Publicité

Kansen zien kansen benutten okw woerden

Ondernemer en entrepreneur
7 Jun 2012
Publicité

Contenu connexe

Publicité
Publicité

Kansen zien kansen benutten okw woerden

 1. KANSEN ZIEN EN KANSEN BENUTTEN OKW LUNCH 7 JUNI Piet van Vugt
 2. ONDERNEMEN PIET VAN VUGT WOERDEN 7 JUNI 2012 KANSEN ZIEN EN KANSEN BENUTTEN
 3. Lijfspreuk “Degeen die beslist en zich wel eens vergist, brengt meer geld in de kist dan de perfectionist die de aansluiting mist!”
 4. Achtergrond • Gestart in 1990 met ICT bedrijf Modulair • Sinds dien: – 24 nieuwe ondernemingen gestart – 9 maal een onderneming gefuseerd – 13 ondernemingen overgenomen – 11 maal een onderneming verkocht – 27 maal een minderheidsbelang genomen in andere ondernemingen Waar ben ik toch mee bezig geweest..?
 5. Succesvolle groei ondernemingen • Een heldere strategie voor een specifiek onderscheidend product / dienst voor een duidelijk gekozen marktsegment. • Een kernteam van 2-3 mensen (ondernemers) die vol enthousiasme en passie werken aan “hun” onderneming. • Een “eigen cultuur beleving” binnen de onderneming. Het begint met de vraag: Waarom? Doen we dit…. • Volledig in “controle” van de financiële situatie, vinger aan de pols, ze weten wat ze doen. • Optimaal gebruik maken van ICT systemen. • Beperkte schaalgrootte maximaal 50-60 mensen.
 6. Is er een handboek voor succes ? NEE, omdat succes in de toekomst zeker niet op dezelfde manier tot stand zal komen als in het verleden.
 7. Fusies • Fusies bestaan niet, het is altijd een overname….. • Fusie om de waarde van de synergie is onzin…. Synergie is een valkuil en een illusie !
 8. Overnemen Overnemen is het kopen van marktaandeel. Geld = Groei Groei… is het creëren van markten Groei = Geld Door het overnemen van bedrijven wordt de waarde voor de aandeelhouders vernietigd.
 9. Vergeet de mislukkingen Snel voorwaarts door fouten ! • Als uw bedrijf op dit moment niet wordt gebeukt en gebutst door de razendsnelle economische ontwikkelingen dan …. is het er geweest • In dit bedrijf word je ontslagen als je geen fouten maakt.
 10. Wat werkt dan wel ? • Afsplitsingen De fusies van vandaag zijn de afsplitsingen van morgen. • Opsplitsing van het vermogen De som der delen is meer dan het geheel. • Talent in huis halen Het is gemakkelijker een organisatie op te heffen dan haar te veranderen. …Bouw nieuwe… • Vergeet de regels! Als mensen nooit iets dwaas deden, zou er nooit iets intelligents worden gedaan.
 11. Focus en Passie • Focus…maak keuzes… waarin ben je onderscheidend en creëer je bijzondere waarde Het belangrijkste van focus is de andere zaken niet meer doen. • Passie vraag om.. Enthousiaste mensen.
 12. Wat doe ik vandaag anders • Mensen, selecteren op diversiteit en mentaliteit, de vaardigheden aanleren. • Minimaal 50% vrouwen en vrouwen in het management. • Innovatie gedreven. • Cultuur en Marketing volledig gericht op de beleving, Why – How – What • Samenwerken, netwerken in alle variaties.
 13. ROUGH ECONOMY AHEAD Road to the future
 14. Beyond the crisis
 15. De 7 krachten 1. Economie: krimp, gevolgd door lagere groei en creative destruction; 2. Demografie: vergrijzing, groei buiten Europa, urbanisatie; 3. Globalisering en het Verre Oosten: The World goes Pacific; 4. Natuur en milieu: kwaliteit van onze leefomgeving onder druk; 5. Voedsel, energie en materialen: no more plenty; 6. ICT: anders organiseren; 7. Maatschappelijk-economische attitude: naar duurzame gretigheid.
 16. ECONOMIC RESET VIER KRITISCHE DIMENSIES VAN BEDRIJFSVOERING 1. Korte termijn-interventies: wat moeten we doen en kunnen we doen op korte termijn? 2. Vernieuwende strategie: moeten we onze richting aanpassen, wat wordt dan onze nieuwe richting, welke vernieuwing gaan we brengen. 3. Innovatief organisatiemodel: moeten we onze organisatie en ons netwerk anders inrichten, en hoe dan? 4. Transformatie: hoe realiseren we de benodigde veranderingen?
 17. Waarom veranderen? Het gaat nu prima, ik zie geen reden om te veranderen. There are 3 kinds of people: The people who make things happen! (7%) The people who watch things happen! (13%) The people who wonder what happend! (80%)
 18. EEN NIEUWE FASE Natuurlijke hulpbronnen blijken eindig en financiële middelen niet oneindig We moeten verduurzamen en versoberen. Dit begint met het herdefiniëren van geluk en tevredenheid.
 19. EEN NIEUWE FASE Natuurlijke hulpbronnen blijken eindig en financiële middelen niet oneindig Is werk dat leidt tot hoge beloning en veel macht aantrekkelijk Of wordt werk wat bijdraagt aan een hoger doel en zelfontplooiing aantrekkelijk?
