Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Llojet e baterive

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité

Consultez-les par la suite

1 sur 10 Publicité
Publicité

Plus De Contenu Connexe

Plus récents (20)

Publicité

Llojet e baterive

  1. 1. Jane qeliza qe Punojne se bashku
  2. 2. Bateri 9 V Brenda nje baterie 9 V jane te lidhura 6 bateri 1.5 v 6 x 1.5 =9v
  3. 3. • 1.5 volt • Punojne mire nqs perdor 100 mA ose me pak • Kapacitet I ulet • Nje periudhe jete prej 3 vjetesh
  4. 4. anode and anode collector Cathode collector MnO2 NH4Cl ZnCl2
  5. 5.  1.5 V: e humbin fuqine gradualisht  Anoda (-):Anoda (-): Zn + 2 OHZn + 2 OH-- ---> ZnO + H---> ZnO + H22O + 2e-O + 2e-  Katoda (+):Katoda (+): 2 MnO2 MnO22 + H+ H22O + 2e- --->MnO + 2e- --->Mn22OO33 + 2+ 2 OHOH--
  6. 6. MnO2, graphite Zn powder steel Metal nail Electrolyte KOH
  7. 7. • Anoda: litium • Katoda : Oksid magnezi • Kjo bateri zgjat me shum
  8. 8.  Kur karikon nje bateri, detyronKur karikon nje bateri, detyron elektronet te shkojne mbrapshtelektronet te shkojne mbrapsht (nga + tek -) Per te bere kete duhet(nga + tek -) Per te bere kete duhet nje tension me I larte mbrapa senje tension me I larte mbrapa se perpara Kjo eshte dhe arsyeja pseperpara Kjo eshte dhe arsyeja pse ammeter ne makinen tone shkonammeter ne makinen tone shkon lart ndersa bateria karikohet dhelart ndersa bateria karikohet dhe me pas kthehet normalme pas kthehet normal

×