Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité

Desenvolupament físic a la vellesa.ppt

  1. Desenvolupament físic en la vellesa Teoria genètica Programa genètic que determina el límit mitjà màxim del cicle vital per a totes les espècies. Teoria del rellotge de l’envelliment Les cèl.lules humanes normals sobreviuen i es reprodueixen en un medi cultural per un període determinat, posteriorment entren en un estat de degeneració i després moren.
  2. Teories no genètiques Amb el pas del temps es produeixen canvis a les molècules i els elements estructurals de les cèl.lules que en perjudiquen l’efectivitat per a funcionar adequadament. Teoria de l’esgotament Els organismes es comporten com a màquines, és a dir, quan són molt “velles” s’esgoten. Teoria de l’acumulació de toxines Processos d’acumulació de material nociu a l’organisme. L’envelliment com a conseqüència de l’emmagatzemament de toxines.
  3. Teoria del col.lagen Es basa en les relacions establertes entre els canvis de les proteïnes fibroses de l’organisme (col.lagen i elastina) durant el procés d’envelliment. Teoria de la privació L’envelliment es deu a la privació de nutrients esencials i/o els requeriments d’oxigen de les cèl.lules de l’organisme.
  4. Teories fisiològiques A) una interrupció en el funcionament d’algun sistema orgànic particular, - Deteriorament del cor i dels vasos sanguinis - Incapacitat de la glàndula tiroide per a proporcionar adequadament la quantitat necessària d’hormones. B) un deteriorament en els mecanismes de control fisiològic. - Sistema immunitari protegint a la persona dels organismes de l’envaeixen generant anticossos. Teoria autoimmunitària L’envelliment és un procés autodestructiu que ocorre com a resultat del desenvolupament d’anticossos que destrueixen fins i tot les cèl.lules normals de l’organisme.
Publicité