Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

0

Partager

Télécharger pour lire hors ligne

Papers ambientals-juny-2012-num20

Télécharger pour lire hors ligne

Papers Ambientals nº20

Livres associés

Gratuit avec un essai de 30 jours de Scribd

Tout voir
  • Soyez le premier à aimer ceci

Papers ambientals-juny-2012-num20

  1. 1. PAPERS AMBIENTALS JUNY 12- Número 20 Benvolguts pares i mares: De bell nou ens dirigim a vosaltres per contar-vos allò que hem fet en el nostre centre al llarg d’aquest darrer trimestre i els projectes que tenim en marxa per a aquest final de curs. PROJECTE MULTIDISCIPLINAR: com ja us vam informar a principis de maig es realitzà l’exposició dels diferents treballs realitzats sobre el projecte d’enguany, LA SERRA DE TRAMUNTANA. Relacionat amb aquest projecte, el primer que ens agradaria fer és informar-vos dels guanyadors del concurs fotogràfic SERRA DE TRAMUNTANA ... 1r premi: "Cova de Sant Antoni" de Julià Llinàs Ferrer de 2CS 2n premi: "Sa Marina" de Pau Pérez Rebassa de 2CS 3r premi: "Flor d'ametller" de Claudia Serra Gervilla de 4DS
  2. 2. Aquí teniu algunes imatges de l’exposició LA SERRA DE TRAMUNTANA: La fauna de la serra. Arguments per a la conservació de la Serra. Les llegendes de la Serra. Professions artesanals, vida a una possessió. La silueta de la Serra
  3. 3. HORT ECOLÒGIC: seguim el projecte de l'hort ecològic i jardí de planta autòctona. Al llarg de la tercera avaluació hem sembrat els pebrers, tomatigueres, albergínies i mongetes que es troben en procés de creixement. Patateres, alls i porros ja es troben a punt per la recollida. Pel que fa a les pasteres de planta autòctona hem continuat el seu manteniment i hem col·locat les teules restaurades durant l’hivern. La Conselleria de Mediambient ens ha proporcionat 15 exemplars de garballons, arboceres i pins, que donat el seu petit tamany, de moment hem transplantat dins cossiols. També hem demanat al bar els residus orgànics apropiats per a la compostera, i pensam que pel curs que ve ja hi haurà un poc de compost. AULA NETA: El grup guanyador del concurs “aula neta” (i que per tant rebrà el premi d’un berenar) ha estat el 3r ESO D Aula B2, desde aquests papers ambientals ens agradaria felicitar al grup guanyador i recordar que l’objectiu d’aquest concurs era el d’aconseguir més netedat dins les nostres aules, objectiu aconseguit només parcialment i que per tant l’any que ve continuarem treballant en aquest sentit. També dir-vos, que el programa de neteja de patis ha estat un èxit, malgrat el nostre objectiu seria el d’aconseguir una major conscienciació entre l’alumnat, de tal manera que aquests tipus de programes no fossin necessaris.
  4. 4. I ja per finalitzar els darrers papers ambientals d’enguany, aquí us deixam el darrer suggeriment excursionista d’aquest curs i una recepta de productes de temporada que potser us refrescarà una miqueta l’estiu. EL CAMÍ DE SA MARINA INICI I FINAL: Son Olesa (carretera de Valldemossa-Banyalbufar, km 72,8) DIFICULTAT: Hi ha camí sempre i l'excursió és fàcil. Si de cas, evitar les hores de sol a la tornada ja que es costa amunt i fins al final no hi ha masses ombres. HORARI: 3 h de camí efectiu. (1,5 h d'anada i 1,5 de tornada) CARTOGRAFIA: Mallorca Tramuntana Central . Editorial Alpina. DESCRIPCIÓ: Bona excursió ara que ve l'estiu, ja que arribarem al Port de Valldemossa on podem gaudir d'un bon bany. Sa Marina és el nom que li donen els valldemossins a la zona costera que va des del Port de Valldemossa fins Sa Foradada. Sense dubte el camí d'avui el feien servir els qui treballaven pels senyors de Son Olesa i Son Ferrandell, que baixàvem a pescar els preuats peixos de les blavenques aigües. Començem a les cases de Son Olesa on a uns 200 m en direcció a les cases de la urbanització, trobarem a mà dreta un botador de fusta que superarem i ja comença el camí. Si ens fixem a la nostra esquerra veurem el Puig de Sa Moneda on l'arxiduc Lluís Salvador va fer construir un mirador d'estil àrab. Aquest camí que inicialment és planer comença a baixar una vegada arribam a una zona de bosc. Aprofitem bé l'ombra de les alzines perquè aviat deixarem de tenir-la. El camí continua descendint i en successius revolts ens va atracant al Port que ja es veu allà baix. Sembla increïble com els nostres avantpassats podíem veure possibilitats de baixar i fer camí per aquests llocs tan agrests. En alguns trams el camí mostra el seu antic empedrat. Ja arribant baix tenim una caseta abandonada amb una alta xemeneia. Hem de tirar a l'esquerra fent un petit tros per damunt de la paret de pedra en sec qui hi ha davant la caseta. Després tornem collir camí i sense dificultats arribam al Port. La tornada es fa pel mateix camí d'anada. També hi ha la possibilitat de haver deixat cotxes baix i així ens estalviem la tornada. (GESP, grup excursionista de Son Pacs, excursió feta el 8 de juliol de 2011) GRANISSAT DE MADUIXOT Ingredients per a 4 persones: • 400 g de maduixots • 4 cullerades soperes de sucre • 1 llimona • 50 ml de licor de taronja • 150 ml d’aigua Elaboració: ⇒ Es fa un almívar fent bullir, en un cassó, l’aigua amb el sucre i el licor, fins que es fon. ⇒ Es netegen els maduixots i es trituren. ⇒ Es barregen amb el suc de la llimona i l’almívar. ⇒ S’aboca tot en una plata plana i es posa al congelador. ⇒ Passats uns 45 minuts es treu i es remena amb una forquilla. ⇒ Es torna posar al congelador uns 30 minuts més. ⇒ Es treu, es torna remenar i es serveix en copes individuals.

Papers Ambientals nº20

Vues

Nombre de vues

130

Sur Slideshare

0

À partir des intégrations

0

Nombre d'intégrations

53

Actions

Téléchargements

2

Partages

0

Commentaires

0

Mentions J'aime

0

×