Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Mennyi pénzbe kerül a lakásvásárlás az illetéktől a felűjításig? 2015

13 393 vues

Publié le

Rövid leírás a lakásvásárlás költségeiről:
Amikor a vásárlók ingatlanvásárlást terveznek igazából csak a lakás vételárára gondolnak, viszont a lakásvásárlás ennél kicsivel több költséggel jár. Természetesen személyenként az egyéb költségek is változhatnak a lakásvásárlás menete során.

Összeszedtem és mindenki figyelmébe ajánlom, hogy milyen kiadásokra kell még oda figyelni. Talán nem tudunk ez alapján pontos kalkulációt csinálni előre, de máris felkészültebbek leszünk a lakásvásárlásnál.

Sok lakás felújításnál vettünk már részt és a tapasztalatunk az, hogy egy belsőépítész bevonásával rengeteg ballépéstől megmenthetjük magunkat a lakásfelújításnál!

A belsőépítész - lakberendező díja pedig sokszorosan megtérül, amikor egy testre szabott kiválóan működő harmonikus otthonba térhetünk haza egy átdolgozott nap után.

IN3DESIGN.EU 9025 Győr

Publié dans : Immobilier
 • Dating direct: ❶❶❶ http://bit.ly/369VOVb ❶❶❶
     Répondre 
  Voulez-vous vraiment ?  Oui  Non
  Votre message apparaîtra ici
 • Dating for everyone is here: ♥♥♥ http://bit.ly/369VOVb ♥♥♥
     Répondre 
  Voulez-vous vraiment ?  Oui  Non
  Votre message apparaîtra ici

