Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité

Egipt Misr.pptx

 1. Egipt Misr ÎN ARABĂ ‫جمهورية‬ ‫العربية‬ ‫مصر‬ ǦUMHŪRIYYAT MIṢR AL-ʿARABIYYAH REPUBLICA ARABĂ A EGIPTULUI
 2. Cairo- capitala Egiptului Cairo  (în araba ‫القاهرة‬ , Al-Qāhirah ) este capitala Egiptului cu o populație estimată între 18 și 22 de milioane de locuitori și o suprafață de 453 km2. Este cel mai mare oraș din Africa.
 3. Bucătăria egipteană Koshari  Koshari este considerat de mulți dintre egipteni drept preparatul național al Egiptului.  koshari conține un amestec de linte cu orez și macaroane, care este ornat cu boabe de năut, sos de roșii, ceapă și condimente. Este un preparat vegetarian și vegan.
 4. Bucătăria egipteană Molokheyyah  Această supă verde este făcută din frunze de iută, planta din tulpina căreia este produsă o fibră folosită pentru frânghii. Frunzele acesteia sunt folosite des ca legume în țări precum Egiptul, Siria sau Liban. Supa este făcută mărunțind frunzele și fierbându-le. Frunzele de iută se mai folosesc și în alte preparate nord africane. Supa conține și condimente precum usturoiul sau coriandrul și poate conține chiar și carne.
 5. Bucătăria egipteană Macaroni bechamel  Influențele mediteraneene sunt cele mai notabile în acest preparat care este asemănător grecului Pastisio sau italianului pasticcio. Practic, așa cum îi spune numele, acest fel de mâncare conține macaroane, cel mai des paste penne, carne tocată de vită și un sos bechamel. Tot amestecul este pus într- o tavă și dat la cuptor pentru a obține un fel de plăcintă din paste. De cele mai multe ori carnea de vită folosită este amestecată cu condimente și ceapă.
 6. Bucătăria egipteană Falafel  Aceste crochete vegetariene sunt populare în prezent la orice fast food din lume, însă falafel a originat în Egipt. Chiftelele de falafel sunt făcute din boabe de fasole fava sau din năut și sunt folosite în sandvișuri vegetariene, asemănătoare hamburgerilor sau sandvișurilor similare.
 7. Bucătăria egipteană Basbousa  Basbousa e o prăjitură care necesită foarte puține ingrediente și foarte puțin timp astfel că se găsește sub diferite nume în întreaga lume arabă și chiar și în Grecia și Turcia. Această prăjitură este făcută din griș amestecat cu iaurt sau lapte, unt, zahăr, nucă de cocos și migdale. După ce este coaptă în cuptor, peste aceasta se toarnă un sirop făcut din zahăr, apă, miere și apă de portocal sau apă de trandafir, care să aromatizeze siropul. Prăjitura este lăsată pentru câteva ore ca să se însiropeze de la sirop și apoi poate fi consumată.
 8. Araba egipteană  Limba arabă egipteană Este o limbă vorbită de aproape 105 de milioane de egipteni, fiind varietatea de araba înțeleasă poate cel mai mult, datorită popularitații filmelor și emisiunilor de televiziune egiptene.
 9. Araba egipteană  Bună dimineața ----- Sabah Al Khir ------- ‫صباح‬ ‫الخير‬  Bună seara------------ Masâ Al Khir -------- ‫مساء‬ ‫الخير‬  Bine ai venit-------------Ahlan--------------------‫اهال‬  Pace Vouă------Salamu Alaykum---------- ‫عليكم‬ ‫سالم‬  Vouă Pace---Wa-Alikum ALsalam---------- ‫وعليكم‬ ‫السالم‬
 10. Demografie și Educație Demografie Egiptul are o populație de aproximativ 100 milioane de persoane. Majoritatea populației este concentrată de-a lungul Nilui, fiind în proporție de 80% de religie islamica, restul fiind creștini (în principal Copti)- 17%. Educatie Mai mult de jumătate din studenții universităților egiptene sunt femei.Deoarece pe bărbați nu ii preocupa educația .
 11. Va Multumesc pentru atentie Hassan Mohamed 2023
Publicité