Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Slik bruker du pro bono tjenester

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
Prospera
Prospera
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 19 Publicité

Slik bruker du pro bono tjenester

Om du er en ildsjel som er i ferd med å sjøsette en god idé for hvordan løse en samfunnsutfordring eller om du er en veletablert organisasjon som trenger hjelp til markedsundersøkelse, organisasjonsutvikling eller strategi - så burde du bruke pro bono-tjenester for å nå dine nye mål.

Denne presentasjonen viser hvordan.

Om du er en ildsjel som er i ferd med å sjøsette en god idé for hvordan løse en samfunnsutfordring eller om du er en veletablert organisasjon som trenger hjelp til markedsundersøkelse, organisasjonsutvikling eller strategi - så burde du bruke pro bono-tjenester for å nå dine nye mål.

Denne presentasjonen viser hvordan.

Publicité
Publicité

Plus De Contenu Connexe

Similaire à Slik bruker du pro bono tjenester (20)

Publicité
Publicité

Slik bruker du pro bono tjenester

 1. 1. Being successful for someone else
 2. 2. NÆRINGSLIV FRIVILLIGHET www.prosperastiftelsen.no
 3. 3. 350 KONSULENTER Økonomi Prissetting Vekst Kommunikasjon Juss Budsjettering Regnskap Finansiering Drift Økonomiske modeller Kartlegging www.prosperastiftelsen.no Analyse Skaleringsstrategi Business Canvas Salgsstrategi Organisasjon Rekruttering Styrearbeid Ledelse Coaching Strategi Kommunikasjonsplaner PR Kampanjer Internkommunikasjon Analyser Vurderinger Etikk Vedtekter Skatt Etableringer Rettigheter Forretningsutvikling Branding Grafisk design
 4. 4. Kr 0,- www.prosperastiftelsen.no
 5. 5. ETABLERING RASK VEKST MODNING FORNYING KJENNETEGN FASER Mangler ofte klar visjon og retning. Behov for sterkt lederskap. Vilje til å eksperimentere er gjerne nøkkelen til suksess. Infrastruktur er ikke prioritert. Suksess måles i kritiske gjennombrudd. Ettersom organisasjonen oppnår klarhet, fokus og momentum kommer rask vekst. Stort behov for infrastruktur og en solid administrasjon, i tillegg til en sterk ledelse. Suksess måles i endret skala og omfang i prosjektene. Skaleringen bremser opp: fokus på inkrementelle forbedringer og effektivisering. Drift kommer i fokus, mens ledelse kommer i bakgrunn. Infrastruktur prioriteres ned ettersom dette nå er stabilt Suksess måles etter stabilitet og kvalitet på tjenestene som leveres. Behov for å møte nye eller endrede behov i samfunnet eller driftsområdet. Nye tjenester utvikles med utgangspunkt i visjon/ønsket løst samfunnsutfordring. Ledelsen må balansere dag-til-dag behov med utvikling og testing av nye ideer, til sammenlikning med etableringsperioden Suksess er mål av innovasjonsgrad.
 6. 6. ETABLERING RASK VEKST MODNING FORNYING PRO-BONO MÅL Fokuser på uformelle, organiske prosjekter. Fjerne barrierer. Utvikling for gjennomføring av kjerneaktiviteter. Evaluering av eksperimenter Målgruppeanalyse Styret er gjerne arbeidende, med uklare grenser mot administrasjon. Utvikle infrastruktur for rask skalering av ansatte/tilsatte, tjenester. Fundraising og markedsføring. Integrering av pro bono i de etablerte funksjonsområder. Oppgradering av implementerte systemer. Adressere behov som er blitt nedprioritert i perioden med rask vekst. Behovene fra modningsperioden er fortsatt relevante. Pro bono for å lykkes med intraprenørskap. Oppnå tilgang på eksternt blikk, erfaringer og kompetanse i arbeidet med innovasjon/intraprenørskap.
 7. 7. ETABLERING RASK VEKST MODNING FORNYING KJENNETEGN FASER Mangler ofte klar visjon og retning. Behov for sterkt lederskap og vilje til å eksperimentere er gjerne nøkkelen til suksess. Infrastruktur er ikke prioritert. Suksess måles i kritiske gjennombrudd. Ettersom organisasjonen oppnår klarhet, fokus og momentum kommer rask vekst. Stort behov for infrastruktur og en solid administrasjon, i tillegg til en sterk ledelse. Suksess måles i endret skala og omfang i prosjektene. Skaleringen bremser opp: fokus på inkrementelle forbedringer og effektivisering. Drift kommer i fokus, mens ledelse kommer i bakgrunn. Infrastruktur prioriteres ned ettersom dette nå er stabilt Suksess måles etter stabilitet og kvalitet på tjenestene som leveres. Behov for å møte nye eller endrede behov i samfunnet eller driftsområdet. Nye tjenester utvikles med utgangspunkt i visjon/ønsket løst samfunnsutfordring. Ledelsen må balansere dag-til-dag behov med utvikling og testing av nye ideer, til sammenlikning med etableringsperioden Suksess er mål av innovasjonsgrad.
