Adn dels pesols

436 vues

Publié le

0 commentaire
0 j’aime
Statistiques
Remarques
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Aucun téléchargement
Vues
Nombre de vues
436
Sur SlideShare
0
Issues des intégrations
0
Intégrations
96
Actions
Partages
0
Téléchargements
2
Commentaires
0
J’aime
0
Intégrations 0
Aucune incorporation

Aucune remarque pour cette diapositive

Adn dels pesols

 1. 1. EXTRACCIÓ D’ADNLa informació de com són i com funcionen els éssers vius es trobaen una molècula nomenada ADN. Els cromosomes estan formatsd’aquesta substància. Tots nosaltres hem sentit parlar qualquevegada d’ella, i aquest curs a més a més l’hem estudiat, peròsobretot ens feia ganes observar-la.
 2. 2. Necessitam qualque cosa que contengui ADN. Qualsevol ésserviu en conté . Un material fàcil d’obtenir i que dóna bonsresultats són els PÈSOLS.
 3. 3. A més dels pèsols, no fan falta gaire coses, tot el que hem fetservir és molt fàcil d’aconseguir:Detergent, alcohol, aigua, ablanidor de carn i una batedora.
 4. 4. Passes que hem seguitPrimer: Hem posat els pèsols a una batedora i hem afegit aigua suficient per aconseguir, després de 10 segons de batre, la consistència d’un puré de pèsols. La batedora fragmenta els teixits i separa cèl·lules dels pèsols, per tant, el que aconseguim és un puré de cèl·lules de pèsol i fragments de teixits.
 5. 5. Segon:Hem passat el puré de pèsols per un colador i l’hem posat a un altrerecipient.Amb això aconseguim decantar part de les restes de teixits i ensqueden les cèl·lules.
 6. 6. Tercer:Una vegada hem tingut el puré colat al recipient, hem afegitl’equivalent d’ ¼ de la quantitat de puré, de detergent líquid il’hem remenat.El detergent actua sobre les membranes cel·lulars, tant lacitoplasmàtica com la nuclear, i les romp, per tant això permetalliberar l’ADN al medi.
 7. 7. Quart:Hem afegit una cullerada d’ablanidor de carn i hem remenat ambsuavitat uns 5 minuts. ¡Alerta! remenar massa fort pot romprel’ADN i fer que sigui mal de veure.L’ablanidor de carn conté enzims capaços de rompre els enllaçosque forma l’ADN amb proteïnes, desprès de la seva acció hauremaconseguit separar les molècules d’ADN.
 8. 8. Cinquè:Hem tombat el recipient que conté el puré de pèsols. Afegimlentament, deixant relliscar per la paret, un volum equivalentd’alcohol de 96º, de tal manera que no es mescli amb elpuré.L’alcohol fa precipitar les molècules d’ADN.
 9. 9. Sisè Esperam unes hores. Després d’aquest temps, apareix unasubstància blanca, com un moc que surt del puré, just a lainterfase puré/alcohol. Fins i tot observant bé, es pot veurequalque filament en forma d’espiral.A les 24 hores encara es fa més visible. Alumnes de 4t d’eso
 10. 10. Sisè Esperam unes hores. Després d’aquest temps, apareix unasubstància blanca, com un moc que surt del puré, just a lainterfase puré/alcohol. Fins i tot observant bé, es pot veurequalque filament en forma d’espiral.A les 24 hores encara es fa més visible. Alumnes de 4t d’eso

×