Prezantim 1

Komunikimi përmes
televizionit
Punoi : Modesta Mehaj
• Ne mesin e mediav të komunikimit
masiv televizioni ka qenë prijës dhe
vazhdon të jetë prijës përsa i perket
ndikimit të tij tek njeriu . Sot
,televizioni ka bërë që të afrohen
largësitë deri në pikën zero , aq sa
një ngjarje që ndodhë në pikën më
të largët të globit transmetohen
drejtëpërdrejt dhe bëhet e njohur
,shihet apo ndiqet në të gjithë botën
.
• Ndikimi i televizionit është studiuar dhe ka
rezultate të shumta të cilat pohojnë ndikimin e tij
në sferën e opinionit publik .
• Sot ,mediat janë pjesë e pandashme e
përditshmërisë së njeriut.Ato përbëjnë një
konglomerat të terë llojesh të cilat janë
burim i informacionir .edukimi e argetimi
.Njeriu eshte krijuesi i mediave , Mirëpo,
gjatë viteve të zhvillimit të mediave nga ato
te shkruarat e deri ato elektronike ,njeriu
dhe mediat kanë zhvilluar një interaktivitet
shumëdimensional gjatë kohëeksistences
së tyre.
• Media sot është vetë njeriu më gjithë kompleksiterin që e
përbën jetën e tij ,mediat janë pasqyrim i njeriut dhe jetës së tij
,Mediat janë mjet i fuqishëm i komunikimit shoqëror dhe
pasqyrimit të shoqëris njerëzore.Përmes mediave sot realizohet
komunikimi masiv ,qysh herët është konstatuar , interaktiviteti i
medias si transmetuese të mesazhit dhe njeriut (audiencës)si
marrës i mesazhit ,ndërsa vetë mesazhi apo ajo që transmeton
media tek audienca është vërejtur se ka ndikim të fuqishëm tek
ai .Në këtë kontekst ,media ka një ndikim të pamohuesh dhe
shumëdimensional tek individi dhe tek shoqëria. Duke ditur
këtë ndikim të fuqishëm , media gjatë historisë së zhvillimit të
saj jo vetëm është përdorur për të mirë , por edhe është
keqpërdorur, diçka që vazhdon dhe sot e kësaj dite .
Roli i televizionit ka tri funksione themelore që janë informi
,edukimi,argetimi që na bënë me dije se tv është mjet informimi mjaft aktiv
dhe i rendeshishëm dhe duhet të kemi shumë kujdes edhe në
perqendrimin e arritjeve të informacionit që marim.
1 sur 6

Recommandé

Cka nenkuptojm me te drejten e mediave par
Cka nenkuptojm me te drejten e mediaveCka nenkuptojm me te drejten e mediave
Cka nenkuptojm me te drejten e mediavekulla 2010
970 vues2 diapositives
Tafo par
TafoTafo
Tafokulla 2010
254 vues2 diapositives
Prezantim par
PrezantimPrezantim
PrezantimEdiOsmanaj1
129 vues6 diapositives
Reklamat, mjetet e komunikimit par
Reklamat, mjetet e komunikimitReklamat, mjetet e komunikimit
Reklamat, mjetet e komunikimitArmando Selvija
1.8K vues6 diapositives
Mediat e reja par
Mediat e rejaMediat e reja
Mediat e rejaJuna
561 vues20 diapositives
Komunikimi me mediumet par
Komunikimi me mediumet Komunikimi me mediumet
Komunikimi me mediumet Metamorphosis
1.6K vues13 diapositives

Contenu connexe

En vedette

ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd par
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd Clark Boyd
28.7K vues69 diapositives
Getting into the tech field. what next par
Getting into the tech field. what next Getting into the tech field. what next
Getting into the tech field. what next Tessa Mero
6.7K vues22 diapositives
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent par
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search IntentGoogle's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search IntentLily Ray
7K vues99 diapositives
How to have difficult conversations par
How to have difficult conversations How to have difficult conversations
How to have difficult conversations Rajiv Jayarajah, MAppComm, ACC
5.7K vues19 diapositives
Introduction to Data Science par
Introduction to Data ScienceIntroduction to Data Science
Introduction to Data ScienceChristy Abraham Joy
82.6K vues51 diapositives
Time Management & Productivity - Best Practices par
Time Management & Productivity -  Best PracticesTime Management & Productivity -  Best Practices
Time Management & Productivity - Best PracticesVit Horky
169.8K vues42 diapositives

En vedette(20)

ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd par Clark Boyd
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
Clark Boyd28.7K vues
Getting into the tech field. what next par Tessa Mero
Getting into the tech field. what next Getting into the tech field. what next
Getting into the tech field. what next
Tessa Mero6.7K vues
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent par Lily Ray
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search IntentGoogle's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
Lily Ray7K vues
Time Management & Productivity - Best Practices par Vit Horky
Time Management & Productivity -  Best PracticesTime Management & Productivity -  Best Practices
Time Management & Productivity - Best Practices
Vit Horky169.8K vues
The six step guide to practical project management par MindGenius
The six step guide to practical project managementThe six step guide to practical project management
The six step guide to practical project management
MindGenius36.7K vues
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright... par RachelPearson36
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...
RachelPearson3612.8K vues
Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present... par Applitools
Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present...Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present...
Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present...
Applitools55.5K vues
12 Ways to Increase Your Influence at Work par GetSmarter
12 Ways to Increase Your Influence at Work12 Ways to Increase Your Influence at Work
12 Ways to Increase Your Influence at Work
GetSmarter401.7K vues
Ride the Storm: Navigating Through Unstable Periods / Katerina Rudko (Belka G... par DevGAMM Conference
Ride the Storm: Navigating Through Unstable Periods / Katerina Rudko (Belka G...Ride the Storm: Navigating Through Unstable Periods / Katerina Rudko (Belka G...
Ride the Storm: Navigating Through Unstable Periods / Katerina Rudko (Belka G...
DevGAMM Conference3.6K vues
Barbie - Brand Strategy Presentation par Erica Santiago
Barbie - Brand Strategy PresentationBarbie - Brand Strategy Presentation
Barbie - Brand Strategy Presentation
Erica Santiago25.1K vues
Good Stuff Happens in 1:1 Meetings: Why you need them and how to do them well par Saba Software
Good Stuff Happens in 1:1 Meetings: Why you need them and how to do them wellGood Stuff Happens in 1:1 Meetings: Why you need them and how to do them well
Good Stuff Happens in 1:1 Meetings: Why you need them and how to do them well
Saba Software25.3K vues
Introduction to C Programming Language par Simplilearn
Introduction to C Programming LanguageIntroduction to C Programming Language
Introduction to C Programming Language
Simplilearn8.5K vues
The Pixar Way: 37 Quotes on Developing and Maintaining a Creative Company (fr... par Palo Alto Software
The Pixar Way: 37 Quotes on Developing and Maintaining a Creative Company (fr...The Pixar Way: 37 Quotes on Developing and Maintaining a Creative Company (fr...
The Pixar Way: 37 Quotes on Developing and Maintaining a Creative Company (fr...
Palo Alto Software88.4K vues
9 Tips for a Work-free Vacation par Weekdone.com
9 Tips for a Work-free Vacation9 Tips for a Work-free Vacation
9 Tips for a Work-free Vacation
Weekdone.com7.2K vues
How to Map Your Future par SlideShop.com
How to Map Your FutureHow to Map Your Future
How to Map Your Future
SlideShop.com275.1K vues

Prezantim 1

  • 2. • Ne mesin e mediav të komunikimit masiv televizioni ka qenë prijës dhe vazhdon të jetë prijës përsa i perket ndikimit të tij tek njeriu . Sot ,televizioni ka bërë që të afrohen largësitë deri në pikën zero , aq sa një ngjarje që ndodhë në pikën më të largët të globit transmetohen drejtëpërdrejt dhe bëhet e njohur ,shihet apo ndiqet në të gjithë botën .
  • 3. • Ndikimi i televizionit është studiuar dhe ka rezultate të shumta të cilat pohojnë ndikimin e tij në sferën e opinionit publik .
  • 4. • Sot ,mediat janë pjesë e pandashme e përditshmërisë së njeriut.Ato përbëjnë një konglomerat të terë llojesh të cilat janë burim i informacionir .edukimi e argetimi .Njeriu eshte krijuesi i mediave , Mirëpo, gjatë viteve të zhvillimit të mediave nga ato te shkruarat e deri ato elektronike ,njeriu dhe mediat kanë zhvilluar një interaktivitet shumëdimensional gjatë kohëeksistences së tyre.
  • 5. • Media sot është vetë njeriu më gjithë kompleksiterin që e përbën jetën e tij ,mediat janë pasqyrim i njeriut dhe jetës së tij ,Mediat janë mjet i fuqishëm i komunikimit shoqëror dhe pasqyrimit të shoqëris njerëzore.Përmes mediave sot realizohet komunikimi masiv ,qysh herët është konstatuar , interaktiviteti i medias si transmetuese të mesazhit dhe njeriut (audiencës)si marrës i mesazhit ,ndërsa vetë mesazhi apo ajo që transmeton media tek audienca është vërejtur se ka ndikim të fuqishëm tek ai .Në këtë kontekst ,media ka një ndikim të pamohuesh dhe shumëdimensional tek individi dhe tek shoqëria. Duke ditur këtë ndikim të fuqishëm , media gjatë historisë së zhvillimit të saj jo vetëm është përdorur për të mirë , por edhe është keqpërdorur, diçka që vazhdon dhe sot e kësaj dite .
  • 6. Roli i televizionit ka tri funksione themelore që janë informi ,edukimi,argetimi që na bënë me dije se tv është mjet informimi mjaft aktiv dhe i rendeshishëm dhe duhet të kemi shumë kujdes edhe në perqendrimin e arritjeve të informacionit që marim.