Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Bon Nadal

1 409 vues

Publié le

Publié dans : Spirituel
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Bon Nadal

 1. 1. Poema de Víctor Hugo Escrit al S. XIX (l’he traduït)
 2. 2. Et desitjo primer que estimis, i que estimant, també siguis estimat. I que, de no ser així, siguis breu a oblidar i que després d'oblidar, no guardis rancors. Desitjo, doncs, que no sigui així,però que si ho és, sàpigues ser sense desesperar.
 3. 3. Et desitjo també que tinguis amics, i que, fins i tot dolents i inconseqüents siguin valents i fidels, i que com a mínim n’hi hagi un en qui puguis confiar sense dubtar
 4. 4. I perquè la vida és així, et desitjo també que tinguis enemics. Ni molts ni pocs, en la mesura exacta, perquè, algunes vegades, et qüestionis les teves pròpies certeses. I que entre ells, n’hi hagi com a mínim un que sigui just, perquè no et sentis massa segur
 5. 5. Et desitjo a més que siguis útil, més no insubstituïble. I que en els moments dolents, quan no quedi rés més, aquesta utilitat sigui suficient per a mantenir-te dret.
 6. 6. Igualment, et desitjo que siguis tolerant, no amb els que s'equivoquen poc, perquè això és fàcil, sinó amb els que s'equivoquen molt i irremeiablement, i que fent bon ús d'aquesta tolerància, serveixis d'exemple a uns altres.
 7. 7. Et desitjo que sent jove no maduris massa de pressa, i que ja madur, no insisteixis en rejovenir, i que sent vell no et dediquis al desesper. Perquè cada edat té el seu plaer i el seu dolor i és necessari deixar que flueixin entre nosaltres.
 8. 8. Et desitjo de passada que siguis trist. No tot l'any, sinó tot just un dia. Però que en aquest dia descobreixis que el riure diari és bo, que el riure habitual és insuls i el riure constant és malsà .
 9. 9. Et desitjo que descobreixis, amb urgència màxima, per damunt i malgrat tot, que existeixen, i que t'envolten, éssers oprimits, tractats amb injustícia i persones infelices.
 10. 10. Et desitjo que acariciïs un gos, alimentis a un ocell i escoltis a una cadernera alçar triomfant el seu cant matinal, perquè d'aquesta manera, et sentiràs bé per res.
 11. 11. Desitjo també que plantis una llavor, per més minúscula que sigui, i la acompanyis en el seu creixement, perquè descobreixis de quantes vides està fet un arbre.
 12. 12. Et desitjo, a més, que tinguis diners, perquè és necessari ser pràctic, I que com a mínim una vegada per any posis una mica d'aquests diners davant teu i diguis: “Això és meu” només perquè quedi clar qui és l'amo de qui .
 13. 13. Et desitjo també que cap dels teus afectes mori, però que si en mor algun, puguis plorar sense lamentar-te i sofrir sense sentir-te culpable.
 14. 14. Et desitjo per fi que, sent home, tinguis una bona dona, i que sent dona, tinguis un bon home, al matí i al dia següent, i que quan estigueu exhausts i somrients, parleu sobre l’amor per recomençar.
 15. 15. Si totes aquestes coses arribessin a passar, no tinc rés més que desitjar-te. BON NADAL I FELIÇ 2009 DEL JOAN

×