 8. 8. ETABLERING RASK VEKST MODNING FORNYING PRO-BONO MÅL Fokuser på uformelle, organiske prosjekter. Fjerne barrierer. Utvikling for gjennomføring av kjerneaktiviteter. Styret er gjerne arbeidende, med uklare grenser mot administrasjon. Utvikle infrastruktur for rask skalering av ansatte/tilsatte/frivillige og tjenester. Kartlegge erfaringer Målgruppeanalyse Fundraising og markedsføring. Integrering av pro bono i de etablerte funksjonsområder. Oppgradering av implementerte systemer. Adressere behov som er blitt nedprioritert i perioden med rask vekst. Behovene fra modningsperioden er fortsatt relevante. Pro bono for å lykkes med intraprenørskap. Oppnå tilgang på eksternt blikk, erfaringer og kompetanse i arbeidet med innovasjon/intraprenørskap.
 9. 9. ETABLERING RASK VEKST MODNING FORNYING KJENNETEGN FASER Mangler ofte klar visjon og retning. Behov for sterkt lederskap og vilje til å eksperimentere er gjerne nøkkelen til suksess. Infrastruktur er ikke prioritert. Suksess måles i kritiske gjennombrudd. Ettersom organisasjonen oppnår klarhet, fokus og momentum kommer rask vekst. Stort behov for infrastruktur og en solid administrasjon, i tillegg til en sterk ledelse. Suksess måles i endret skala og omfang i prosjektene. Skaleringen bremser opp. Fokus på inkrementelle forbedringer og effektivisering. Drift kommer i fokus, mens ledelse kommer i bakgrunn. Infrastruktur prioriteres ned ettersom dette nå er stabilt. Suksess måles etter stabilitet og kvalitet på tjenestene som leveres. Behov for å møte nye eller endrede behov i samfunnet eller driftsområdet. Nye tjenester utvikles med utgangspunkt i visjon/ønsket løst samfunnsutfordring. Ledelsen må balansere dag-til-dag behov med utvikling og testing av nye ideer, til sammenlikning med etableringsperioden Suksess er mål av innovasjonsgrad.
 10. 10. ETABLERING RASK VEKST MODNING FORNYING PRO-BONO MÅL Utvikle infrastruktur for rask skalering av ansatte/tilsatte, tjenester. Fundraising og markedsføring. Integrering av pro bono i de etablerte funksjonsområder. Oppgradering av implementerte systemer. Kartlegge erfaringer Adressere behov som er blitt nedprioritert i perioden med rask vekst. Behovene fra modningsperioden er fortsatt relevante. Pro bono for å lykkes med intraprenørskap. Oppnå tilgang på eksternt blikk, erfaringer og kompetanse i arbeidet med innovasjon/intraprenørskap. Fokuser på uformelle, organiske prosjekter. Fjerne barrierer. Utvikling for gjennomføring av kjerneaktiviteter. Styret er gjerne arbeidende, med uklare grenser mot administrasjon.
 11. 11. ETABLERING RASK VEKST MODNING FORNYING KJENNETEGN FASER Mangler ofte klar visjon og retning. Behov for sterkt lederskap og vilje til å eksperimentere er gjerne nøkkelen til suksess. Infrastruktur er ikke prioritert. Suksess måles i kritiske gjennombrudd. Ettersom organisasjonen oppnår klarhet, fokus og momentum kommer rask vekst. Stort behov for infrastruktur og en solid administrasjon, i tillegg til en sterk ledelse. Suksess måles i endret skala og omfang i prosjektene. Skaleringen bremser opp: fokus på inkrementelle forbedringer og effektivisering. Drift kommer i fokus, mens ledelse kommer i bakgrunn. Infrastruktur prioriteres ned ettersom dette nå er stabilt Suksess måles etter stabilitet og kvalitet på tjenestene som leveres. Behov for å møte nye eller endrede behov i samfunnet eller i driftsområdet. Nye tjenester utvikles med utgangspunkt i visjon/ønsket løst samfunnsutfordring. Ledelsen må balansere dag-til-dag behov med utvikling og testing av nye ideer, til sammenlikning med etableringsperioden Suksess er mål av innovasjonsgrad.
 12. 12. ETABLERING RASK VEKST MODNING FORNYING PRO-BONO MÅL Utvikle infrastruktur for rask skalering av ansatte/tilsatte, tjenester. Fundraising og markedsføring. Integrering av pro bono i de etablerte funksjonsområder. Oppgradering av implementerte systemer. Adressere behov som er blitt nedprioritert i perioden med rask vekst. Behovene fra modningsperioden er fortsatt relevante. Pro bono for å lykkes med intraprenørskap, likner første fase. Oppnå tilgang på eksternt blikk, erfaringer og kompetanse i arbeidet med innovasjon/intraprenørskap. Fokuser på uformelle, organiske prosjekter. Fjerne barrierer. Utvikling for gjennomføring av kjerneaktiviteter. Styret er gjerne arbeidende, med uklare grenser mot administrasjon.
