Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Camilla lentonen - Ongelmanuori vai nuorella ongelma

70 vues

Publié le

Camilla lentonen - Ongelmanuori vai nuorella ongelma

Publié dans : Formation
  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

Camilla lentonen - Ongelmanuori vai nuorella ongelma

  1. 1. ONGELMANUORI VAI NUORELLA ONGELMA? Camilla Lentonen Myllyhoitoyhdistys 2019
  2. 2. Kuka määrittelee ongelman? ■ Nuoren identiteetti kasvaa ja kehittyy – murrosikä ei ole tuulesta temmattu termi! ■ Miten tukea nuoren kasvua ja antaa parhaat mahdolliset eväät elämään? ■ Lyömmekö nuoriin leimoja ja ennakko-oletuksia? ■ Jos sinut nähdään ongelmana, miten itse reagoisit?
  3. 3. Mitä on laadukas kohtaaminen? ■ Dialogi. ■ Kohdataan nuori ihmisenä- ongelma on ongelma, ei nuori itse! ■ Kanssakulkemista, arvostusta ja aitoa välittämistä. ■ Ei tarjota vain omaa näkemystä ”oikeasta tavasta elää”. ■ Arvostus nuoruutta kohtaan yhtenä tärkeänä kehitysvaiheena.
  4. 4. Puheeksiotto- kuuluuko sen edes olla helppoa? ■ Luota omaan tunteeseen, uskalla ottaa vaikeatkin asiat esille. ■ Muista myös, että saatat olla väärässä. ■ Hyödynnä työryhmääsi ympärillä. ■ Ole valmis viemään asiaa eteenpäin. Tarjoudu avuksi. ■ Ilmaise huolesi – Kuuntele – Älä syyllistä!
  5. 5. Ehkäisevä työ kuuluu kaikille! ■ Yhdelläkin turvallisella aikuisella voi olla merkittävä rooli nuoren kannalta. ■ “Islannin malli” hyvä esimerkki, että tuloksia voidaan saada, kun muutetaan omaa ajattelua ja rakenteita, ei ihmistä. ■ Koulutuksella on iso rooli ja merkitys osana ennaltaehkäisyä.
  6. 6. THÄNKS!

×