Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Liidijalostamo: Top 5-virityssarjat

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
Markos11.10.11
Markos11.10.11
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 13 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Similaire à Liidijalostamo: Top 5-virityssarjat (20)

Publicité

Liidijalostamo: Top 5-virityssarjat

 1. 1. Liidijalostamo.com 5 x TOP 5-virityssarjat Integroi b2b-myynti ja –markkinointi tiukemmin! Kimmo Luoma MicroMedia
 2. 2. © a® 2011
 3. 3. © a® 2011 TOP 5 Virityssarja Inbound-markkinointiin Aktivoi asiakas inboundiin
 4. 4. © a® 2011 Myynti Vastaanotto 8-16 1.Erikoistu tai kuole Varmista, että valitsemasi pelikenttä on asiakkaan silmissä bisneskriittinen ja valitsemasi ongelman ratkaisu must-to-have. 2. Varmista hyvä osoite ja sijainti Varmista myyntipraktiikallesi hyvä osoite ja helposti löydettävä sijainti. Verkossa. 3. Älä myy – Ole neuvonantaja Eräs myynnin paradokseista on se, että asiakas uskoutuu helpommin asiantuntijalle – ei myyjälle. 4. Ansaitse suosittelijoita Myös b2b-asiakas kysyy kollegalta neuvoa hyvistä kumppanikandidaateista tai mielipidettä juuri Sinusta ja Yrityksestäsi. 5. Vaali nykyasiakkaita – Palkitse heidät palaamisesta .
 5. 5. © a® 2011 TOP 5 Virityssarja kilpailuedun keräämiseen Perussuoritus vs. Extra Mile
 6. 6. © a® 2011 - Perussuoritus: Suunnittele ja tuota myyntiä edistäviä sisältöjä eri kanaviin auttamaan asiakasta ostamaan. + Extra Mile: Ole mukana tuottamassa tarjouspyyntöjä – älä odottamassa niitä! Varmista myynnille kompetenssit ja välineet luoda kysyntää. - Perussuoritus: Tarkastele myyntiprosessiasi asiakaskohtaamispisteiden osalta. Montako niitä on? + Extra Mile: Asiakas tekee päätöksen yleensä asiakaskohtaamispisteiden välillä. Varmista, että erotut kilpailijoista myös näinä hetkinä. - Perussuoritus: B2B-maailmassa markkinoinnin tehtävänä on tuottaa laadukkaita liidejä myynnille. + Extra Mile: Pohtia miten mahdollisimman moni liidi kääntyisi jo lähtökohtaisesti asiakastapaamiseksi. Konseptoi kohtaamisia! - Perussuoritus: 8/5 + Extra Mile: 24/74/7
 7. 7. © a® 2011 TOP 5 Virityssarja voitokkaaseen paluuseen Closed Lost-Check
 8. 8. © a® 2011 1. Toimiiko menetettyjen kauppojen saattohoitosi? Toimenpiteet, jotka kohdennat kielteisen ostopäätöksen antaneille prospekteille myyvät jo seuraavaa kauppaa. Reaktiollasi on väliä! 2. Onko peruutusvaihde kunnossa? CRM – kuri kuntoon. Myyntimahdollisuus ei herää henkiin roikottamalla sitä loputtomasti esim. 75% todennäköisyydessä. 3. Muistatko lajitella ja kierrättää? Lost-analyysilla haet rationaalisen syyn kaupan häviämiselle. Mutta pelissä ovat myös ostajan ja myyjän tunteet sekä henkilökohtaiset mielipiteet. Ne eivät aina kohtaa. 4. Osaatko laskea kuuteen? Viidennen ”Ei”:n jälkeen ”Kyllä”- vastauksen todennäköisyys kasvaa 80%. 5. Osaatko unelmoida oikein?
 9. 9. © a® 2011 TOP 5 Virityssarja läpinäkyviin liideihin
 10. 10. © a® 2011 1. Identifioi ostoprosessiin osallistujat Pyri aina tunnistamaan ostoprosessiin osallistuvat henkilöt. Päättäjä, vaikuttaja, asiantuntija. Älä laske pelkästään yhden henkilön varaan 2. Selvitä yrityksen paikka asiakkuuden elinkaarella Onko yrityksellä ylipäänsä kysyntää tarjoomallesi, ja jos on, niin onko se identifioinut tarpeensa, tyydyttänyt sen vai pitääkö tarpeita luoda? 3. Kerää hanketietoja Kerää tietoja oikeasta aikaikkunasta. Kaikilla ei ole osoittaa akuutteja tarpeita tai hankkeita, mutta keräämällä tietoja mahdollisista tulevista investoinneista ja niiden päätösaikatauluista luot arvokkaan hanketietokannan tulevaisuutta varten 4. Identifioi epäjatkuvuuksia Tiedot uusista päättäjistä, muuttuneista toimenkuvista, nimityksistä tai organisaatiouudistuksista ovat arvokasta myynnin polttoainetta 5. Tunnista kilpailijoita Keräämällä systemaattisesti kilpailijatietoa kerrytät tietokantaa, jota voit tulevaisuudessa hyödyntää monin eri tavoin.
 11. 11. © a® 2011 TOP 5 Virityssarja referenssimarkkinointiin ”Anna asiakkaan auttaa myynnissä”
 12. 12. © a® 2011 1. Paras referenssi on lähellä Referenssi on sitä voimakkaampi, mitä lähempää se on päättäjärooliltaan, toimialaltaan, kokoluokaltaan tai sijainniltaan. 2. Anna asiakkaalle kasvot ja ääni Käytä laadukkaita kuvia, asiakkaan sitaatteja, testimoniaaleja. Hyödynnä videoita. Jos asiakas on valmis laittamaan ns. kroppaa peliin puolestasi, niin se on itsessään jo vahva asiakastyytyväisyyden signaali. 3. Päästä asiakas irti markkinointisi kahleista Tehokkain efekti syntyy kun asiakas aktivoituu word-of-mouth – viestintään spontaanisti, ilman markkinointisi päälleliimaamia logoja ja kromeluureja 4. Käytä asiakkaan suosittelua taktisesti Kerää suosituksia aktiivisesti nykyasiakkailta ja hyödynnä niitä heti taktisin tavoittein 5. Hanki referenssejä – Älä jää odottamaan niitä! Vaikka hyötyjen dokumentointi ja osoittaminen referenssicasen avulla on hyvää myyntityötä, niin kasvavien myyntitavoitteiden maailmassa ei välttämättä ole aikaa odottaa niitä.
 13. 13. © a® 2011 Lue lisää: http://www.liidijalostamo.com

×