Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité

Gebruiker Gegenereerde Inhoud2 Af

 1. Gebruiker-gegenereerde inhoud WEB 2.0
 2. Een Poll gedaan op “Netlog” toont aan, dat slechts 25% het begrip kan definiëren, terwijl de meeste mensen er dagelijks mee in contact komen.
 3. Soorten Gebruiker gegenereerde sites ‘ Wikis’ ‘ Diggs’
 4. Wikipedia.org
 5.  
 6. Digg.com
 7. Stap 1
 8. Éénmalige registratie
 9. Stap 2: éénmaal geregistreerd Navigatie: Ga naar de hoofdpagina Artikelindex (overzicht van alles artikels) Ingedeelt in Categorieën Recente wijzigingen Nieuwe artikelen Willekeurige pagina
 10. Informatie: Gebruikersportaal (doorverwijspagina) In het nieuws (meest recente artikels) Etalage (artikels die nog moeten aangepast worden) Hulp & Contact Donaties
 11. Stap 3: Aan de slag
 12. Stap 4: Zelf artikels schrijven Indien je een rode link vind, zijn dit artikels die nog niet bestaan. Door op de “rode link” te klikken kan je een pagina ontwerpen. Je kan ook een nieuw artikel beginnen door in de toolbar te klikken op “start nieuw artikel”.
 13. Stap 5: Overlegpagina’s Deze pagina’s maken het mogelijk om over artikelen en andere zaken met andere wikipediagebruikers te discussiëren. Nota: een opmerking sluit je altijd af met vier tildes of je drukt op de handtekening knop.
 14. Stap 6: artikelen zoeken Je kan op de hoofdpagina een zoekopdracht ingeven. Hierbij krijg je ook nog de mogelijkheid om verder te zoeken met google, yahoo en wikiwix. Klik je op het artikel dan krijg je het rechtstreekse artikel over het ingevoerde onderwerp.
 15. Stap 7: Wegwijs Wikipedia maakt gebruik van sneltoetsen! Enkele voorbeelden zijn ALT E: bewerk pagina; ALT +: voeg nieuw commentaar toe;… Wikipedia werkt ook volgend bepaalde tekstcodes, zo moet je om een tekst schuin te zetten de tekst tussen 2haakjes‘’schuine tekst’’ zetten. Maar Wikipedia heeft ook een aangepaste ‘toolbar’.
 16. Stap 7: Etalage In deze speciale etalage staat een selectie van artikelen die gebruikers van Wikipedia bijzonder waarderen. De beste artikelen zijn informatief, objectief, inhoudelijk correct en bevatten de meest recente gegevens, indien mogelijk. Deze artikelen zijn erg goed geschreven en er is extra zorg aan besteed dat de artikelen zo min mogelijk taalfouten bevatten. Zelf kan je ook proberen een etalage-artikel te schrijven, en kan je het opdragen voor plaatsing. Overzicht beheerpagina's APR
 17. Stap 8: Volgen Door op de knop ‘volgen’ te drukken, komt dat bepaalde artikel in je volglijst en word je op de hoogte gehouden van wijzigingen.
 18. Stap 9: Mijn bijdragen Hierin kan je alle artikelen bekijken die je over gans het traject al geschreven hebt.
 19. Samenvatting Wikipedia
 20. Wij danken jullie voor jullie aandacht
Publicité