó motivált és nem jelentkezik utánunk senki azonnal, akkor elgondolkozhat rajta, hogy talán mégis jobb egy picivel kevesebbért odaadni most, mint várni ki tudja meddig a következő vevőre. Aki mellesleg nem biztos, hogy többet fog adni, mint a te ajánlatod. Végezetűl, ha van elég önbizalmunk és lelkierőnk, akkor itt egy kemény, de felettébb hatásos tárgyalási taktika, amit be lehet vetni: nekem már bejött egyszer 
 9. 9. A következő lépés, hogy az ingatlanból egy igazi, meleg otthont varázsolj magadnak! Ebben nyújt segítséget neked az IN3DESIGN, ahol egy igazi profi belsőépítész ad neked tanácsokat, vagy tervez neked egy testre szabott egyedi otthont. Katt IDE a részletekért! Kérhetsz segítséget a szakembertől direktben! 3D-s látványtervezés, belső terek tervezése alaprajz alapján, kiviteli munkák szervezése.

×