Publicité
Publicité

Contenu connexe

Similaire à Social Media Days 2013 Notater(20)

Plus de Nils Petter Nordskar(20)

Publicité

Social Media Days 2013 Notater

 1. Notater og inntrykk fra Social Media Days 2013 av Hans Stenseng P.S. Dette notatet er ment som en reminder for deg som var tilstede på konferansen. Hensikten har ikke vært å lage et detaljert referat, men å by på notater og stikkord, som kanskje kan gjøre det enklere for deg å huske det viktigste som ble sagt.
 2. Cecilie Staude & Svein Tore Marthinsen #bokavår SOSIAL KOMMUNIKASJON Personlig – Samtale – Verdi Sosiale medier er ikke en haug med kanaler som har like egenskaper, de har ulike særtrekk og egenskaper og egne sett kulturer. Dette er viktig kunnskap for å kunne være kanal-unik.
 3. Cecilie Staude & Svein Tore Marthinsen PERSONLIG SAMTALE VERDI De nye redskapene gir oss Du må invitere for å oppnå Å tilføre verdi handler ikke mulighet til å kommunisere deltagelse! Men har du bare om å tilføre innhold på en mer likeverdig måte. invitert ett menneske, da må som oppleves som verdifullt du lytte! for oss selv. Vi har 140 tegn til disposisjon på Twitter, Deretter må du delta, tilføre Det handler om gjensidig vi har samme statuslinje og ditt perspektiv, dine verdiskapning. Det handler vi har samme utgangspunkt erfaringer. Da har du om at dine EGNE kunder er for å starte en blogg forutsetningene for å starte de som vet best hva du bør en god dialog. bli bedre til.
 4. Joakim Vars Nilsen Mediafront/McCann People want to believe in a character/person that is within your brand Det handler ikke om enkelte bestanddeler, det handler om hvordan alle dine merkevarer kan spille sammen for å danne et felles bilde. Det handler fortsatt om emosjonell, magisk historiefortelling
 5. Gi folk noe å gjøre, og noen å gjøre det med. Hjelp folk med å ha noe å si, la dem fremstå som bedre Skap levende minner Plasser merkevaren i hodet og hjertet til folk Aktiver minner i kjøps-øyeblikk
 6. Thomas Moen – Good Morning - Let your body drive – Vis frem bilens unike egenskaper på en engasjerende måte. Gjør det enkelt, morsomt og engasjerende. Nøkkelspm: Hvordan få folk til å komme tilbake? Hvordan engasjerer vi dem over flere dager? Hvordan kan vi bringe sammen offline & online?
 7. Løsning Resultat Læringsmål Hva kunne vi gjort bedre? - La bilen kjøre - 126k besøk - Keep it simple! Ikke spurt om Facebook- MOT den som til login for tidlig og gitt et enhver tid leder! - 70k spillere - Gamifictaion! annet alternativ. - Den som er - Gjennomsnittlig - Offline vs Online Synliggjort ”call to nærmest ilen engasjert i 12 min action” - Vist hva de etter 10 dager, pr besøk! - Realtime ”burde” gjøre i tillegg til å får bilen! besøke kampanjen Gjort det lettere å dele Har du gamification- effekter, gjør du det lett å dele!
 8. Hans Petter Nygård Hansen & Marius Eriksen For Berg-Hansen Reisebureau AS Hovedmålet var å gjøre 400 ansatte klare for å bruke sosiale medier. Resultatene skapte også økt kundeverdi, nye kunder og økt søknadsmasse av de som ønsker å jobbe i Berg-Hansen
 9. Hovedlærdom Jeg er meg selv nærmest! Den eneste måten å engasjere, er å gi bort (rett) ting! Skal dine ansatte lære, må de få prøve!
 10. Hanne Lene Norup Dahlgren – TV3 TV blir sosialt! 88% av iPad-eiere bruker den samtidig som de ser på TV. 44% bruker den til sosiale medier, 45% shopper, 35% søker informasjon. Samtidig som de ser på TV! ¼ mellom 18-34 år oppgir at de har startet å se på et program grunnet at de har hørt om det i sosiale medier Vil du integrere en kampanje i film/tv-serie må du følge enkelte ”peaks”. Høydepunktene i filmen skaper økt interaksjon i sosiale medier.
 11. God integrasjon krever planlegging. 1. #-strategi – promoted tweets – tone of voice 2. # on air med call to action – legg fokus på plot – manusintegrering om mulig 3. Live tweets – involver cast – retweet og @reply 4. Gjenta Call To action – integrer med markedssamarbeid. Folk flest har teknofobi! Twitter og social TV er for en LITEN gruppe mennesker i Norge MEN Twitter-aktive er opinionsledere og har stort nedslagsfelt En god sosial tv kampanje er enkel, tar ikke vekk fokus, men komplementerer programmet.