Mennyi pénzbe kerül a lakásvásárlás az illetéktől a felűjításig? 2015

 1. 1. PONTOSAN MENNYI PÉNZBE KERÜL A LAKÁSVÁSÁRLÁS? 2015 AZ ILLETÉKTŐLA FELÚJÍTÁSIG
 2. 2. Amikor ingatlanvásárlást tervezünk sokszor csak a lakás vételárára gondolunk, viszont a lakásvásárlás ennél azért több költséggel jár általában. Természetesen személyenként az egyéb költségek is változhatnak. Összeszedtem és mindenki figyelmébe ajánlom, hogy milyen kiadásokra kell még oda figyelni. Talán nem tudsz ez alapján előre pontos kalkulációt készíteni, de kiváló tájékozódásnak, hogy tudd mire készülj.
 3. 3. AZ ÜGYVÉD KÖLTSÉGEI A legelső fizetnivaló az ingatlavásárlás alkalmával az ügyvédi díj, hiszen az ügyvéden keresztül köttetik meg hivatalosan a lakásvásárlás. Ez a díj rendszerint a vevő terhe, ami általában 0,5-1% + áfa között mozog. Itt egy 15 milliós lakás esetén 75-150 ezer forint kiadásról kell beszélünk.
 4. 4. AZ INGATLAN ILLETÉK ÉS EGYÉB KEDVEZMÉNYEI A következő jelentős összeg a viszterhes vagyon átruházási illeték. Módosították az illetéktörvényt 2013. január 1-jei hatállyal. Ami érinti az ingatlant vásárlókat, egykulcsos lett, lakás vagy ház vásárlása esetén az illeték (visszterhes vagyonátruházási illeték). Az ingatlan értékétől függetlenül 4 % illetéket kell ezentúl megfizetni. Az új lakások esetében 15 millió forintig 0% és e felett 4% illetékkel kell számolni.
 5. 5. Fiatalok első lakáshoz jutási kedvezményének mértéke nem változott, viszont a 8 milliós értékhatárról 15 mFt-ra emelkedik az igénybevételi korlát felső határa. A kedvezmény mértéke továbbra is az illeték 50 %-a, de maximum 40 eFt. Van még egy elenyésző költség az ingatlannyilvántartási díj magyarul tulajdoni lap bejegyzés, ezt akkor kell fizetnünk, amikor az adásvételi szerződéssel megyünk a földhivatalba. (átlagosan 6 ezer forint) Gyakran ezt az ügyvéd elintézi helyettünk.
 6. 6. HAA LAKÁSVÁSÁRLÁSHOZ HITELT IS IGÉNYBE VESZÜNK. Amennyiben szeretnél hitelt is a lakásvásárláshoz, akkor az is költséggel fog járni. Ha nincs éppen valamilyen akció a bankban, akkor általában van egy értékbecslési díj, ami 30.000-40.000Ft szokott lenni. Amikor elbírálásra került a kérelmünk, utána a hitelszerződés egy közjegyzői okiratba lesz foglalva, itt a díjak igen változóak, akár csak az ügyvédnél, lehet, hogy megússzuk 25-40 ezerből, de akár az ingatlan 1%-ig is elmehetnek egyes közjegyzők.
 7. 7. Továbbá ki kell fizetnünk, „ha van” egy hitel bírálati díjat, ami szintén bank függő 0-tól 100 ezerig is terjedhet. szintén a Banki költségekhez tartozik a Bank tulajdonjogának földhivatali bejegyzése, ami 12.600 Forint szokott lenni. Aztán mi a hiteles tulajdoni laphoz több mint 6000Ft- ért juthatunk hozzá a földhivatalban. És a következő banki gyöngyszem a folyósítási jutalék, amit felszámolhat a bank, ez pár 10 ezer Forintól 1-1,5% is lehet. Tehát érdemes hitelfelvétel előtt figyelni a banki akciókat és összehasonlítani a banki ajánlatokat, mert saját tapasztalat, hogy a különbségek nagyok lehetnek. Tehát a lakásvásárlásnál idáig láttuk, hogy nem csak szimplán az ingatlan árával kell számolnunk, hanem az esetleges egyéb költségekkel is.
 8. 8. A következő lépés, hogy az ingatlanból egy igazi, meleg otthont varázsolj magadnak! Ebben nyújt segítséget neked az IN3DESIGN, ahol egy igazi profi belsőépítész ad neked tanácsokat, vagy tervez neked egy testre szabott egyedi otthont. Katt IDE a részletekért! Kérhetsz segítséget a Lakberendezőtől direktben! 3D-s látványtervek, belső tervezése alaprajz alapján, tanács adás. http://www.in3design.eu Nézzük tovább milyen költségekkel jár egy lakás ráncbaszedése!
 9. 9. Felújítási költségei egy használt lakásnak. Érdemes még a lakásvásárlás előtt kialakítani egy elképzelést, hogy körülbelül mennyit fogunk a lakás felújítására szánni, vagy mennyit tudunk rá fordítani. Akarunk e egy teljes komplett felújítást csinálni, ahol szétbombázzuk a lakásbelsőt és teljesen újra strukturáljuk a falakat, esetleg a válaszfalakat is elmozgatjuk, vízvezetékeket, fűtésrendszert, stb… szóval teljesen egyedi kialakításon gondolkodunk a korszerűsítés mellett, vagy megelégszünk egy szerényebb felújítással. Utóbbi esetben csak kifestünk újra, esetleg kicserélünk egy két burkolatot, vagy csak a konyhát frissítjük fel egy kicsit.
 10. 10. Amire biztosan sokan gondolnak lakásvásárlás után az legalább egy tisztasági festés. A szakemberek, vagyis a szobafestők választéka igen nagy itthon, ezzel párhuzamosan a munkályuk minősége és az áraik is igen széles skálán mozog. Egy szoba teljes festése a hozzátartozó alapozó munkákkal együtt kb. 950- 2400 ft között mozoghat /m2 nettó áron. Ezzel szemben egy egyszerű tisztasági festés megvan 500-650 ft között.
