Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Информатор БУШАВКО бр 43 на Првата детска амбасада во светот МЕЃАШИ

Информатор БУШАВКО бр 43 на Првата детска амбасада во светот МЕЃАШИ
Драги читатели/ки,
Во најновиот број на информатор бр. 42 БУШАВКО на Првата детска амбасада во светот Меѓаши ќе можете да прочитате за нашите активности кои ги реализиравме во периодот мај 2012 - декември 2013. Во овој број на информаторот на амбасадата Меѓаши можете да ги прочитатe содржините повразни со следните теми:
1. Дневен центар за деца исклучени од образованието 2. Педофилија/Хемсика кастрација и построги казни за педофилите 3. Семејно насилство /Сурови чедоморства ја потресоа Македонија/Мајка со две бебиња оставена сама на себе 4. Деца на улица/Деца без извод од матична книга на родените 5. Насилство / тепачки меѓу младите 6. Мировно образование 7. Политичка злоупотреба на децата 8. 20 години СОС телефон за деца и млади 0800 1 2222 9. Глобал парти за првпат во Македонија 10. Прво место за Првата детска амбасада во светот во однос на довербата во граѓанските органзаиции 11. Мониторинг за детските права, застапување и лобирање 12 .Трговија со деца 13. Одржливост и промоција и уште многу други содржини доколку ја посетите нашата страна:

  • Identifiez-vous pour voir les commentaires

Информатор БУШАВКО бр 43 на Првата детска амбасада во светот МЕЃАШИ

  1. 1. Мај 2012 – Декември 2013 Прва детска амбасада во светот Меѓаши Информатор 43– Бушавко 1.Светски ден на злоупотреба на децата од насилство 1.1 Светски ден за превенција од насилство врз децата 1.2 19 ноември Светски ден за превенција од насилство врз децата -20 ноември светски ден на детето 1.3 Светски ден на детето 7. Семејно насилство 7.1Реакција за прилогот "Сексуално насилство врз три сопствени ќерки" ТВ А1 7.2 Невенчаниот сопруг ја оставил, татко и не ја прима дома - мајка со две бебиња остана сама 2. Дневен центар за децата 2.1 Дневен центар за децата кои се исклучени од 7.3 Сведоштво на мајка на две образованието малолетни деца, жртви на семејно и институционално насилство, 3.СОС телефон за деца и млади 0800 1 22 22 препуштени на улица. 3.1 Извештај за работа на СОС Телефонот за деца и млади 7.4 Сурови чедоморства што ја потресоа Македонија 0800 12222 7.6 Родителите кои ги тепаат своите деца се обидуваат да 3.2 20 години од работата на СОС телефонот за деца и го сокријат тоа!! млади 0800 12222 на Меѓаши 7.7 Родителскиот ќотек никој не го запира 3.4 Годишен извештај за работа на СОС 7.8 Насилници не се раѓаат, насилници се создаваат! телефонот за деца и млади 0800 12222 и на бесплатна правна служба 8. Политичка злоупотреба на деца 3.3 СОС телефон за деца и млади 0800 8.1 Економската криза влијае на влошување на состојбата 12222 со злоупотребата и насилството врз децата. 8.2 Интервју Змијанац - Децата се злоупотребуваат за партиски цели 4. Педофилија 4.1 Светските медиуми за заострување на казните за 8.3 Политичка злоупотреба на децата за време на педофилите во Македонија капмањата за локални избори во Македонија 4.2 Се менува кривичниот законик - Хемиска кастрација и 8.4 Политиката ги злоупотребува младите и ги загрозува построги затворски казни за педофилите меѓуетничките односи 4.3 Хемиска кастрација и построги затворски казни за 8.5 Манипулирани деца не знаат за што протестираат педофилите 4.4 Интервју со Драги Змијанац -Не 9.Глобал парти 2013 само регистар туку и хемиска 9. 1 Глобал парти за прв пат во Македонија 2013 кастрација за педофилија 9.2 Дознајте што се случуваше на „Глобал парти“ 4.5 Европа кастрира 9.3 Глобалната забава со гордост педофили,Македонија размислува ви го најавува партнерството со што да прави националниот ресторан 4.6 Дали треба да се воведат построги казни за педофилите „Македонска куќа“ и Првата во Македонија? детска амбасада во светот 4.7 Педофили демнат и на интернет „Меѓаши“. 5. Злоупотреба на децата 5.1 Загрижува злоупотребата на детскиот труд 5.2 Економската криза влијае на влошување на состојбата со злоупотребата и насилството врз децата. 5.3 Интервју Змијанац - Децата се злоупотребуваат за партиски цели 5.4 Политиката ги злоупотребува младите и ги загрозува меѓуетничките односи 5.5 Интервју со Драги Змијанац: Злоупотребата на децата во Македонија е постојано во пораст,но ние го скршивме молкот на страдањето на детето, јавно проговоривме за сите проблеми со кои децата се среќаваат. 6.Трговија со деца 6.1 Трговија со деца - Меѓаши бара од судот да го одземе родителското право 10. Прво место за детската амбасада Меѓаши 10.1Прво место за првата дестка амбасада во однос на довербата во граѓанските организации во Македонија 10.2 Првата детска амбасада во светот Меѓаши е рангирана на прво место по односот на позитивнo мислење 11.Мировно образование 11.1Базичен тренинг за Мировно образование 12.Над 150 деца Роми вклучени во градинките во четири општини 13. Донации и спонзорства 13.1 Подари со срце, донирај со срце!

×