 12. Aina – SPRE/PR Operatørene Sosiale medier er de glade amatørers lekerom Hva har de som vi ikke har? - Tid og INGENTING å tape - Kreativitet krever å gi opp kontroll og akseptere feil, ignoranse og fortolkninger Vi må derfor være PROFFE AMATØRER Coca Colas oppdeling 70% av midlene går til kampanjer som er testet før - 20 % er testet av andre og funker for de - 10% er for utprøving av noe helt nytt Vi må være kreative på hvordan vi skal involvere folk!
 13. 4 trender - Tilbake til virkeligheten - Vi vil knyttes nærmere virkeligheten og det som skjer gjennom sosiale medier - Sanntidskommunikasjon - Det handler om å utnytte det positive i det som skjer.- - Innholdsbasert kommunikasjon - Relevant substans som gjør at brukerne kommer tilbake - Selvmobilisering - Kotler nevner dette i sin nyeste bok - Her utnyttes gjennomsiktigheten som gis av sosiale medier - Gjør forbrukeren i stand til å gjøre det beste ut av seg selv. La oss se på verden LITT annerledes
 14. Karine Storaaker Braaten – Mobiento 87% av de med smartphone bruker den til å besøke sosiale medier 54% bruker den til sosiale medier HVER DAG Den mobile kunden oppsøker deg i flere kanaler i løpet av et døgn 62% benytter sin smartphone mens de ser på tv Kontekst og målgruppe er vesentlig for mobil suksess. Hva gjør vi i Sosiale medier? Ser(følger med/smugkikke), Dele, Mene, Bygge/Pleie Relasjoner, Skryte, sammenlikne. Det kommer ikke bare EN kunde inn i butikken din lenger, det kommer et sosialt samfunn.
 15. Kampanjer skal ikke være TILPASSET mobil, den må være optimalisert for kanalen Den mobile kunden er mektig og godt informert! Ha veiledning internt for hvordan håndtere slike (av og til vrange) kunder!
 16. Johan Dolven – HELP Forsikring Et (online) angrep på selskapet, eller mot en av våre ansatte føles like ille som når noen mobber sine egne barn. Det kan ikke være slik at hets på Facebook, blir en ny utpressingsmetode, som gagner den som skriker høyest. For oss, og andre komplekse service- organisasjoner, er ikke Facebook en plass å være. Dette er fordi på Facebook har enhver forbruker, større makt enn bedriften.
 17. Carl Thomas Aarum – DINAMO Det burde ikke komme som en overraskelse for noen, at et forsikringsselskap som er i et konstant konfliktfylt forhold med sine kunder, at når man ”åpner døra” så vil det renne inn dritt… Det er bedre å ha en Facebook-vegg hvor vi kan være en del av en dialog, enn at diskusjonen går i kanaler der vi ikke kan se dem (Rune Reitan, NSB).
 18. Mange bedrifter har løsninger som passer perfekt til å håndtere problemer, men de passer ikke nye løsninger, ny teknologi og forbrukerens nye makt. ”The old solutions, have become the new problems” – Shoshana Zuboff, Bloomberg Businessweek, 2009 Det handler ikke lenger om statusobjekter, det handler om statusoppdateringer! Folk venner seg til at de er i førersetet i kundeforholdet, derfor må bedriftene tilpasse seg og håndtere alle kundens forskjellige problemer.
 19. - Karl Philip Lund - Enklere Liv - Det geniale med Facebook er at forbrukeren kan velge hva de vil lytte til Suksessfaktorer for suksess med Enklere Liv: - Enkel Ide - Julekalender - Vinnere hver dag - Bruk e-post-basen du allerede har - Stor hovedgevinst - Utnytt sosiale mekanismer
 20. ”In real life, strategy is actually very straight forward. You pick a general direction and implement like hell!” – Jack Welsh. ”Dont have any meetings about your web strategy, just do stuff.”
 21. Tom Ovind & Lars-Petter Windelstad Kjos FORSVARET 80.000 medieoppslag i 2012, 30.000 av de om Afghanistan. 92% oppgir at de får informasjon om forsvaret gjennom media Gikk vekk fra de begrensninger gitt av Facebook-veggen og valgte en kampanjeside der man både kan gå inn og delta uten å måtte innom kampanjesiden på Facebook.
 22. Ole Kristian Hustad – APT Selv kjedelige budskap kan gjøres morsomme Finn.no skulle velge ny strategi for nett. Spm er, hva er stort på nett? Jo porno og katter.. Så da valgte APT en katt! Facebook er et utmerket sted å teste ut nye reklamekonsepter. Det gir umiddelbar og reel respons, samtidig som det er en billig kanal.