 11. 11. A ráérősebb lakásvásárlók, vagy azok akiknek szűkebbre van szabva az anyagi keretük, maguk kísérelhetik meg elvégezni ezt a feladatot. Hiszen így elsőre nem tűnik nagyon nehéz dolognak, bárhol lehet kapni millió féle festéket hozzá hengereket stb. A tisztasági festés igazából mésszel való festést jelentett, de manapság ezt már nem is alkalmazzák főleg a városi lakásoknál, hiszen teljesen biztos, hogy a már meglévő falakat is diszperziós festékkel festették le. Vagy fűrészporos tapéta van felrakva.
 12. 12. Komolyabb munkánál, vagy rosszabb minőségű falak esetében, ahol kiegyenlítésre is szükség van érdemes profit hívni, itt már kaparni kell glettelni több rétegben, aztán csiszolni és festeni 2-3 sorral. A szakemberek sok esetben az alapanyagokhoz még olcsóbban is hozzá tudnak jutni, mint mi egyszerű megrendelők.
 13. 13. A következő látványos változást a hideg-meleg burkolatok cseréjével lehet elérni. Itt a legolcsóbb kategóriába tartozik a meleg burkolás terén a laminált parketták lerakatása. 2500-4500 forintos m2 áron már hozzá lehet jutni ezekhez és akár magunk is megpróbálkozhatunk, de inkább ne. Mert, ha nem értesz hozzá, akkor csúnya meglepetés lehet, ha nagy melegben fel púposodik a padlód a szoba közepén. Inkább érdemes szakemberre bízni, mert ha gond lenne, akkor tudjuk érvényesíteni a garanciát és nem nekünk kell nyűglődni vele.
 14. 14. A hideg burkolatok lerakása még több szakértelmet igényel a szakemberek átlag 2800-4000ft/ m2 áron dolgoznak plusz hozzá kell adni a burkolat árát és a ragasztót, padló kiegyenlítőt és a fuga anyagköltségét is. Az árat befolyásolja az is, hogy hálósan vagy diagonál formában szeretnénk lerakatni a burkolatot. Érdemes a padló és falburkolatoknál, csempéknél nem a legolcsóbb kategóriából válogatni, mert itt sok kifogásolható, minőségi probléma léphet fel. Színeltérések sok selejt törött lap bizonyos idő elteltével színfakulás, stb...
 15. 15. A vizes kiállások és szerelvények WC, mosdók, kád, zuhany kabin, is gyorsan viszi a pénzt, itt átlag 20-30 ezer forintot lehet számolni minden vizes kiállásra, de természetesen az egyéni igény itt is nagyban befolyásolja a végösszeget. A villanyszerelés költségei kicsit megfoghatatlan kategória nehéz követni, hogy számolnak a szakemberek, de talán általánosan alkalmazható az a módszer, hogy a költségek annyiszor 2500 forint, amennyi a lakás alapterületének a duplája . És itt még hozzá kell adni az anyagköltséget, meg a kapcsolók és dug-aljak árait is, ami átlag 2500-3500ft /db.
 16. 16. A fűtésszerelésnél is a kiállások számítanak az árkalkulációnál, vagyis, ahány kiállás annyi szor 25-35 ezer forint. A cirkó és a kazánt a szakemberek két kiállásnak veszik. Ha le kellene írnom egy általános szabályt, amivel egy felújítás előtt kaphatunk egy referencia összeget, hogy mire készüljünk fel anyagilag, akkor azt mondhatjuk, hogy egy komplett és minőségi felújítást 45-55 ezer forint /m2 -ből lehet kihozni, ezzel a számítással gyorsan ki tudjuk számolni, hogy kb. mennyit kellene költenünk a felújítandó lakásunkra és esetleg mit lehet vagy kell kihagynunk, hogy a keretünkön belül maradhassunk. Mindig kérjünk több mestertől (kivitelezőtől) ajánlatot mielőtt döntenénk!
 17. 17. Igaz, hogy mindenkinek a kerete meg van szabva és inkább kevesebből szeretné kihozni a felújítást, mint többől, de azt a mesterek vagy kivitelezők kiválasztásánál érdemes elgondolkodni azon, hogy nem a legolcsóbbal járhatunk a leg jobban. Ebben az esetben mindig nagyobb az esélye annak, hogy nem minőségi munkát kapunk és garanciális problémákkal kell majd a későbbiekben szembenéznünk. Sok lakás felújításnál vettünk már részt és a tapasztalatunk az, hogy egy belsőépítészeti tervező bevonásával rengeteg ballépéstől megmenthetjük magunkat! A tervező díja pedig sokszorosan megtérül, amikor egy testre szabott kiválóan működő harmonikus otthonba térhetünk haza egy átdolgozott nap után.
 18. 18. A következő lépés, hogy az ingatlanból egy igazi, meleg otthont varázsolj magadnak! Ebben nyújt segítséget neked az IN3DESIGN, ahol egy igazi profi belsőépítész ad neked tanácsokat, vagy tervez neked egy testre szabott egyedi otthont. Katt IDE a részletekért! Kérhetsz segítséget a szakembertől direktben! 3D-s látványtervezés, belső terek tervezése alaprajz alapján, kiviteli munkák szervezése.

×