 13. 13. Joakim Bakke-Nielsen forretningsadvokat Etablering av organisasjonsform og utvikling av vedtekter Registrering i Altinn og Frivillighetsregisteret Styremedlem Prospera etablerer pro bono team som lager plan for nasjonal skalering av Tonjes sykkelidé. Juridisk hjelp til etablering av organisasjon, budsjetter, logistikk og distribusjon. Søknad om støtte til Gjensidigestiftelsen. SAMMEN PÅ SYKKEL ETABLERING RASK VEKST MODNING FORNYING Tonje Bjertnes > God Idé! Med elektriske rickshawsykler kan pårørende og pleiere få de gamle ut på tur - felles opplevelser og vind i håret! Kritisk suksessfaktor: Gjennombrudd! Godkjent søknad til Gjensidigestiftelsen og økonomisk støtte på 5 mill. Planen for nasjonal skalering realiseres. Blå rickshaw-sykler i alle fylker. Eleni Simeou, prosjektleder Planen for nasjonal skalering Vurdering av sykkelleveranser Logistikk og plan for distribusjon av sykler Gaurav Kumar Pathak, økonom Budsjettere for nasjonal skalering
 14. 14. Joakim Bakke-Nielsen forretningsadvokat Styremedlem Prospera bistår i å finne leverandører på nødvendig infrastuktur og setter sammen et pro bono-styre basert på kompetansebehov i organisasjonen. SAMMEN PÅ SYKKEL ETABLERING RASK VEKST MODNING FORNYING Stort behov for infrastruktur og en solid administrasjon. Plan for utrulling av sykler realiseres. Kritisk suksessfaktor: Et kompetent styre og infrastruktur etablert ved hjelp av pro bono-tjenester. Thomas Halvorsen, regnskapsfører Styremedlem Anita Lim rådgiver Styresekretær
 15. 15. Kirsti Elisabeth Wiik, prosjektleder Prospera etablerer pro bono-team som gjennomfører brukerundersøkelse. SAMMEN PÅ SYKKEL ETABLERING RASK VEKST MODNING FORNYING I overgangen til modningsperioden er det behov for innsikt i de erfaringene brukerne har gjort seg. Reidun Vik, Innovasjon, innsikt, merkevarebygging Charlotte Lima, markedsanalyse og CRM Arnfinn Madsen, skalering og markedsanalyse Hege Marthe Cordt Hansen, Ledelse, brukererfaringer Elisabeth Andenæs Torp, QA-coach Kritisk suksessfaktor: Stabilitet og kvalitet i tjenestene. Brukerundersøkelse skal gi innsikt i hvordan organisasjonen leverer i dag og muligheter for forbedring.
 16. 16. BEHOV: Drift kommer i fokus, mens ledelse kommer i bakgrunn. Infrastruktur prioriteres ned ettersom dette nå er stabilt SAMMEN PÅ SYKKEL ETABLERING RASK VEKST MODNING FORNYING Suksess måles etter stabilitet og kvalitet på tjenestene som leveres. Prosperas pro bono-team 1 skal utvikle strategi for økonomisk bærekraft. Prosperas pro bono-team 2 skal utvikle informasjonsmateriell rettet mot frivillige syklister (inkrementell forbedring).
 17. 17. Prosperas Pro bono-flyt Sluttrapport ● overleveringsmøte der Team, Prosjekteier og Prospera møtes til gjennomgang og takk. Kartlegging ● research ● undersøkelser ● intervjuer Midtveis QA (Quality Assurance) ● QA-coach gjennomgår evalueringer med teamet og prosjekteier Utarbeidelse av leveranse ● strategi for vekst ● vedtekter ● kommunikasjonsplan ● stakeholderanalyse eller liknende Introduksjon ● mandat og prosjektbeskrivelse ferdigstilles ● kickoff
 18. 18. 1. Benytt pro bono jevnlig etter prioriterte behov i organisasjonen 2. Bruk tid på å definere organisasjonens behov - hvilke av disse kan dekkes pro bono? 3. Vær sikker på at du benytter riktig kompetanse for å løse behovene, få hjelp til å kvalitetssikre dette om nødvendig 4. Vær realistisk angående frister for leveranse 5. Respekter pro bono-giverens betingelser på tidsbruk 6. Vær forsiktig i bruk av pro bono når det er tilknyttet strenge tidsfrister eller avhengigheter opp mot andre leveranser 7. Behandle pro bono-konsulenter som om det er betalte konsulenter. Vær like nøye med briefer og oppfølging som om konsulentene var betalt 8. Takknemlighet er en svært verdifull valuta 9. Læring er en toveis erfaring 10. Arbeidets suksess er avhengig av at du er dedikert til pro bono-teamet og gir det som trengs av innsikt omkring din organisasjons virksomhet. Gode råd :-)
 19. 19. Takk for oss! Daglig leder Porteføljestyrer Anne Aaby Anders Kunz anne@prosperastiftelsen.no anders@prosperastiftelsen.no +47 913 23 959 +47 465 44 484

×