Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité

Bemanning av norsk smaksskule

  1. Prospera - being successfull for someone else
  2. ● Norsk Smaksskule driv kurs og opplæring i norsk mat- og råvarekultur i eit ernæringsperspektiv. ● Norsk Smaksskule vart sett igong hausten 2012 ● Norsk Smaksskule er no aktivt og synleg i sju fylker ● Aksjonen er finansiert med midler frå Sparebankstiftelsen DNB, Matmerk, Gjensidigestiftelsen og Landbruks- og matdepartementet.
  3. ● 90 lærerer ble kurset i 2014 ● 160 lærerer kurses i 2015 ● 217 søknader i år *Lærere betaler reise og en egenandel for oppholdet selv, så kurset er subsidiert
  4. Smaksskolen skaper ikke bare kunnskap om råvarer, smaksutvikling og matlaging, noe som i seg selv er veldig positivt. Kurset stimulerer også kognitiv utvikling som for eksempel at begrepsapparat utfordres gjennom konkrete sanseerfaringer. 1. Norsk smaksskulekurs retter seg først mot lærere for å øke deres kompetanse i form av et kurs 2. Så besøkes skolene eller barnehagene hvor barna tar smakstester for å teste kunnskapen som er overført fra erfarne kokker til lærerende, på en morsom og engasjerende måte. Norsk smaksskule deler ut pris på 5000,- til årets beste skole/barnehage og gjør morsomme ting som å la barn tilberede treretters middag for sametinget.
  5. Prosperaønsker å gi to prosjekter til Norsk Smaksskule! 1. Kartlegge stakeholders Hvem har interesse av at lærere og barnehagemedarbeidere blir flinkere på råvarer, tilberedning og smak? Ønsket kompetanse: Markedsføring, forretningsutvikling, salg 1. Utarbeide forslag til frivillige ledergruppe/støttefunksjoner Dette er ledende aktører som har tatt samfunnsansvar innen næring, mat og opplevelse. Vi tror det er flere som brenner for dette og at det vil være mulig å utarbeide et forslag til ledergruppe/panel av frivillige som kan løse kapasitetmangel/kompetansemangel. Ønsket kompetanse: HR, rekruttering, coaching Noe for deg eller noen du kjenner?
  6. Arne Brimi, Morten Schakenda, Frode Selvaag, Wenche Andersen og Jørn Lie og Einar Risvik utgjer kursteamet
  7. Kommunikasjonssjef Tor Valvik jobber med Norsk Smaksskule fulltid direktøren i Norsk Kulturarv er øverste sjef Einar Risvik, seniorforsker er ikke ansatt i Norsk Smaksskule, men hyres inn for enkeltoppdrag. Veldig engasjert i prosjektet. Arne Brimi sparket det i gang, mindre kapasitet, brukes som døråpner Kjøkkensjef, Per Ivar Berget, ansatt som tidligere var kjøkkensjef hos Arne Brimi går inn i 70 % stilling i Norsk smaksskule Litt om eksisterende menneskelege ressurser:
  8. God stemning med skole- og barnehageansatte på kurs på Vianvang
  9. Prospera - being successfull for someone else
Publicité