 23. Vi er konsistente i status-oppdateringen. Det er alltid katten som snakker Konkurranser engasjerer, men del kun ut unike, snåle, premier. De store nettkampanjene legger vi på egne sider og henter trafikk fra Facebook.
 24. Troels Skjelbo – YouSee Gjør det av rett grunn Gjør det på rett måte Få de rette resultater Ikke fokuser på Identifiser Forankre det i Spredning teknologiske strategiske hjertet av Dialog endringer, ikke bli muligheter organisasjonen Gladere kunder som med, bare fordi det hjelper hverandre vokser, eller ”alle De fleste ”strategier” Ansvaret bør er der”. er ikke dette, men fordeles utover Hva skal vi bli en rekke taktikker. organisasjonen, bedre på? Fokuser på dine med en egne kunder og ditt En strategi skal ”hovedsentral” Det sosiale produkt i eget marked. identifisere salgsprosessen muligheter Forretnings-relevant måleparameter/KPI Enda bedre Likes er et godt mål, integrasjon med men ikke la det stå kundeservice alene!
 25. Oppsummert - Bruk sosiale medier om det betyr noe for deres kunder - Det er mer enn Facebook, identifiser dine strategiske muligheter - Forankre, forankre, forankre - Lag forretningsnære KPIer - Prioriter det!
 26. Dag Inge Fjeld & Jørgen Helland Twitter er et elitefenomen iflg. Teknoraster Kunnskapsrike mennesker blogger. - De blogger fordi de er naturlig vant til å skrive. - De blogger gjerne fordi de er frustrerte over at de ikke blir hørt godt nok i sin jobb-stilling - De som skriver blogger, leser blogger.
 27. Høy økonomisk kapital Høy økonomisk- & Skaperne - Ikke de mest digitalt kulturell-kapital - Oppdaterer FB ofte, modne - Kongene av Twitter skriver ofte blogg - Vær derfor konkret og – Formidler og foredler - Bruker gjerne FB i eksklusiv - Dialog med virksomheter jobbsammenheng - De er lite aktive på på FB er ikke spesielt - Setter pris på å være i Facebook viktig dialog med virksomheter på - Stort sett passive - Har store nettverk FB mottakere - Definisjonsmakt - Elsker smarttelefonen, har - Glidende overganger - Godt orientert mange apper og bruker mellom jobb og fritid - Leser blogger! begge flittig - Blogger ikke, men leser og - Tydelig skille mellom jobb inspireres av og fritid på nett. meningsbærere
 28. Lucas Watson – YouTube Youtube is a part of the social mediasphere, we help businesses connect with consumers You upload to YouTube, because you want the reward, the ”wow”, the feeling that others share and like your video. We don’t make anything, but we keep the story going.
 29. How to use YouTube for the social conversation: - As a kid, I did not learn, by standing next to the pool, having my mom and dad tell me how to swim. I learned by jumping in the pool. This goes for YouTube as well. Jump in, get started and get creative. You need sight, sound and motion.
 30. Eeeh.. Hva lærte jeg i år? Vi må vite hva vi vil med sosiale medier, lære underveis, skape innhold og lytte. Det kan være risikabelt å kun skape kultur, og ikke ha retningslinjer innad i organisasjonen for sosiale medier. Men det handler mye om å skape en dugnadsånd, og en enighet som gjør at alle er trygge på hvordan man ønsker å kommunisere. Det handler fremdeles om å skape innhold som engasjerer, men med et enda større fokus på det unike.
 31. Social Media Awards 2013 Beste sosiale Beste Beste WildCard Beste medier plattform krisehåndtering Kundeengasjement - Norges Kreative - Vinneren er: - Vinneren er: - Billettservice Fagskole - SAS - Girl Geek - Kreftforeningen - Altibox Dinners Oslo - Northern Norway - Aktuelt Haugalandet - Vinneren er: - Vinneren er: - Aktuelt - Kreftforeningen Haugalandet
 32. Social Media Awards 2013 Årets Sosiale Medier Årets Sosiale Medier Byrå Aktivitet/Kampanje - Sparebank 1 - Halogen - Norad - Netlife Research - Dir. For samfunnssikkerhet og beredskap Vinneren er: - Vinneren er: - Norad Netlife Research
 33. Årets beste tweet Årets Sosiale Medier Årets Facebook Page Personlighet Vinneren er: - Vinneren er: Shortlist @oslopolitiops Anita Krohn Traaseth, - Godfisk Adm dir Hewlett Packard - Norges Kreative Fagskole - Gjensidige - Komplett.no - Microsoft Norge - Kondomeriet - Helsedirektoratet – Små grep Finalister - Kreftforeningen - NAV - Foreldrepenger - NetCom - Vinneren er: NAV – Foreldrepenger
Publicité