 20. Steve Jobs
 21. EEN NIEUWE FASE Natuurlijke hulpbronnen blijken eindig en financiële middelen niet oneindig Niet het geld maar het doel van de organisatie wordt belangrijker!
 22. De Gouden Cirkel van ondernemen!
 23. The story you tell is the product you sell!
 24. WERK WERK WERK Mensen zijn geen “productiemiddelen” meer maar worden “investeringen” die door persoonlijke ontwikkeling van talenten te gelde worden gemaakt! Werkervaring is belangrijker dan een diploma!
 25. TALENTEN Uitgaan van ieders unieke talent is duurzaam Het leidt tot maximale effectiviteit en weinig verspilling. Mensen die doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden hoeven nauwelijks begeleid en gecontroleerd te worden.
 26. TALENTEN Uitgaan van ieders unieke talent is duurzaam Als talenten kunnen werken waar ze willen en wanneer ze willen, zonder voortdurende controle, is er een unieke waarde!
 27. ARBEIDSRELATIES Er ontstaan vele vormen van nieuwe arbeidsrelaties.  Zelfstandigen zonder personeel  Meerdere loopbanen gelijktijdig  Per levensfasen andere loopbaan waarden  Per levensfasen omscholen
 28. ARBEIDSRELATIES Er ontstaan vele vormen van nieuwe arbeidsrelaties.  Waardering op basis van talent en prestatie i.p.v. functie  Transferpremie bij wisseling werkgevers  Van grotere organisaties > kleine samenwerkende netwerken
 29. ONDERNEMEN Wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw leiderschap? De trend is duurzaam leiderschap. Duurzaam staat voor creatief en visionair, het gaat om dienend en authentiek leiderschap. De kracht om te verbinden van netwerken binnen de organisatie (medewerkers) en netwerken buiten de organisatie (klanten, leveranciers, aandeelhouders, etc.) Continu communiceren over de strategische richting van de organisatie.
 30. UITDAGING Dertigers en veertigers zijn nauwelijks bezig met talent ontwikkeling Reden: zorgen om huis, baan en gezin. In deze groep zit 70% van de drop- outs, hiervan zijn de maatschappelijke kosten gigantisch. Op basis van ervaring en leerbaarheid hebben zij juist de optimale leeftijd om hun talent te ontwikkelen en ook economisch gezien een prima terugverdientijd!
 31. SOCIALE INNOVATIE Het verbinden van eigentijdse inzet van personeel met verbeterde bedrijfsprestaties. Het gevolg is een grotere vrijheid en autonomie voor de werknemer en meer flexibiliteit voor de organisatie.
 32. NIEUWE LEERVORMEN De snelheid en hoeveelheid informatie, vraagt om andere leervormen. Games zijn de ultieme leervorm. Gamen gaat niet alleen over de inhoud, maar tevens over vaardigheden als: samenwerken, beargumenteren, onderh andelen, communiceren en strategisch denken en handelen.
 33. DE 5e REVOLUTIE Omdat hersenwetenschap onze wereld gaat veranderen! We staan aan de vooravond van de “neurorevolutie”. Deze zal ingrijpende effecten hebben op de economie, marketing, rechtspraak en zelfs religie.
 34. NEUROFEEDBACK
 35. DE TOEKOMST Nederland heeft een mooie toekomst…. GEEN TOEKOMST ZONDER AMBITIE DE STAAT VAN MORGEN
 36. Informatie Verwijzing naar genoemde boeken ter inspiratie Great to Cool - René Boender Boender deelt vol energie zijn kennis, ervaring en visie als braincandies met een bite. Het vergroten van business happiness is wat hij hiermee voor ogen heeft. Begin met het Waarom - Simon Sinek Het principe van de Gouden Cirkel? Eerst het Waarom, dan pas het wat en hoe. Het Waarom kan nooit geld of winst zijn, dat zijn resultaten. Sinek laat zien hoe het werkt No Story No Glory- Theo Hendriks U maakt kennis met de fijne kneepjes van storytelling: verhalen waarmee u visie, missie, strategieën, plannen, businesscases en projecten volop tot leven weet te wekken
 37. Informatie Verwijzing naar genoemde boeken ter inspiratie Het 3de (derde) alternatief - - Stephen R. Covey Elke partij wil de andere niet echt serieus nemen en vreest zichzelf te verliezen als hij toegeeft. Covey leert ons dat er meer mogelijk is dan 'jouw manier of mijn manier' Mutual sustainability - Kees Verschoor, Jean-Paul Boerekamps Mutual Sustainability garandeert het voortbestaan en de toegevoegde waarde van een organisatie door zich te richten op de relaties en hun wederzijdse afhankelijkheid De vijfde revolutie- Lone Frank In 'De vijfde revolutie' doet Lone Frank verslag van een reis langs de voornaamste hersenwetenschappers ter wereld. We blijken aan de vooravond van de 'neurorevolutie' te staan. Deze reikt verder dan

Notes de l'éditeur

 1. HOOFD DIAOPTIE 3Tekst in HOOFDLETTERS.
Publicité